Банки блокират сметки на клиенти, ако не са актуализирали личните си данни

Обновяването на информацията е заради Закона за мерките срещу изпирането на пари

Обратно в новината

Коментари - Банки блокират сметки на клиенти, ако не са актуализирали личните си данни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започва ерата на тотален контрол.... до 10 години макс ще е 100% .

Какво ще стане ако : 1. Напишем платежно за превод към детето си, запишем имената му , но по погрешка , посочим банковата сметка на жена си . На кой ще се преведат парите. Ще се извърши ли превода или ще бъде спрян ? Проверява ли служителя в банката , дали сметката е собственост на посоченото име на лице или фирма ? Само тестов експеримент може да покаже това. Интересно как е уредено това в Румъния , Албания , Турция , Гърция , Сърбия , Македония ? Има ли разлика и ако я има защо я има ? А как е в Италия , Германия , Австрия ? ИЗВИНЯВАМ СЕ . ТЕМАТА БЕШЕ ЗА ТОТАЛНИЯ КОНТРОЛ И МЕТОДИТЕ ЗА НЕГОВОТО НАЛАГАНЕ. 2.

За лесната възможност да се дават мнения. Регистрацията води до отлив на желаещи да коментират. Лично мнение.

не е за пране на прари.... преброяват населението бе а и от полицията само ги питата кой къде могат да намерат та затва

е те тва е тотал контрол..... ама докато има балъци да си държат парите в банките така ше е

Феик нюз

Не фейк,моята сметка била е блокирана,наложи се да ходя до банката за да актуализирам данните си!Що е за глупост,какво пране на парите,получавам само пенсия,..

Ха! Всичките ми сметки са на минус. Да ги закриват.

Банките събират много лична информация покрай тази кампания - месторабота, работна заплата и т.н., неща които не би трябвало да знаят. А в същото време има хора с по 10 апартамента и коли за по няколко стотин хиляди, които никой не ги пита откъде са... И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ!

Евроидиотите пак са измислили залонче са тормозят хората. Който пере пари пак ще си ги пере, защото винаги има услужливи банкови служители

Банката няма право да секвестира парите на клиентите. И да бъде закрита сметката, баката следва да изплати парите на клиента. Ако не го направи-сезирате-медии, БНБ, прокуратура. Отказът клиент да актуализира данните си по никой закон не води до секвестиране на парите му от банката. Банката може да закрие сметката, но в добавка-следва да изплати до стотинка парите на клиента. И друго-щом така лесно банките спират парите на клиента, представяте ли си един ден, като има само електронни пари как хората ще бъдат изнудвани-спират ти достъпа до парите, и настъпва гладомор. Днес-с пари в брой ще се оправиш, но ако няма пари в брой какво правиш!

Не знам къв е съвета на специалистите, но моя съвет е изтеглете си парите и закриите сметката си вие. В момента свободни работини места колкото искаш. Който не плаща кеш - чао.

Напротив-ако сметката е за заплата-разкрий платежна сметка за основни операции. Нямаш такси. Банката ще те убеждава да не откриваш такава сметка, но истината-тази сметка е супер изгодна за клиента.

Милионите, които очаквам по банковата ми сметка ли са вече. Да не ходя на празно да проверявам, нали.

Требаше да идем да кажем че съм аз .......проблемо е че оная проститутка само де и бонбони не ми предлагаше......

пари в банки нямам вземам си пенсията от пощата банките са мафиоти всички банки да го духат

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами==----- https://marketl.ink/biocos

и тази глупост кога я измислихте

Всъщност положението е още "по-забавно". Някои банки (целенасочено не цитирам име) покрай задължителното обновяване са решили да направят и проучване на клиентите си. Съмнявам се в закона да е записано нещо от тип "очакван доход през годината" (или нещо подобно беше). Представят те пред свършен факт и даже нямаш възможност да откажеш да отговориш на въпроси които не са свързани с "личните" данни. Защо никой свестен "журналист" не попита това...

На мен вчера ми се случи. Откъде да знам бъдещия си доход? Аз са не съм гадател. Днес бензина е 3 лева утре 15 а заплатата може да стане 150 000 лв на месец и с тея пари да си купиш 3 хляба и буркан лютеница.

Тоя въпрос те питат в ДСК. Лично се изцъких като идиот когато ми го зададоха! Що за наглост... И задължително трябва нещо да се отговори.

