"Балкански поток" връща страната ни в геополитическата игра при преноса на синьо гориво за Европа

Ползи от проекта ще има за бизнеса и потребителите и в България, стига да има желание за инвестиции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе ние сме си изградили газопровода от Турция до Сърбия. Какво сме виновни,че Турция ни пуска по него само руски газ...

Да такъв е животът - един се връщат в геополитическата игра за синьо гориво с Балкански поток, а други - "Газопроводът "Балкански поток" в Сърбия (продължение на "Турски поток") е запълнен с газ'Кое е по-хубаво и за кого ?

Много добре е това че , потока на газ вече е готов но , не се вежда разгръщането и газифицирането на малките селца и градчета ! А това води до изсичането на горите , горенето на въглища и замърсяването на въздуха !

Както при всички проекти винаги има - Дам Кольо, взел Кольо. До тук дадохме, а колко ще вземем ?

Пандемиа ,..., ама хората използваха да работят на къра без загуби.

Само български политици могат да правят такива смешни сделки - вместо да продаваш на Турция защото си в удобно географско положение, да продадеш интересите на държавата си и да купуваш от Турция! Няма политик от която и да е държава, който да е в състояние да направи подобна глупост! Само българските политици го могат!

Нищо! Все в рамките на Империята е.

Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com

Що да се абим и арчим само за една нощ?

Къде е Бойко? Техните го търсят да го бият!

Колко прост народ има в България. Абе безбожна племе не вярвяхте че има вирус, не се разда на развитието на газопрената мрежа, абе песимисти и социалисти вие сте НЕнужни!

Че имам толкова прости хора в България се вижда от 10-годишното управление на Тулупа от Банкя. Ама по тъпи парчета от посраните герберастки тролове няма.

Яжте му кавала на кауня. Досега опявахте че нямало да стане, а сега като е готов, че нямало да работи. На баба ви социалистимеското хвърчило. И чеп за за каца с кисело зеле не става от вас социалистине, затова ще загубите и тези избори....

Е този дето я написа тази статия сам вярва ли си?

1. Можело оттам, можело от онам, но газът за сега е само и единствено руски. 2. Т. нар. азерски газ е под контрола на Газпром, който има 50 годишна концесия в Азербайджан. 3. Нищо не можем да пипнем по газопровода, нито тръбите, нито газа, просто транзитиране по правилата на Газпром. 4. А Толупа си фантазира като мармота, който развива шоколада...

Наистина си само зрител, и като гледам доста наивен и не информиран! Азерското находище "Шах Дениз" се ръководи от Вритиш Петролеум с 29% участие. Другите са:Socar, Turkiye Petrolleri AO, Petroliam Nasional Bhd, Lukoil PJSC. Много ви се иска Газпром да контролира всичко, но това далеч не е така!

Благодарение на Вожда от Банкя ще сме пъпа пардон хъбъ на Европа. Евала че пребори хамериланските мераци метна ги като хитър Петър евала.

На най-тъпия ръководител на България откакто е създадена да казваш хитър Петър значи трябва да си по-прост и от него. Или да си герберастки трол недоклатен, което е едно и също.

Гладна кокошка....

В своята безпомощност дебилите, които нямат понятие от икономика плюят ли плюят. Каквото и да правите газопровода е факт и така ще бъде. Добра работа! Въпреки, че можеше и да е по- добра ако го бяхме построили по- рано, но както се казва "Подобре късно отколкото никога".

700-те трола на Позитано 20 не спират да внушават,измислят,саботират и разпространяват дезинформация и лъжи.Нали ви видяхме манифеста.....трябва възможно най-гнусно и брутално да плюете по Борисов и да всявате подозрение във всяко нещо постигано от правителството. Ами....тц....не се справяте!От 260 коментара,240 са ваши и 20 заблудени които ви обръщат внимание. Може да го духате ....вие умеете само това и да всявате дезинформация.Пълен боклук сте.

само и единственно да ОТМЪСТЯ на тази жалка СИК-агжиска мутра за пандемията, за унизителните парцали на лицата ни, за глобите и за КПП-тата !!!!!!!!!!!!!!!!!

700 пак са 100 пъти повече от 7-те козяка.

