Българка предизвика радикална промяна в Германия и промени живота на стотици хиляди

Благодарение на нея болногледачките от чужбина, които работят в страната, вече ще имат право на достойно заплащане, постанови Федералният съд по трудово право

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трудът трябва да се заплаща. Ако въпросните възрастни германци не могат да си го позволят, има специализирани домове.

Всичко се случва радикално явно там хората са такива радикални.

За неразбралите - болногледачите в Германия са прецакани от БЪЛГАРСКИТЕ посреднически фирми! Не от немците! А точно "лошите" немци се опитват да ги реабилитират! И второ - голяма част от българите в Германия работят по специалността си. Заплати започват от 40 000 евро на година за бившата източна, до 100 000 евро в западна. Дано един път за винаги стана ясно ...

Дано един път за винаги стана ясно ...че българина винаки ще получава по-малко от германеца...

Дайте да направим списък на тези фирми, които се подиграват с труда на хората.

Да ги гледат "новите германци със свежа кръв на Меркел"....тая Германия е станала баси и кенефа.

Радикалната промяна е българката и колежките и които се грижат за възрастни хора и искат да получават минимална работна заплата за 24 часа в денонощието седем дни в седмицата ще си загубят работата. Възрастните хора няма да могат да си го позволят и ще отидат в дом за стари хора. Българката и колежките и могат да постъпят там и да се грижат за петнайсет пациенти осем часа на ден за минимална заплата. Да си наемат квартира и да си купуват храна и всичко необходимо с долу горе същите пари които са правили когато са се грижили за един пациент без да плащат за квартира и храна. Общо взето танто за кукуригу. Или с други думи изпърдяли са си късмета.

ами да си наемат германки за болногледачки бе, къф им е проблема? то верно демокрация без роби не става ама нали гермаците беха капиталисти, а при капитализма беше плащаш получаваш

Те капиталистите плащат. Посредниците обират парсата.

А в българия хората ходят насрани, щото няма кой да им бърше отверстията .

С малоумници не споря! (знаеш, че се отнася за теб) Кавал!

На Меркел новото поколение болногледачи къде са?

Подпират стените , пият кафе и пушат цигари в очакване на паричните потоци от глупаците, които работят вместо тях , удържайки им повече от половината от заработеното като данък .

11

9,50 евро на час.Това означава минималната заплата....Бърши задниците на нацистите за жълти стотинки.Проститутките отново могат да тръгват към Германия ,отварят пуфа ....Там слушат проститутките ,и не само българските Азис,така ми каза една проститутка от Унгария...

Лягай си, че нещо си се замъглявил.

Не панимаеш? Ако още не си разбрал Антихриста се е разбеснял и иска да лочи детска кръв.

Калус Шваб май е онзи дето щеше да връща доверието в капитализма - кръволок с други думи !

Клаус Шваб е пророкът на ковидиантсвото и първа слуга на Рогатия.

На хора с ниска квалификация им е доста по-трудно. По-младите българчета с тапия си работят по специалността. В банката тук има от тях доста. Все пак има напредък - преди 7 години нашите бяха известни като автоджамбази или проститутки.

Така е на запад, българина си живее като,, белите хора"! После си идва в Бг и плюе по съгражданите си, че сме страна от третия свят.

и много ли си наплют?

достатъчно за да се срамим да се наречем българин и затова и отидох оттатък океана шото в европейския запад ни гледат кат трета ръка хора все едно с ква тапия сме там

Проблем несъмнено има, но статията е от Дойче веле, което води и подозрението, че е разпространена в цяла източна Европа, като националността на болногледачката е адаптирана към местната публика.

Българите станахме най евтините роби в Европа,вече има българи и в Румъния,че и в Сърбия,навсякъде е по добре платено от кочината ни! Тук живее най алчната феодална измет във вселената,както и най алчните политически свине!

Не, грешиш, човече! Тази феодална БГ-пасмина(99 на сто доминирана от бивши и настоящи комуняги), не е алчна а болна!Болна лакомия до степен на психопатия и шизофрения! Освирепели, обезумели и оскотели от лакомия! Лакомия и алчност са две различни неща! Никъде по света няма такава болестна лакомия като българската! Затова и цял свят и цялата Вселена ни ненавижда и презира нас, българите!

Грешиш бе, пендер! Лакомия и алчност е едно и също нещо! Няма нищо общо с немотия! Кавал !

Ти си луд бе !Германците са още по лакоми.

baihui…Много сполучлив прякор имаш.Трябва сигурно да си някоя мазна, ненаплюскала и ненакрала се комуняга!Я как скачаш като ужилен!Гърбиш ги робите си, т.е. работниците си по 15-16 часа на ден включително събота и недяля, осигуряваш ги на минималната и им плащаш минималната!Нали бе, хюмне!А с откраднатите от робите ти пари си поръчваш турчета-жигола да ти разширяват третото „око“ изотзад!Ти ЕПМ!

Тиквата ни подсигури , да сме слугинажа на Европа . Един приятел работещ в Гърция ми разправя че вече Румънци не можеш да видиш да работят там само почиват ...

