БАН разработи три сценария: най-мрачният е за пик на заразата в средата на август

За трайно справяне с инфекцията от новия коронавирус ще са необходими между 6 и 12 месеца, прогнозират икономистите. При всички положения пазарът на труда ще изпита шок

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-скоро ще е четвърти сценарий- едни хора прибират едни пари, а тези, които трябва да ги връщат когато коронавируса "свърши", или ще са измрели, или ще са напуснали страната.

Тия от БАН не могат да предскажат вчерашният дъжд , тръгнали модели да правят! Преди 2 седмици твърдяха че пика ще е през следващите 2 (т.е. вече изминалите 2) ...той явно и Тиквата ползва тяхните модели. Да ни е честито извунредното положение до месец юли ....ама 2021!

Ако на тях трябва да вярваме ! Едно време се говореше за Институт за излитане на щъркели, струва ми се, че сега може и за приземяване да са направили. Няма да е излишно. Нали трябва държавни заплати да се вземат, без да се ходи на работа.

БАН работи, няма извънредно положение. Без нАука не може. Само дето Урсула ще ги затвори. Там средна възраст 45 години. Работещи пенсионери и т.н.

НЕЩО КАТО ДА ГЛЕДАТ НА БОБ!

Ако всичко е наред, пикът ще е най-късно 20-25 април (ако се съди по графиката на китайците). Така или иначе след около седмица случаите вече трябва да започнат да намаляват. До края на май вече ще можем да излезем от карантината, като все пак спазваме социална дистанция и някой носят маски. Поне така се случи при китайците. Но при нас числата са много малки и е трудно да се разбере, какво точно се случва. Затова е добре да се тестват повече хора.

У нас няма никакво значение, колко са болните, нито кога ще е пикът им...важното е колко са парите, и кога могат да се гепят.

че една с една нема! 1. защото отразяват различни методики на тестване и 2. защото в случаи като китайския, каквото се публикува навън .. е, не може да се взима за чиста монета.

Всеки би могъл да изработи подобни сценарии без да е учен от БА Н

БАН да направят изследване колко човеко-часа са необходими да се сварят 100 "кила" ракия

Четейки заглавието - "за трайно справяне с инфекцията.... прогнозират ИКОНОМИСТИ"!!! От кога икономисти се справят с инфекция? Може би откакто пожарникар стана премиер, а напоследък и вирусолог, енергетик, геополитик и епдемиолог. Та, дир, моля, малко по-отговорно с думите! А относно съдържанието - вече отминаха няколко дати на евентуален пик. Все обявявани от щаба, борисов, бан и други авторитетни институции.

според американския изследователски институт, финансиран от фондацията на Бил Гейтс и Мелинда Гейтс, пикът в България ще бъде около 24 - 27 април с по 10 смъртни случая на ден, нещата ще утихнат към началото на юни, мерките ще се разхлабят около средата на май. Остава ни да дочакаме датите и да видим колко са прави. Предвиждат 309 смъртни случая общо. Ако , разбира се, сме послушни и спазваме изолацията.

Направо се присмиват на правителствата в държавите, правят си с тях квото си искат, ако искат ще спрат *пандемията", ако искат ще я попръсват още вируси от тия с точковите мутации от патентите на гущера

И аз това написах. Това е оптимистичния сценарий, ако се съди по графиката на китайците.

От БАН освен с изследвания и най-вече тестове на влиянието на алкохола на здравата мисъл с друго не се заминават. Тия глупости са изписани след немалка доза от тези тестове. Пълни глупости, ама да върви държавната заплатка и да отчитаме дейност е положението.

Пак за туристически сезон говорят. Тези хора наистина са далеч от реалността Вече няма да е както преди,много по малко хора ще пътуват в близките няколко месеца в Европа а и по света.Не само по финансови причини,по голямата част от държавите ще затегнат пропусквателния режим по границите.

кога битият кон ще занули, тогава ще изчезне короната!

Не подозирах, че 30 години след падането на комунизма БАН все още съществуват... Не ги ли закриха и тях, ако не и са на заплати от държания бюджет все още - крайно време е да ги съкратят веднага. Абсурдно е да плащаме данъци и за тази малоумна организация.

Тогава ще разпуснат на минутата всички от БАН, пристако неграмотен

Науката в България отдавна се внася като готов продукт. Всичко останало е дрън-дрън.

Този БАН си е стария еБАН!

че ТОЛКОВА невежи хора ще се произносят за БАН!!!! Защо САЩ, Германия, Франция и т.н. не закриват Академиите на науките си, бе илитерате? Без обяснения! Четете та поне малко да се ограмотите! !

Не са ли частни организации там? Аз съм невеж подозирам, че може да си прав! Предполагам имат и държавни учреждения. Ти подозираш ли дали имат нашият манталитет, техните учени?