700-те трола на Позитано 20 не спират да внушават,измислят,саботират и разпространяват дезинформация и лъжи.Нали ви видяхме манифеста.....трябва възможно най-гнусно и брутално да плюете по Борисов и да всявате подозрение във всяко нещо постигано от правителството. Ами....тц....не се справяте!От 260 коментара,240 са ваши и 20 заблудени които ви обръщат внимание. Може да го духате ....вие умеете само това и да всявате дезинформация.Пълен боклук сте.

Връща ни, зер - и баш дето вратата на играта скърца. От вчера херото меси питки, сигурно да раздава за помен на Винету на първия работен ден.

Поданиците на Царя са добре,с висок стандарт на живот защото той работи неуморно всеки ден,та дори и на Коледа!

Не е тъпо да си възрастен и да вярваш в Дядо Коледа Тъпо е да си възрастен и да вярваш в Бойко Борисов

Е пъ да вярваш на Курнелея Нинова или на Чалгаря е пълен Идиотизъм! При Жан-БСП пенцията ми беше 2 долара, днес при Бойко е 400! Мухахахахаха!

Те заемите, с които Толупа загроби България, през гъза ще ви излезнат. Такава съсипия и бай ви Теодора не успя да направи. Всичко премина в руски ръце. Той само си пълни шкафчетата.

Засега ми минават през корема! При Жан нямаше какво да минава през гъза ми! От коприва и лапат говна не стават! Виж, за твоя гъз хич не ме е грижа!

:)

То ако Борисов изказва свои мисли да вземе човек да го пита защо тогава спря започнатото изграждане на интерконекторите с Гърция и Турция, за които имаше целево финансиране от Евросъюза, още с идването си на власт през 2009-а година?!

Тъбако, че откъде идва газот в Балканския Паток, ако не през интерконектора с Турция! Да не би да извира тук, в България?

От 2009 досега са 11 години... и конектора вместо с европари го построихме са наши, а сега кажи кой е тъпака в случая.

Написаното не се нуждае от коментар! Остава един елементарен въпрос,който е без отговор-.Цените на топлото в България ще станат ли поносими или напротив? Останалите брътвежи са пред изборни фальшименто тути фриту и пунти мари!

Ние, българите, сме на страната на нашата освободителка Русия

Вашата освободителка Русия комунистите я утепаа заедно с Царя преди повече от 100 години! Хахахахахахаха!

Дон Педро, нас ни освободи Царска Россия, а не днешната Руска Педерация! С чужда пита помен не се прави!

14 млрд куб м? И ще преминава газ за няколко страни по-натам, а и щяло да остава и за България??? И мащабен??? Това не е мащабен проект даже само за региона, да не говорим за ''газовата карта на Европа'' или за други изрази с мегаломанско звучене. Истината е, че тази тръба американците не я спряха, защото ще обслужва техните интереси, чрез връзката с терминала за разтоварване на втечнен газ в Гърция и чрез продажните правителства които България има и ще има, под натиска на САЩ.Които си гледат интереса и не могат да бъдат упреквани. На България ще бъде вменена квота втечнен газ, който ще трябва да закупува от САЩ, за да '' има диверсификация'', по същия начин както е с Мариците Много приказки за нищо, просто поредната статия за забаламосване на хората.

Договорен е пренос на руска газ в размер на 90% от възможностите на тръбата

Комунистът-милиционер Боко Тиквата е виновен!Винету с пълното шкафче !

Газот не е руски, а азербайджански и ирански!

Така е! Абсолютно прав си "Дончо"! Вярно е,че 90% от възможностите на тръбата ще се използват за пренос на руски газ. Точно по тази причина ще получаваме милиони от Русия всяка година. Никой не плаща просто така!

Малки гнусни руски дир-подлоги! Добре ли ви е в кочината, мирише ли хубаво, риете ли си наволя!

Това да не би да е твоя заслуга бе идиот плиткоумен..... все сме имали продажници, но като този до сега сме нямали...

едноклетъчно..кога се научи да разбираш от геополитика пък и да даваш оценки??

Дано на изборите Толупа бъде поместен. Мястото на тоя мазен и лаком простак е в затвора заради пропадането на страната по време на неговото управление, последни във всичко, загробени от Рассия. Че той Орешарски управляваше много по-умело от тоя прост, лаком и нагъл пожарникар-мутра.

Дано на изборите Толупа бъде поместен. Мястото на тоя мазен и лаком простак е в затвора заради пропадането на страната по време на неговото управление, последни във всичко, загробени от Рассия. Че той Орешарски управляваше много по-умело от тоя прост, лаком и нагъл пожарникар-мутра.

