Коментари - БДЖ и "Дойче бан" подписаха договор за доставка на 76 модернизирани вагона | Бизнес.dir.bg
назад

БДЖ и "Дойче бан" подписаха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

Първите 19 от вагоните ще пристигнат в България през април, а останалите 57 ще бъдат доставени по график до началото на юни

Обратно в новината
| Редактор : Надежда Христова

Коментари - БДЖ и "Дойче бан" подписаха договор за доставка на 76 модернизирани вагона | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шарлатаните ли нагрухаха комисионните?

А ЖП мрежата кога ще я оправят? БДЖ е като Български Пощи.. спрели във времето

"Модернизирани" предполагам означава, че ще ни пробутат нещо на старо.

"на старо" ама с цени като за нови

И забравих да добавя. После ще плащаме и за поддръжката им.

И ще има комисионни, и фирмички ще се спретнат да поддържат вагоните, еххх какъв келепир ще падне.

76 вагона за 31 млн. са нищо.

"модернизирани". Умело се заобикаля думата втора употреба. Медиите са виновни за настоящето състояние на нещата в България. Не смеят да назоват нещата с истинските им имена. Слуги на силните на деня. Затова ще продължаваме да се возим на "модернизирани" вагони, а германците на немодернизирани. Така им се пада.

Да видим как ще се отрази тая модернизация върху цените на билетите,безплатен обяд няма,верно че БДЖ се дотира яко от държавата,но това не може да продължава вечно.

В тези вагони са се возили турци и други подобни, които имат навика да си събуват обувките и да си качват краката с вмирасаните си чорапи върху седалките. Миризмата на изпотени крака и мръсни чорапи е пропита навсякъде в тези влакове и не може да се премахне с нищо.

Наистина е така, германските влакове са отвратителни, освен ИЦЕ първа класа.

От салонен тип. Край на копето, на личното приваси. Да живее капиталисма

Един като пръдне вкички ще го дишаме.

Не пишете глупости! Това са си серийно произведени вагони, а не МОДЕРНИЗИРАНИ!!! НИЩО НЕ ИМ Е МОДЕРНИЗИРАНО!!!!!! Поне не и в последните 20-30 години!!!! Това са просто вагони дето на немците вече не им трябват. Като стандарт отговарят на това дето беше актуално преди 20 години. Затова и немците ги сменят с по-нови, но на нас ни се струват ууууаааааауууу като ги сравним със старите щайги дето се търкалят по релсите. Ако някой имаше желание за 4-5 години по такъв начин можеше да подмени целия подвижен състав на БДЖ. Немците и французите се скъсаха да бракуват и да режат вагони и локомотиви, за да ги заменят с мотриси. Скоро обаче тази тенденция ще се обърне и пак ще се върнат към старата и добре позната формула локомотив + вагони. Справка - регионалните железници в Германия. Все повече хора са недоволни от качеството на новите мотриси. Даже в тубата имаше кадри на една такава дето е на 3 години,а вътре тече!!! Какво стана с десетте стари спални вагона закупени с една афера преди години? Там даже май съда и присъди постанови, но нищо не се чува. Това бяха спални вагони със стандарт сходен на тези дето сега ще докарваме от Германия. Къде потънаха вагоните и парите?

Те, ако им трябваха, щеха ли да ги продават за по 400 000 броя? Имате ли представа колко струва един нов или стар, но изцяло модернизиран вагон?

Дават ги на промоция, за да може да се снабдява Украйна с безплатно оръжие.

То понеже като ги пуснат до Варна или Бургас в тях няма да се качат смрадливи мангали, селяци и турчоляци дето да си качват краката по същия начин. Салонния тип вагони е най-голямата олигофрения дето е възможна. Един болен да кихне и целия вагон се разболява. Някой глух пенсионер или някоя кифла като захапе телефона и си длъжен да им слушаш глупостите с часове. Някой носи в багажа някаква смрад и целия вагон заухава на чорапи. В салона на един му е студено, на друг топло, но температурата се поддържа една и вечно има мрънкащи. Отделно на този тип вагони прозорците НЕ СЕ ОТВАРЯТ или се отваря само малка част в горния край тоест ако климатика лятото не работи вътре става сауна. Тоалетната на практика става неизползваема след като през нея преминат първите 2-3 смрада дето освен кенефа в двора друго не са виждали и нямат навика да пускат водата след ходене по нужда. Сапун и тоалетна хартия ако има са свършили до Своге/Ихтиман щото абе я чакай да си взема малко, че ако ми потече носа или да си изтрия ръцете от мазната баничка. И всичко това за да може да се вместят още няколко седалки в шибания салонен вагон.