Епидемията свършва към 15 май. Всичко друго са спекулации. От БАН са далече от истината.

Как може нещо да всърши, преди да е започнало?! В България все още епидемия няма. Има единични случаи...

То, по цял свят няма епидемия, камо ли пандемия, ама нали така го наричат за по-авторитетно.

Всяко нещо има край, само саламът - два.

БАН и за АЕЦ Белене имаха 3 сценария :)

Защо не са разработили сценарий за пик през септември 2023-та?! А защо не са разработили сценарий, че пикът е бил през януари тази година?!

Забравили са да те питат! Първо трябва да питат теб следващия път!

Щото ако еко е бил януари няма как да са раздадат парите.

В момента сме в полудоброволен домашен арест. Даже на затворници им се полагат разходки на слънце и въздух. Но всичко си има граници. Не може нормални хора, най-вече деца, да бъдат държани месеци в затвора, без да им се причинят психологични увреждания. Ако този затвор продължи след средата на май, не дай боже и лятото, без да могат хората поне на вилите си поне да починат, ще получим полуизперкало общество без имунитет. Разбита икономика. Днес по БНТ казаха, че имаме 350 000 с диагнозата онкология. Колко са тези с Ковида? С какво той е по-смъртоносен? Защо никой не само че не е затворил държавата заради къде по-страшно заболяване, ами едно елементарно ограничавене на горене на боклуци не бе въведено? Не са забранени храни бъкани с добавките Е-та? При онкологиите какъв е % на смъртност в сравнение с този на Ковида? 350 000 с онкологии и най-вероятно 8 000 с Ковида, като регистрираните са 676...

Прави сте за много неща, но да не сравняваме онкозаболяванията с коронавируса. Онкологичните заболявания не са заразни все пак. Здрави да сте всички, пазете се и бъдете отговорни към хората до вас! Засега това е най-важното!

...и освен това хората не заболяват изведнъж от рак за 2-3 месеца само всичките навднъж

Престанете да ни облъчвате. Проявяваме достатъчно гражданска съвест и търпение. 13.05. 2020 и нито ден повече.

Не забравяй колко вируси като HPV то са причина за мутации в човешките клетки и отключване на рак...

Ама много ни е гадно като не ни дават да си спираме колите върху тротоарите и градинките! Все пак е неизползвано празно пространство! Защо да не спираме?

Абе зимно време като е студено и вали? На кой се оплакваш, че ти пречи на разходките? Аз съм забелязал, че зимно време само аз се шматкам по улиците и градинките като минат -5 градуса?

Ново двайсет: сега пък през август!!!! А коя година ????

2025г.

И учЕните от БАН се включиха в хора на истерясалите мисирки...Всички тези мерки уж въведени в полза на нашето здраве са съвсем излишни и неефективни...Тези, които пуснаха вируса из света ще откраднат милиарди като заеми за отделните държави. Сега крадат от хигиенни и дизенфекционни материали, медицинско оборудване и т.н. Спекулират със страха на хората и печелят на наш гръб. И това са същите уроди, които Христос изхвърли от храма преди векове...Със здраве да е.

Това са прекалено оптимистични прогнози. Според мен прогнозите са невъзможни, защото целият свят е засегнат. Ние не сме никак независими, за да може нашата икономика да работи в зависимост от нашите решения. Примерно планират частично провален сезон в туризма. Ама дали и българските, и чужди туристи ще хукнат веднага на почивка, след като са ги държали принудително без работа с месеци? Лично аз едва ли ще хукна да харча пари и да пътувам.И това ще важи за всеки бизнес - продажби на жилища, коли. Значи строителство, куп индустрии, дрехи. Почти всичко. Няма как изведнъж всичко да тръгне по същия начин. Така че щетите са непредвими, но със сигурност апокалиптични.

Трябва до края на април да се отмени карантината частично, че свършваме тоалетната хартия и после какво правим. По-добре на вън;примерно в провинция със същите мерки; ,че тук става МаЗаЛо.

откъм финанси и иптелект Но и дори прехваления изкуствен интелект Щеше да отчете Че игрите на които бг безмозъчните управници си играят с Българите Няма да завършат в тяхна полза

в 210 милионна вразилия няма никакви мерки а са мног по добре от дисциплинирана Германия. Абсурдно е да се пребори вируса с отнемане на човешките права.

Да, направо са върха в Бразилия, над 1200 умрели, така ли искаш да стане и у нас?

Провери данните след 2 седмици, ще са надминали Щатите

Аз сценария го виждам до 13 май максимум после мача свършва ....

БАН да пресметнат какъв демографски срив ще са тези 2 месеца за българският етнос. Ще има нулеви след още 9.