Аз имам предостатъчен опит с подаване (и неподаване) на данни към банките. Колкото по-силен е юридическия отдел на банката, толкова по-малоумно е положението - това е първия и основен извод от опита ми. Първо, половината от данните (за фирмените сметки) могат да се извлекат от Търговския регистър автоматично. Второ, банките имат връзка с МВР и могат да проверяват (пак автоматично) дали има промени в личните данни на съответното лице. И ако има чак тогава могат да го потърсят. И трето, но не последно - банките могат да блокират сметки, но не са длъжни. Просто това е лесен начин да привикат клиента да си обнови данните, иначе не може да си ползва парите. Другари, да живее кеша и международното положение!

Гестапо брат ми!

Невероятно е как успяват да измислят нови и нови малоумни закони. Сякаш всичко друго в това посмешище на държавата е наред, те тръгнали да актуализират данни по сметки, за да не се перат пари.

Това е троянски кон а не закон! Целта е.да дресират хората ако им се наложи. Питай тираджиите в Канада.

Ама как ще блокират и закриват сметки?! В този държава всеки си прави каквото си иска. Досега само с решение на съд това можеше да стане. Вече съда не го броят за нищо.

Това не е вярно! Закон наистина има поне от 3-4 години и някои банки се обаждат за актуализация и изпращат бланки за онлайн попълване, но не блокират сметки! Несериозно е твърдение като " на една приятелка и блокираха картата"! Просто псевдо журналистика!

Напротив, блокират ги ако не подадеш информацията до определен срок. Това е , от както въведоха Закона за мерките срещу изпиране на пари преди 4 години.

Моята сметка ми я блокираха,за да актуализират данните ми..защо да е глупост?

Нещо не мога да разбера. За блокирането има някаква логика. Тя е като при проблем с карта на ПОС терминал. Когато ти глътне картата. Но тогава ти се обаждаш да ти блокират сметката. Как става закриването. И къде отиват моите пари. Продължавам ли да плащам такси. Въобще уведомяват ли ме или просто не ми закриват сметката и си ползват моите пари както им е кеф. И при тия нулеви лихви на някой банкер тъпанар минава ли му през простата кратуна мисълта, че щом ми е закрил сметката и си е присвоил моите пари даже временно ще го съдя до дупка. Ако трябва и в Страсбург. И повече никога няма да си откривам никаква сметка във въпросната банка

Не правите разлика между блокиране и закриване, нали?

Само не обвинявайте банките за неадекватната свръх бюрокрация на държавата. Хората управляват милиардни бизнес империи от телефоните си, тук за един риболовен билет трябва да ходя лично на майната си, с хартийки, с разпечатани снимки, с незнам си кво....

Десетки хиляди баби и дядовци ще им закрият сметките и ще им вземат парите спестявали цял живот. Защото те нямат имейли и телефони. Последните години са гладни и ако не са ходили до банки да внасят ще загубят парите си. Най-вероятно ще умрат от мъка .

какъв идиот трябва да си за да сложиш минус на такъв супер адекватен коментар! Откъде накъде трябва да имам имейл или мобилен телефон? И защо дядо на село трябва да си обновава данните? Защото някой супер малоумен бюрократ е решил с малоумното си плитко мозъче, че ще бори прането на пари като издевателства над обикновените вложители в банките! Вместо ДАНС МАНС и сие да вземат и да си вършат шибаната работа, а не да са клакьори на шибани продажни политици! На всичките да ви таковам родата до десето коляно!

Политиците са клакьори. На банките. Не си адекватен. ама ич.

Който има пари да купува имоти ново строителство в големите градове. Всеки ден хиляди селяни идват да работят в големите градове и искат квартира. В София 1000 лева наем ,в Бургас и Варна 700 лева. В Пловдив 600 лева.

Кофти е да си некадърен и гладен. Трябва да мамиш, нали?

Абсурдно е една банка да мисли, че може да уведоми всички клиенти. Без уведомление май осъждането няма да е трудно.

боклуци от Сглобката ще ни вкарат и във война.Проклети идиоти.Не само ще откраднат парите на хората.Антихриста е във действие.

Да ги закрият изедниците!