Разбира се, че имам. В зависимост от екстрите, разположението на седалките в салона, оборудването, талигите, колоосите, системите за безопасност и тн. цените започват от около 1 млн. евро. В момента стандарт за добри вагони са новите вагони на унгарските железници и вагоните на Рейлджет/Найтджет-овете дето вървят между Чехия, Австрия, Германия, Франция и Италия. Говорим за вагони, които не са част от мотрисен състав.

Кажете направо „втора ръка“. Купуваме това, което на тях не им трябва повече. Нормално е германците да си продават нещата и сигурно ще дойдат в много добро състояние. Но ми се иска да прочета един път съобщение, какво ново сме поръчали директно от заводите - коли, вагони, съоръжения... Държим се като бедните роднини и се чудим защо минаваме за най бедната държава. Като се има предвид за какво харчим, това, че държавата няма пари, е мит.

Има първа, а има и бизнес класа. В бизнес класата вратата се заключва, седалките са само 4 и са като фотьойли. Има ЮеСБи портове и климатик, както и контакти с 220 волта напрежение. Отделно има завеси на вратата и прозореца и винаги тези купета са до вагон ресторант или вагон бар

ще включва облицовка на седалките от естествена кожа (афганистанска, сирийска, сомалийска и т.н.). Цвят на кожата по избор на клиента!

и не можете да пишете коментари. Ама сериозно ли, сукалчета?

Държава втора употреба

Всъщност няма нищо лошо в това, че купуваме вече употребявани, но ремонтирани и отново годни за употреба вагони. Светът осъзнава, че заменянето на старо с ново вече не може да се практикува. Ремонтите излизат отново на яве. Това се налага, природата и климатът го изискват. Нагласата „не си струва поправката, купуваме ново“, трябва да я забравим.

То има ама нашите не са взели от тях, а е редно да бяха окомплектовали всяка композиция поне с един такъв. В Германия в композицията има поне един такъв вагон + ресторант или борд-бистро + вагон за трудноподвижни лица, колелета, пратки, багаж и останалото са второкласни вагони. Направо е трябвало да купят няколко композиции в пълния им вид. Явно обаче немците са поискали повече пари за по-хубавите и по-скъпи вагони първа/бизнес класа и нашите са се отказали от тях зер все гледаме да минем по тънката лайстна.

бугаристанскио чалголин ше ги усери за нула време

оставяш след себе си, като станеш от някоя седалка

Ако искаш нови, ще трябва да плащаш и по-високи данъци. Половината тук със сигурност ви осигуряват на минималната заплата.

Закачайте по един вагон-бистро към всяка композиция, която е до или преминава през Пловдив! Ако се наложи да си ходя, ще ми е удобно да си резервирам едно сепаре!

Браво браво за колко пари, а вагоно ремонт-ния завод в Дряново що го баталясаха ..... Хората останаха без работа, НАП с по малко осигуровки ... но със по-скъпо реновирани вагони. Отразявайте ги правилно, тез новини пускат нови вместо родно производство внос , ликвидираме селско стопанство по-добре е вносно, ... пазарна стратегия ... пазарно заробване

но да се пазят, че бай Ганю и бай Мангал, особено, обичат да трошат. Винаги съм се чудел, какво пречат на някои хора влакове, рейсове и тн, че ги трошат.