По-скоро ще има демографски бум, след около 9 месеца няма да стигат родилните отделения

Не ви споменахме за 4, 5 и 6-ти сценарии - пикът ще е август, септември или октомври. По същата логика можете да си сметнете и следващите сценарии две години напред.

Вие верно ли? Я се махайте. Карантината свършва на 15 май. След това следва уволнение на правителството.

Добре ни подготвят....

Никой не може да измисли карантина,колкото я можем да лежим!

ХИ ХИ

Да, а що пука да не е през януари или март другата година? Абе що не си.....

Егати кефа. Ще си гледам филми, ще си чета книжки. Е нямам най- скъпия телефон, нямам татуировки навсякъде, нямам надути джуки, но имам пари. Ще си купувам суджук и бира и нека да е лято.

Пари ли? Ако светът удължи с още месец малоумието, пари ще се наричат други неща, а твоето богатство ще са едни хартийки с неспазени обещания и ще духаш, каквото ти кажат за комат.

Ти си един завистлив комунист. Отвреме на време ще си купувам и лобстерчита. Много вървят с биричката.

Когато човек е в състояние на силен страх и тревога, той не може да мисли разумно. Стресът допълнително отслабва имунитета му. Освен това престъпното задължаване на хората да не излизат навън на въздух, слънце и простор още повече отслабва имунитета им и ги разболява!!!. Само за страдащите от агорафобия (страх от открити пространства) тази репресия е добра! Паническите атаки и цялостното психясване ще стават все по-често явление особено у тези, които сляпо и робски спазват безумните нареждания на манипулаторите!!! Трябва да се абстрахираме от страха и цялата негативна информация и послания, с които ни заливат отвсякъде, за да можем да видим истината!!! Не чакайте корумпираните управници и лекари да променят нещата (в полза на населението) – те никога няма да го направят!!! Всичко зависи от нас самите!!!

на мен т.н. карантина изобщо не ме бърка, аз по принцип "не обичам тълпата" така, че само ви гледам сеира, който е все по-прозарчен даже за децата - поредният гърч за пирамидата, наречена "банков капитализъм"

СЕ, АМА ДРУГ ПЪТ! ВЪОБРАЗЯВАШ СИ, ЧЕ СИ СВОБОДЕН, НО СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ЗАТВОРНИК ... ЗАТВОРНИК НА СОБСТВЕНОТО СИ ЖЕЛАНИЕ - "ДА ЗАТВОРИШ ДРУГИТЕ" ! ТИ НЯМА КАК ДА СИ СВБОДЕН, ДОКАТО СЕ ОПИТВАШ ДА КРАДЕШ ОТ СВОБОДАТА НА ДРУГИТЕ! ТИ СИ НАЙ-ГОЛУМИЯТ РОБ ... НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ЖЕЛАНИЯ!

Правителството ше шадне някъде в началото на Юни. НЯма как хората да се хранят, няма пари, стотици хиляди са без работа, още толкова са безработни. Храните поскъпнаха, отделно е постоянното помпене на стрес с черни новини и статистика. Така наречените социални антрополози да се освестят и да обяснят на Боеко защо зачестяват самоубийства, грабежи, палежи, и какво чудо ще е след ЦЕЛИ ДВА МЕСЕЦА.

Стрес от всякъде ... болести, карантини и пр. Ей ма мен, примерно... Не мога да отида при гаджето, щото мъжа и виси от един месец у тях. Ужас! Шъ се пръсна ... И така кой знае колко още ...

Проблема е един и той е в малкото тестове! Трябва масово тестване освен на свързаните с позивни, но и на случаен принцип. Тогава ще има по ясна картина, а тя на никой няма да се хареса.

Не обръщайте внимание на ''синодалните'' старци.

На тия изкуфели загубеняци не им вярвам даже да ми кажат колко е часът.

Какви 5.7% икономически спад, ако е 3-ти вариант, т.е. пика да е август. Че те само сега със затварянето на ресотрантите и кафетата са повече.

верно ли? ресторатнтие, кафетата и хотелите са 4% от БВП.....аз съм за пстоянната им забрана! Не ми трябват бордей. Не ми трябва хората да си продават задниците.

Никой не те пита, келеш.

Ей кварталното диктаторче, никой не те кара да влизаш в ресторант. Или бар. За мен готвенето е изкуство. И ми е тъжно, че фалираха класни готвачи, благодарение на които, кулинарната сцена в България беше на световно ниво.

Туризма за миналата година е около 15% от БВП. Само заради това сме минимум 10% надолу ако приемем, че часто от зимния сезон се е осъществил и част от летния ще се осъществи, макар че лично аз се съмнявам, тъй като хората изгарят платените си отпуски в момента и спестяванията си.

Вариант 4: Карантина до ваксина, пад на икономиката 50%, безрабатица 50 % (толкова са работещите дето не са бюджетни).

