Банковите такси продължават да поскъпват

Една от най-големите банки у нас въвежда и такса за теглене от банкомат за пенсионери

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо непрекъснато излизат статии, описващи таксите на ДСК и представяще ги за тенденция във всички банки. Плащам 4.90 лв. на месец за пакет сметка с дебитна карта и онлайн банкиране. Мога да тегля колкото си пъти искам от банкомат на която и да е банка без такса. Плащам си комуналните услуги автоматично и без такса. Имам някакъв брой онлайн платежни нареждания също без такса (не помня колко са, рядко ми се налагат такива преводи). Отделно кредитната ми карта, чиято годишна такса реално ми се покрива от кеш-бека.

Минавайте на револют и други алтернативи на крадливите ни банки!

Revolut беше добре в началото, но в последно време и там въведоха доста неприятни неща... все пак има алтернатива и на Revolut... подобни конкурентни приложения има много и повечето от тях предлагат по-добри условия.

Това е в ДСК, има го в сайта им като новина за следващото издание на общите условия от 1ви януари.

' Алооооооооо......Банковия надзор!!!!!!!! Ограбват пенсиите на вашите родители!!!!!! Няма ли да се намесите и да ги защитите?????' На модераторчето отделно една благословия! Ти трий, а аз ще пиша и ще те псувам!

Алчните банкери ограбват пенсиите на вашите родители.....

Нормалното решение е следното - 1. Хората избират дали да получават парите си в кеш или по банка. 2.Всички задължителни плащания към правителство, общини, институции и монополни дружества са безплатни.3.Всичко останало е свободна пазарна икономика.Просто е, но не за простаци.

В ЮК е направено много разумно. Всяка банка предлага "обикновен" банков акаунт, напълно освободен от банкови такси, в който можеш да си получаваш заплатата, да правиш вътрешни за страната преводи, теглене от банкомат, да пазаруваш и т.н. Подобен акаунт е напълно достатъчен за пенсионер или работещ на близка до минималната заплата. За хора, който разполагат с повече пари, банките предлагат допълнителни услуги/акаунти към които можеш да имаш овърдрафт, кредитна карта, различни видове спестовни акаунти и т.н. Тези допълнителни акаунти могат да се облагат с такси и лихви по закон. Достатъчно е да сте уведомен предварително за наличето на такси, а в случай че има промяна е задължително да ви уведомят поне 30 дни предварително. За дебитна сметка тук рядко има такси. Но все пак има и дебитни акаунти с такси. Например £5 на месец, но ти връщат 2-3% от всички покупки направени на ПОС терминал. Банките тук работят в синхрон с държавата. Да, предлагат безплатни услуги и можеш да изкараш цял живот без да платиш и стотинка такса. Да, HRMC (тукашният НАП) има директен достъп до транзакциите извършвани от банка за да следят за пране на пари и укриване на данъци. За сметка на това пък държавата става гарант на суми до £85 000 - ако банката спре да фунционира по някаква независеща от вас причина Няма рекет! Има избор за хората и доверието в банките е голямо. Това прави банките печаливши тук. В България, повечето управляващи са бивши комунисти и те не разбират понятия като човешки права, демокрация, частна собственост и т.н. Искат да контролитат всичко и да налагат идеите си на сила. Затова имаме поне 2 милиона напуснали и бройката ще расте, ако нещо не се промени.

Да ви разкажа, как откраднаха дебитната карта на детето ми в УК. Крадците напазарували пиене за 65 паунда, защото е безконтактна и без пин пид определена сума. Детето блокира картата си. А от банката му ВЪРНАХА откраднатите пари!

Значи всеки път като сменя работа ме изнудват да си отворя сметка в дадена банка. Ами всички тези такси да ги поема (аналну) работодателя! Щом ме изнудва да си открия сметка в банка която не желая. И защо в чужбина не ни изнудват. Превеждат ми заплатата в неизвестната банка на Тимъ. Превеждат където им кажа!

И в коя фирма ще ти плащат в кеш бе цървул? Да, като хамалин е възможно!!!

при г-н Борисов нямаше такива работи... очаквайте Радевата зима..

А шерифе къде те разцепи ха сфинктер?

Моля? Таксата от 4лв на гише кога дойде , а?

Много интересно! Нима банките се оказаха най-засегнати от Ковид-Кризата?

вече не дават разписки от банкомата! требва да има и да е отбелязана таксата и ДДС на услугата,както в магазина!!!

ами в uk такса обслужване няма....

"Банковите такси продължават да поскъпват" Таксите (цените) не поскъпват, а се увеличават. Услугата (стоката) е тази, която поскъпва. ДИР-а беше класа преди години, сега вече е леш...

на банкеро-адвокатско-лекарска мафия. Плюс крадливи,корумпирани политици.

докато има УФСЕ ще има и кой да ги стриже. ти си решаваш от кой ще бъдеш.

Много грамотно написана статия, от световно известен финансов експерт. Браво на Дира?

Трябва Държавата да се намеси - Държавата вдига Пенсиите , Частни Банки ги намаляват . Това се нарича Пладнешки Грабеж - да откраднеш посред бял ден , без никой да ти се противопостави . Държавата е Слаба , Банките използват тази слабост .

Като му влизат 500к годишно да си направи кредитна карта с блокирани парични средства. Това че не може да отдели 2-5к да го стори потвърждава това,че и 500 милиона да му "влизат" по сметката не е признак за заможност.

Комай е ДСК. Майка ми ми спомена нещо за тези такси. Това е жив обир. Принудиха пенсионерите да ползват карти, а сега ги товарят с такси върху мизерните им пенсии. Заслужават едно яко тричане де що има "банкерчета" у нас.

Няма край лакомията на банките. Взимат ти такса да ти "пазят" парите, взимат ти такса да си теглиш от банкомат собствените пари. Преди месец една събота решиха да ми анулират картата "по-причини за сигурност", като ме поставиха в ситуация да не мога да си платя покупките в магазина. И за капак ми взеха такса за издаване на нова карта и такса за теглене на пари в брой от клон (нямаше как да карам седмица без един лев в джоба)

Ми не ги ползвай бре. Дюшега и буркана такса не вземат.

Ти знаеш ли работодател, който да плаща в кеш?

Дайте име на банката! Защо криете? Нима ви плаща този банка, за да не я издадете...

Всички пенсии се превеждат в унгарската Банка Дск! Интересно, пенсионерите имат ли право избор на банката за пенсията си?

Интересно, пенсионерите имат ли право избор на банката за пенсията си? Имат, разбира се.

БНБ-то няма ли да озъпти банките? Като не приемат депозити що се пишат, че са банки, а не са само кредитиращи дружества?

БНБ спинка, там така са заспали,че нямат събуждане.

Ето затова българинът продължава да предпочита кеша. Дори и онлайн покупките са с плащане кеш при получаване. Никой няма доверие на шибаните банки, които са всъщност лихварски орханизации, а не истински банки. На мой приятел, собственикна малък, но добре вървящ бизнес, с до 500 хиляди влизащи годишно в корпоративната му сметка, му отказаха кредитна карта, защото е на 64 години. Разбира се официално не го написаха. Но му искаха какви ли не документи, като накрая му казаха, че трябва да направи депозит с размера на разрешения кредитен лимит, което си е не смешно, а трагично!