Какво общо имат данъците с новите вагони? Защо трябва БДЖ да чака с парите от нашите данъци да си купува вагони? Да вземат да поработят на пазарен принцип и да се научат веднъж завинаги. Искаш да се возиш бързо, комфортно и в хубави вагони - ПЛАЩАШ СИ!!! Така е и в Германия. Който има пари и иска да пътува бързо и комфортно с влак се качва на високоскоростните. Който има по-малко пари и не бърза чак толкова се качва на интерситито, вагони от който сме си купили. Който е хептен беден сменя регионалките или се вози на Фликсбусовете или Фликсвлаковете. Тая тъпня, че всеки селяндур може за 2 лева да се вози до морето на климатик, с бира и безплатен интернет я забравете най-накрая. Няма такъв филм!!!

Цената е ненормално евтина - 15мил. Евро за 76 вагона. И това с доставката, която вероятно е поне милион. Интересно би било да разберем повече информация за тях - кога са произведени, модели и тн. Знаете ли колко струва 1 нов вагон и колко време отнема да се направи, камо ли 76? Втора ръка е напълно приемливо за ситуацията с БДЖ. Още повече ремонт в България на 1 вагон от нашите, които са на 70 години близо, излиза повече от тази цена. Ако не са пълни гробници, сделката е много добра.

Булгаристанецът повече от "конски" вагон не заслужава !

Ми нали тва е целта - баталясване на всичко и опразване на терена!

Добра сделка е това

То всичко безплатно не може. Затова сме на този хал от тази разсипия …готов съм да си плащам за комфорта .

Да е жива и здрава България да взема буклуците на Германия .

Точно така . Германия с нови , България със стари . Както и с колите. Задния двор на Европа.

Драги прости и неблагодарни сънародници! Преди да искате нови локомотиви и вагони се научете да пазите общественият транспорт, преди да изисквате. Вие нищо не давате (тоест не пазите) а само изисквате. Огледайте се около вас навсякъде боклуци, рейсовете са счупени, издраскани, ами влаковете, там е мизерия на вагони. Така,че първо се научете на обноски и култура, а не на колхозен етикет, пък тогава мрънкайте!

Не пречат. Комплекси имаме. За малоценост. А като счупя нещо, някак се чувствам велик.

За 30 милиона снемат 20% от вагоните. Сега като спестят и 100 милиона от изборите могат да сменят още 60%

Бай ганя от всичко много разбира. Визирам 90% от тия надолу. Обаче ако го накараш бай Ганя да бачка като немците, седи и гледа тъпо като немска овчарка. Втора ръка немска кола кара МАСОВО в тази страна България със свои пари, но втора ръка немски вагони - не, това е обидно за селяндури кат нас :) Абе мила родна картинка. Малък но за сметка на това МНОГО ПРОСТ народец :)

Дойче злебан са чословичбо най лошата железопътна фирма от развитите държави

Крайно необходимо подновяване на вагонния парк, както и останалата част от изоставеното БДЖ. Толкова много ресурси потънаха, всичко под носовете на данъкоплатците. Жалко че ние купуваме остарялите активи на немците, а те ще си вземат нови китайско производство. Дори и те няма да се справят с китайската конкуренция. Бог да пази България!

Вагони втора ръка от немските железници. Изгодно. Като автомобилчета втора ръка. Ще ги излъскат, ще ги изчистят и българина ще гледа в захлас това чудо на техниката. Точно както сименс мотриските. Последните поне бяха нови. Но и това е нещо. Тъжното е, че тези вагони са в пъти по-добри от нашите налични, така, че е добра сделка!

В отминалата 2023 год. са превозени 1,8 милиарда влакови пасажери в Германия, която е с площ 357 592 квадратни километра, живи + здрави

.....що , и сега от софия до варна и бургас лашкат по 4 , 5 полупразни вагона....

Жалко за хубавите вагони, бъдете сигурни, че още първите дни у нас те ще бъдат вапцани като великденски яйца в идиотското депо Надежда, където няма охрана а гамените и жиганите са в изибилие. Дупеклатите в НС трябва да гласуват задължително закон криминилизиращ графитите по сгради, вагини, тунели, навсякъде! Затвор и глоба от 100 хиляди за изродите бояджии.

Да подарим тези вагони на братята в Украйна, те не са варвари като нас и няма да хи изпотрошат и боядисат