Троловете на руската пропаганда злобеят. Защото построихме тръбопровод на половин цена. Спестихме няколко милиарда на българския данъкоплатец. И по този начин едни 2-3 милиарда не успяха да влязат в панамските сметки на Владимир Путин...

Платен коментар

Колкото са му платили за този коментар ,толкова да са ти единствените пари до края на живота ти.

Заради антибългарската политика на Борисов изцяло в интерес на Масква, ще ви товарят с цените на енергоносителите и ще ви вземат безумни такси от 1000 лева за запазване на стар регистрационен номер на автомобил услуга, която струва две евро в Европа. Луда работа, пропаднала държава.

Така е, до там ни докараха американските ни господари.

Щоуто ще е пълно когато започнат да ни изнудват да купуваме втечнен газ през Александрополус на цена 50% по скъпа от газта на Азербайджан или Русия.

Като с Мариците.

И ти си прост и ние прости. Обясни ако обичаш много просто, какви пари печелим ние, простите хора от този Паток? Тия фантастични 200 милиона, Лева годишно, които цетираш ако изобщо бъдат достигнати, ще връщат заема поне 20 години и то без лихвите и разходите по поддръжката. Каква печалба, какви пет лева? Изключително загробваща инвестиция с безкраен срок на възвращаемост. Най-вероятно собствеността наПатока ще стане руска и за нас ще са само плащанията на кредита, с който тъпанар такъв, можеше да газифицираш поне 600 000 семейства безплатно и да дишаме чист въздух в България. Дано господ те накаже Толуп мазен. Българоубиец!

Ти така ли си го представяш?Че ти лично печелиш и ще ти дават на ръка мангази за дънки по тялото и фей найкове? всичките коментиращи срещу Бойко сте една помия.От най-долните помии.Социално и умствено изостанали. Българоубиец????За това ще заминеш в съда......обещавам ти го!

А ти как си го представяш? Би ли пояснил?

с какво ще ги газифицираш, с дърва?

Имам ЕДИН ПРОСТ ВЪПРОС - Защо след толкова ГОЛЕМИ НАМАЛЕНИЯ на ГАЗ и ПЕТРОЛ , плащам с 30% по-висок ТОК и ПАРНО ? Тези от ГЕРБ са като Хари Потър - хем евтино , хем СКЪПО .

Безсмислено е да питаш. Бягай от България ако можеш.

САЩ заплашиха Цяла Европа със Санкции за тези Проекти - мисля че следващата година Санциите ще заработят и СП няма да се случи - САЩ заплашиха Европейците със Смърт ако използват ГАЗ за Отопление .

За американската икономика ме е грижа точно толкова, колкото САЩ ги е грижа за нашата.

Връща, ами парите за този скъп проект кой ще ги връща?

Празници за тримата глупаци и техните простаци!

Пак ли ви захрани кредитната линия шехито ? Тикви прости гербаджийски.

единствената проста тиква си ти и подобните ти.Простите ПИТЕЦИ мислят,че протестите бяха заради чекмеджето.Ама това са простите. Останалите знаем кой и защо искаше да бутне Боко.Ей заради тая тръба.Как ви се иска да сте подлоги не знам.Изобщо си нямате и идея триото за кого работи.За това ви наричаме площадни плъхове...защото сте плъхове заблудени и измамени.

Е то останалите сте ПКП, Яхнията, евентуално на Бокич коалиционния партньор-рекетьор, Шкембето и Далавери Симеонов с "обърканите" хотелчета. Около Лойко други не останаха, я защото той ги направи на бушончета, я защото сами си заминаха като Цвъкьо и Грозданова.

Сега ще разберете какво е американски санкции,до година бг икономиката ще удари дъното,голямата ви любов към Русия скъпо ще си платите.

Гледай си американската икономика, мръсен българофоб, заради вас сме на това дередже.

Заради КГБ проекта в бг,имали в управлението не комунист и ми напиши името.

Ти джон вече, а детето ти е Джордж и не знае български. Тикви прости емигрантски.

Само от САЩ от емигранти в бг пристигат над 800 $мил.годишно ,а от бг към раша годишно отиват над 2 милиарда безвазмездно,че си руски боклук просяк разбрах.нещастен мизерен и мръсен ,като се къпете си честитите.