Тиквата ти е виновен, че си некадърник, а това за румънците е абсолютна лъжа.

Пак тиквата. Ти знаеш ли кога най-много тръгнаха за натам? Като видяха, че след демокрацията пак комунетата командваха парада.

Ако отречеш, че Тиквата докарата до дъното, това което комунетата започнаха, жалко!

Е то други на власт освен комунисти не сме имали. Айде от мен да мине - царо не беше бивш БКП кадър ама те пък толко изкъсо го държаха че все тая.

Простите хора само си мислят, че може да получават без да работят. Навремето имаше едни прости сега пак същите.

И как се работи 24 часа? Това, че спи в същата къща и примерно става нощем за 10 минути дали и дава правото да иска заплащане за 24, че и извънредни. Почти съм сигурен, че не и е първа подобна работа и много добре знае с какво се захваща. На тръгване от България се съгласяват на едни пари, там им дават акъл, че може и повече и дай да пробваме. 40хил са едно ранно пенсиониране.

На разположение е 24 часа. То и касиерката в супермаркета не цъка на касовия апарат по 8 часа нон-стоп, между клиентите си "почива", ама е на 8 часов работен ден, нали?

По 10 Мин. по три- четири пъти нощем, какъв ли съм е това? Можеш ли да заспиш веднага?

При стар човек за 10 минути нищо не можеш да направиш. После те като не спят, те тормозят през 30 мин.

Плаща се за готовност, 24 часа да е на разполжение, ако трябва, демек никъкъв личен живот, не можеш да кажеш - излизам с една друга болногледачка да ядем семки скришом в парка и да те няма 2 часа.

Браво на тази достойна българка! Отърва от робство хиляди други източноевропейки, работещи като слуги и робини на така великите и горделиви германци. Велики, ама не им е дошло наум да си плащат за тежката услуга, каквато е гледане на стар и болен човек. И

Мъ оди у Рассия,нещастник …ама всички сте у Виена и Лондон,мама ви да еба …

Ей, пендер, в Русия са православни християни и са отговорни за родителите си, а не като католико-протестантските изроди !

аве кой ви ебава вас слугите там ве, че се пъчите? някакав си съд бил намквоси определил хаха. като не ви изнася, марш у булгаристанската колиба и точка.

Никой не ходи да работи там от хубаво. Истината е, че тези жени са героини. Жалкото е, че голяма част от тях го правят заради "неуспялата" си в брака дъщеря, която има "гениално" дете, което водят в детска градина и майката през това време пие кафе с приятелки. А това, че всички смятат там такива жени едва ли не за робини е действително скандално. Но хайде сега дано получат малко повече от преди.

Цунами, значи?! За отрасъла, или за посредниците. Обикновените германци нямало да могат да си го позволят? Защо да не могат.? Просто се сменя системата от посреддници и.. Готово! Всъщност, ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА (НУЖДАЕЩИ СЕ И ПРЕДЛАГАЩИ ЫСЛУГАТА) Е СТАР ПОХВАТ. Всъщност цынамито е за ония, между гях.

Ама танте Меркел нали вкара там 2 милиона мислимански индженери, лекари, физици, програмисти и т.н. Защо още наемат източноевропейци за бърши- гъз, имат си там достатъчно висококвалифицирани за тия дейности.

Даже да допълня, аз лично го видех това. Бех там по това време, безработен индженер, аналетик и философ на свободна практика. Бех притеснен от новата яка кункуренция, риеш ли и се махнах даге.

Какъв си бил? ИндЖинер? Пък и философ, а?

Има си хас да не е замесен българин :)

ОЩЕ ЛИ ИМА ЛУДИ ДА ХОДЯТ В ГЕРМАНО-КЕНЕФА ?!

да ти кажа, защото има фирми, които подлъгват хората с обещания за добри заплати и прекрасни условия, а като отидеш се оказва, че си бял роб. Не е само при болногледачите така, а и в много други браншове. Германистан е прогнила отвсякъде държава. Бачкаш, като луд и накрая едно голямо нищо, а за капак се държат с теб не като с човек, а по-зле и от животно. Няма и на кого да се оплачеш, а делата винаги ги печелят фирмите. В случая жената е спечелила делото, защото организация е решила да я представлява. Ако си беше наела адвокат, както нормално става щеше да спечели точно никога. Пример с един познат, който бачкаше в ресторант, като готвач. Шефа решил да пести от почистване и кара хората от кухнята да остават 2 часа след работно време и да чистят, като им обещава, че ще им плати тези пари. Така и не им ги плаща и все с обещания. Накрая завеждат дело да го съдят да им плати. В съда се оказва, че те самоволно оставали след работно време и шефа им не знаел и така съда постанови в негова полза. Ако някой си мисли, че съдебната система в Германистан е много читава, много се лъже. Лъжи, пари и далавери, също, като у нас...

Това, че те самоволно оставали, а той не знаел? Ами нали като е дошъл на другия ден е било чисто. Твоят познат каза да си пиеш хапчетата, че ще ти наприказва още глупости.