Банките по света са зло но българските да най големите терористи! Взимат ти парите и вместо да ти плащат за това почват бда те шибат с отрицателни лихви и такси за обслужване броене теглене депозирани и квото се сетил няма такива дерибеи дори в Америка!

За това не държа парите си в банки.

Това не е само у БГ, по цял свят банкстерите практикуват тези злодеяния, без да можеш ни да се оплачеш ни да ги съдиш. Просто законите са зад тях и своеволията им нямат граници. Скоро като пръкнат и електронните централни пари, ептем ще го закъсаме. Ама от вас си зависи, дали ще се допусне.

Обзалагам се на една вафла, че банките изобщо нямат такива изисквания към украинците. Подобни извращения са предвидени само за българите.

Цялото население на бълхария е превърнато в крепостни селяни от шайка проклети, гнусни, корумпирани, крадливи, лъжливи говеда, на които им харесва да злоупотрубяват с власт и много искат да държат населението като лични роби. Интересно, ако някой е болен, сакат, или пък в чужбина, как ще ходи на всеки 12 месеца до банката да подписва едни и същи глупости?!

БаМките непрекъснато ви наказват с един куп такси, оперират с вашите пари, печелят, а не ви дават лихви и въобще не е малък риска в един момент да пиете една студена, дори ледена вода. Тоест, те непрекъснато ви наказват, но вие също можете да накажете тях. Знаете как.

А оня ден една счетоводителка преведе спокойно 12 милиона по непозната сметка И ако тук няма замесен вътрешен в банката.. работил съм в банка и знам , че големите преводи се спират до вътрешна проверка. А тая транзакция е смърдяла отвсякъде... непознат айнюбан на малоимотен най вероятно лична сметка...не че тая овца няма вина, ама банката са супер много в играта. 12 милиона не са 12 бона!!!

Блокират на кокошкарите. Чичо Васко тегли милиони на каса без да му мигне окото. Без анкетки и без актуализация.. та него всички го знаят. Кой не знае чичо васко.

Боко,Пеевски,Кирчо, Тъга и Рев,Доган... какво ви е парадоксално- вие си ги избрахте,не аз.Между другото малко ви е.

Я сега си представете че съм в чужбина.. и някой идиот ми закрие сметката. Къде ми отиват парите. Пълна тъпотия.. за какво по напред да мислиш.. за изтичащата ГО, преглед , за децата в детската и домашните, тренировките им, за работата си ли, за течащи покрив и шумните съседи, за кучето на комшиите дето пикае на входа, за всички аппове и измишльотини, ковид и лекарствата на баба си, за беолежките и какво да сложим на трапезата. За втората и третата рабита дето сте хваналию..За какво по напред да мисли човек

А питаш ли ме мене? Живея на малка уличка, но точно зад ъгъла има оживена спирка на градския транспорт. Вечер и нощем идват и серат и повръщат пред гаражната врата която е малко под кота нула. На сутринта се радваме ако само са пикали.

Дори при комунизма се живееше много по-добре, по-леко, и по-свободно, отколкото сега в булгаристан. Очевидно мафиотите, подлогите и слугите на чужди господари усещат със всяка фибра на прескверните им телеса, колко ги мрази и ненавижда всеки един българин, и се опитват чрез всякакви репресии да задържат властта, която тези подлоги, злодеи и сатанисти завзеха с иммама. Започват всякакви репреси срещу населението - искат да ви запорират банковите сметки, искат да ви вземат колите и имуществото без да сте виновни, не ви дават да си купувате лекарства от аптеките, чрез техните сатанистки "закони" Такива извращения се наричат тоталитарна диктатура. Дори комунистите не са ги правили. Във Северна Корея чрез подобни терористични методи един и същ репресивен политически апарат държи властта вече над 60 години. В булгаристнан стана същото. При комунизма се живееше и се дишаше по-леко, отколкото при сегашните злодеи сатанисти.

ми нали сев. Корея е баш куманизъм, бе.Четеш ли какво пишеш?

Лошото е, че доста промиват мозъците на младите. Карат ги да вярват, че хората са излишни, че имат въглероден отпечатък и, че пръцкането на кравите води до натрупване на метан в атмосферата и до климатични изменения. Както и фокусът върху незначителни неща и насочването на обществена енергия на там, към незначителни неща, които НЕ водят обществото до благоденствие. Абсолютна манипулация! Но, когато овцете (извинете, не искам да обидя никого) се връзват на подобни измишльотини, вълците се възползват на 100%

Да пускат от ЕЦБ официално блокчейна на еврото и тия да ядат бахура, тогава няма да има смисъл да си държиш парите в банка,защото няма да има смисъл и ще отпаднат от уравнението..