4ти, 5ти и т.н. сценарии. Все АКО, АКО,АКО. Ами АКО няма ПИК какво правим. До кога ще го чакаме този пик. До сега всеки 2 седмици го чакаме?

Пик на заразата в средата на август означава само едно, абсолютен фалит на държавата и бизнеса. Безработица, глад, бунтове и огромна престъпност. Най вероятно ще се опитат да хвърлят армията срещу хората.

що? Щото нема да ходиш на чалга кръчма ли?

Още един апокалиптичен тъпак, който се има за голям анализатор. Отде ви изравят бе.

абе вече е 12:29 на 13-ти Април, гръмна ли топчето? Събраха ли се милиардите диванни недоволници у центъра на софето? Бойко удари ли капата?

Хайде стига поръчкови статистики и "научни" трудове. Няма как при 12м вкъщи спадът да е само 5%. Та ние да нямаме само ИТ? Ще е много повече от това че след 12м вкъщи няма изколени и избесените да са "само" няколко пъти повече от вируса, а много пъти повече т.к. ще настане гражданска война. Абсурд е Боко да си мисли че след 12м ще гони трактористите за маски в полето. Аман от имитация на дейност и "чакай да видим какво ще стане".

то всичко работи брат без чалга заведенията т.е. дискотеки, бордей, "ресторанти", молове и прочие дяволски места създадени само за грях. Та аз не виждам, що да падан БВП повече от 5% ....тоя целия бизнес е 5% от БВП заедно с целия туризъм.....

Не съм много съгласен. Изпозатвориха малките магазини. Ето например железарията до блока не бачка, голямата има 20 човека отвън пускат по един - добре ама как да правиш ремонт с чакане по 2 часа? Какво правиш - отказваш се - хубаво ама това са пари за търговци, доставчици, майстори...нали се сещаш че това е само един "дребен" пример? Че не работят кръчмите и дискотеките ... не е добре ама 2 назад - 1 напред. Онзи ден не си анулирайте летните почивки, днес еми пикът ще е август и ще седите вкъщи 12м ....

до вкъщи и двете железарии работят, едната е по малка, а другата по голяма. В голямата си има хора отвън и ти взимат поръчакта и действат, докато си минеш през касата и си готов с чакането

Чакайте малко, БАН-ски старци, имаме обещан Армагедон по Великден! И то не от кой да е. От Главният Четящ прогнозните трупове. Вие сечено на Черноризеца ли ще правите? Краят на света идва до дни, вие с модели ни обезсърчавате. Не може! Искаме си Армагедона! Пък който победи, победи... " Защото с огън и с ножа Си Ще се съди Господ с всяка твар"

ЩЕ НАСТАНЕ, КАТО СЕ СПУКА Е ТАЗИ СХЕМА НА ЛЕХВАРСКАТА СЕКТА! СЕГА СИ МИСЛЯТ, ЧЕ КАТО ЗАДЪРЖАТ ХОРАТА В КЪЩИТЕ, ЧЕ ЩЕ НАСТАНАТ "ГЛАДНИ БУНТОВЕ" И В НАСТЪПИЛИЯТ КАЛАБАЛЪК, ТЕ ЩЕ СЕ ПОЯВАТ ПАК /КАКТО ПРЕВ ВСВ И ПСВ/ КАТО "СПАСИТЕЛИ" С НОВА "ПЛАН МАРШАЛ", СТЪПВАЩ НА ЦИФРАТА И БЛОКЧЕЙНА... АМИ КО ПАК УДАРЯТ ГРЕДА И НЯМА "ГЛАДНИ БУНТОВЕ" А САМО "МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА" И ТЕ ЗАПОЧНАТ ГОРДО ДА ИЗМИРАТ, БЕЗ ДА СА "ИЗЯДЕНИ" ... ЗАГУБА СЛЕД ЗАГУБА И "ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ" ЗА ЛУДИТЕ ОТ СЕКТАТА НА АНУНАКИТЕ!

Това е разумна прогноза Яко

Малиииии, от сега ни клатят за карантина до края на 2020. Лоша работа.

сами се клатят ... тия от СЕКТАТА НА "АНУНАКИТЕ"!

Това за Корея трябва да престанете да го повтарят, че ставате смешни, начело с генералите - това са недоизлекувани случаи, както и случаи, които не са тествани при развита и преминала симптоматика и после се тестват с положителен тест - извод просто първо са преболедували нещо друго, защото, иначе щяха поне да имат някакви антитела...

парите тогава ли ще ги преведът от европата

То по-точно ще е баба Гица да фърли еден боб...

Кой август, тази или другата година?

Начи в Ухан, пребориха за 2-3-4 месеца, ние сме започнали пт февруаеу и всеки ден - следващите 2 седмици ще са пика, где го този пик???? Какво ? Ще ни държите затворници цяла госина?