хи-хи-хи ♦ semper ita est, loquitur ac si diceretur dea Rhea loquitur ♦ винаги е така, както говори богиня Рея Стана така, както моята богиня Рея - (Блонди), благослови през 2013-та година . С две думи - става онова, което Тя каже, а не онова, което казва Путин. Днес е нейният празник, най-малкото за това, че се празнува близо 2000 години преди Христа ! Да Ви е Честита Коледа ! Здраве, Щастие и Късмет ! Ние, безсмъртните хекати: Аз нереида нимфа Панопея Сиренцето и нереида Амфитрита, от личната свита на Свещена Богиня Рея (Снежанка и Снегурочка) и дриада нимфа Дафне и ореада нимфа Бритомартида, от личната свита на Свещена Богиня Бендида от Кендрейсея, Оопс, Màрица, Артемида на Олимп и деа Диана, Добрата Неотлъчно ден и нощ ви пазим! Весел Празник ! https://www.youtube.com/watch?v=W3ZY95YXWrs ~~~○~~~ Безсмъртна хеката, нимфа-нереида Панопея, Сиренцето, от личната свита на Свещена богиня Рея, водач на трета звездна армада, боен флот на морските нимфи и зелените русалки-океаниди

Преди ЕС да застави Газпром да намали цената плащахме най скъп газ.Сега отново ние плащаме най скъпо,направихме газопровод за своя сметка ,като същия ще се изплати едва след 2035г.в идеалния случай,само ние се отказахме от неустойка дължима от Газпром, интерконектора с Гърция с европейски пари вече 10 г. се прави,а тръбата обслужваща Русия и Сърбия с наши пари за една година. На всеки става ясно,че Тиквата обслужва Русия.

Ами ти пита ли общинско дружество Топлофикация, защо цената на парното при 40% по-ниска цена, благодарение на ЕС е пак висока ?

Напротив, тиквата обслужва Фашингтон, ако обслужваше Москва щеше да построи Ю.поток. А сега ни набута този скъп проект за да угоди на американските си господари, за това няма санкции.

Лайното Боко Тиквоной ще бъде запомнено като най-тежкото зло, случвало се на България. Първи сме в света по демографски удапък. Румънците ни задминаха отдавна. Никаква надежда...

Руски проект 100%

Американски е, 200%, руския го спряха американските сенатори.

_stankow

И какво му е руското, след като го строи саудитска фирма ? И като знаем какви "строители" са саудитците, остава те да са го финансирали. За финансиране ги бива.

Ти за идиоти ли ни мислиш това са руски фирми

Що само газ диверсифицираш, бе каун ? Що не диверсифицираш самолети, ами плащаш такива на които давода още не е построен. Тиква проста.

Ами заплатите кога ще диверсифицира, наговорили са се тия престъпници повече от 500евро да не дават.

Помилваха прасето за Коледа .

Няма никакъв Турски поток. Това е руски проект независимо от името. ГЕРБ е гарант, че интересите на Москва ще бъдат обслужвани напук на всичко. При клептокрацията на Барбаганьос Борисов руската енергийна хватка върху България се засилва неимоверно, а цената на газа, бензина, парното расте ли расте ли расте.

Името идва от Турция - Тръбите минават през Турция за ЕС . На Мястото на Южен Поток - трябваше да заобиколи Турция и Директно идваше в Бургас . А да ти кажа една Малка Тайна за Европа - Само Русия добива и транспортира Газ за ЕС .

Те ако обслужваха Москва, щяха да построят Ю.поток . В случая обслужват американски интереси, за това и няма санкции.

Оле, оле, оле :)

Диверсификация, много обичана от тулупа дума. На всяка цена т.лупа иска да се хареса на сащ и да нарита Русия, щото е Русия, ама тя може да се оправи сама, и без бг. Ползи за кои потребители ще има? въобще ще има ли ползи за ползватели на газ?

Газчицата падна двойно, а вие си лайте и се отоплявайте на кюмур, мангали!

Явно се отопляваш с кюмюр, щом не знаеш, че това "двойно падане" не намалява цените.

Чудесно, сега ще помогнем на братята укри, като ги отървем от транзита на недемократичната руска газ! Те нали не искат нищо руско!

Гумен Гадев е лайно!

и двамата са пълни бо...ци !

Атлантическият клуб от къде получава заплати?