Това, дето ще го пуска ецебето няма нищо общо с блокчейн.

Същата ще е , друг е въпросът,че няма да е децентрализирано и пак може да те блокират, но няма да е някоя банка ,а от най-високо ниво и ще има защо

Банка ли е , не ми я хвали!

...и едно време така правеха. Наричаха го фалит, ама фалирахме само вложителите.

От последната кражба на банки от комунистите 2014 на КТБ , комунистите не са управлявали !!! Сега пак са на власт !! Нищо ново

сега на власт са пионките на Клаус шваб и Сорос и компания, това е новия световен ред, да не си харчиш парите за каквото искаш

Поредната демонстрация на малоумие от НЯКОИ банки. Такъв международен стандарт ( периодична и масова актуализация на личните данни на клиентите) срещу прането на пари няма. Стандартът е “познавай клиента си”, т.е. идентифицирай го и след това следи транзакциите му, оценявай риска и предприемай мерки единствено ако установиш риск. Другото е тормоз, произвол и злоупотреба с права. БНБ да не гледа сеир, а да се намеси

По принрцип при съмнение не трябва ли да се уведоми полицията, извинете? Вместо директно да се блокират и конфискуват средства?

не си имал скоро работа със западни банки.

Напротив. Преди три седмици ходих по работа до Изрел. Не си бях взел дебитната карта. Обадих се на банката ми в Щатите по телефона, верифицираха ме по телефона, и ми изпратиха по куриерска фирма нова карта която получих след около 26 часа....а не съм специален клиент, съвсем обикновен съм. Та толкова по въпроса.

Нали скачахте Асен и киро да ви променят ?!?!? Сега защо ривете

Това е поне от три години насам, какъв Киро, какъв Асен?

Давате парите си на депозит в баМка, без почти никаква лихва, удържат ви ежемесечно такса обслужване, взимат ви такса при теглене и отгоре на всичко се гаврят с вас.

и такса вноска, и такса преводи, започна се това дет Кристалина Георгиева готви за 2025 тя и кучета като нея ще определят може ли да си ползвате парите, кога и къде, а също и да ви блокира сметките, ако не слушкате. Както стана с хората дарили в пей пал дори долар на стачкуващите шофьори

Теглич на парите и чао бамбина.

Божков актуализира си новия адрес, за да не му блокират сметките????

Всеки ден получавам покана за актуализация от банки, с които нямам нищо общо.

със секира,нож или пистолет във банката и правиш актуализация.

Ммм ДА. Винаги е хубаво Силата и Сопата да са в твоите ръце. Банките държат парите на всички граждани ... ха познайте в кой е и Силата и Сопата. Има само едно нещо, което ги "лекува" - някой умен человек преди време беше казал - "Муха и банка се убиват с вестник (медия)". Май само това е "лека" за банките и тяхната дебела Сопа.

Вестниците са на банките.

На Баче Кико, дебилчето ... съвременните вестници са социалните медии (FB, YouTube и т.н.), кой ти чете вече ония вестници дето преди 10-15-20 години излизаха на хартия. Ей сегичка пусни в 2-3 големи FB групи фалшива новина за някоя банка и стой та гледай - до утре е фалирала с опашки пред нея хората да си теглят кинтите. В днешно време банка се бута със слухове в социалните мрежи, социалните мрежи са новите вестници (без значение дали това ни харесва или не). Разбра ли, плиткоумний шокундур.

Само cash и жълто. Това е истината. Банките да го духат.

Блокират сметки и в клона не знаят защо е блокирана сметката. И се почват едни телефони и мейли до КУС колегите, трагедия. За таксите не искам да говоря понеже са ненормални. Сервиз нула, такси бол, сигурност няма. Е това са банките в БГ

Не думай така, че тук админите на "dir-ниците" ше те изтрият, не думай така срещу банките, че и те си плащат на медиите да "захлебят".

Наглостта няма край. Тия мошеници ще те оставят без собствените ти пари. Само силата важи в тоя свят !!!