България втора по най-евтин хляб в ЕС

Преди нас е само Румъния, сочат данните на Евростат

Обратно в новината

Коментари - България втора по най-евтин хляб в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо трябва да се питаме КОЙ яде хляб? Най-много е консумиран от селяните, което е нормално! За да могат селяните да си го позволят хляба си остава евтин. Това доказва, че сме селска държава и сме със селски манталитет! Нямам нищо против селяните, защото и аз идвам от село, по-лошо е да си селяндур. Все пак ми се искаше кашкавала, сьомгата и други деликатеси да бяха най-евтини, а не хляба.

Хайде стига глупости, евтин е боклука, а хубав хляб под 2,5 лв. няма

При най-ниски заплати в ЕС, даже трябва да бъде най-евтиния хляб, а не на второ място.

На второ място по най- ниска цена на хляба, и на първо по най-ниско качество.

По-добре богата държава със скъп хляб от бедна държава с евтин хляб.

Kalin

А по качества на хляба къде сме????Аз не съм убеден че това което продаваме е точно хляб!

А по заплати .... на кое място сме ???????????????????????

В Румъния хлябът е по-евтин и румънците взимат повече пари от българите. Видими резултати.

Направете минималната пенсия 1500 евро ,тогава хляба го вдигайте колкото искате!!!

Най-ниско качествения хляб в света,не в Европа .

Това ако е хляб ама за прасета

Неслучайно изнасяме хиляди тонове хляб за Италия, Франция, Швейцария, и мн, др.

А в България хляба го правят от ФУРАЖНО зърно. Затова е по-евтин.

Нещо за качеството на ХЛЯБА. Една стока има както ценово така и качествено измерение. Каква е цената на тока и газта за масовия българин не само в цифрово изражение, а съпоставимо с масовите заплати от 700-1000 лева максимум? Може дори да направите съпоставка с тия, взимащи и по 1500 - 2000 лв. (те са много по-малко).

Може да е най-евтин, но със сигурност не е хляб.

И кажете нещо за заплатите в тези европейски страни, че всички дружно да пуснем по една сълза. Шибани идиоти.

за данъците и осигуровките, както и това колко струва наемът и градския транспорт, мумио червена :)

За да ме питаш подобно нещо, значи дори не си си подавал носа от село, ватмане. На фона на заплатите са в пъти по-ниски от кочината, в която щастливо грухтиш.

И по заплати е най евтина в Европа, а в хляба не слагат брашно само набухватели затова цената е такава. Как вдигнете един хляб забележете че не тежи.

така е, набухвателя кара хляба да тежи повече и ти продават въздуха, хахахахахахахахах от черепухин ли идваш?

ми нормално последни сме по заплати ко пак се надава слугинажки платен вой?

Но пък е първа по евтини политически зрелища и политици.

поканете французите примерно да дойдат и да го ядат, а ние - техните франзели и над 600 вида сирена! И да не забравите след още няколко такива публикации да свмятате, че сме уведомеви и тихом мълком да го вдигнете този странен талашитено-тричен продукт! Знаете ли всъщност какво значи топъл бял ръчен хляб от жито, току-що изваден от хлебаря с дълга дървена лопата от пещта на дърва в 05.30 сутринта? Значи сте нещастни смачкани поколения.

10+

демек гответе се да го дигаме. требва да се гонат европейски стандарти

То и сега цената на хляба е като в заппадните европейски държави. А това, което пробутват на пенсионерите под левче не е хляб....

А пък бананите са по-евтини от хляба. Сбъдна се мечтата на идиота.

я му вдигнете цената , че робите взеха да преяждат

И първа по май-химизиран

Най-евтин и най-некачествено хляб. Все един и същ, от комунизма та до сега. Така и не се научиха да правят черен, кафяв, пълнозърнест, многозърнест, със семки, със сусам и пр.,като в Германия или Гърция например.

Ти май скоро в магазин не си влизал. Днес ядох хляб със сусам от Лидъл!

Xляба е най добрия продукт в ръцете на мафията . затова и качеството му е такова. Мафиотите дето на времето причакваха хората по магистралите с пистолети, сега са най почтените биснесмени, производители на хляб.

Arcadium

Споко, като дойдат Мунчо и Курнелия на власт и хляб няма да има.

готов да застъпи на вахта, както и Гечев...Бързо ще си възстановите спомените и опашките по тъмни зори...

не ви ли е срам да пишете такива глупости - колко хляб можеш да купиш с една пенсия в България и колко в Германия?!

В България килограм хляб е два лева, а в Германия е 11 лева. Хлябът няма да ни е проблем, а липсата на вода. Никой не е по-голям от хляба го разказвайте на старата ми шапка!

lu4ka

OK. А в UK е един паунд. Смятай!!!

Какъв хляб става въпрос В България има хляб и над 10лв.за кг.

Алоууу, патко заспала. Хляба в Германия и то хубавия е 2 евро!

Пиша конкретно за килограм хляб у нас и в Германия, за 2 евро не може да се купи килограм!

БКП-то Яжте си пръжки с чесън и много много не коментирайте

От БКП ядем филии с мас.Като Баце.

Мале чврвенотиквеничковчетата се размечтаха кога леба беше 20 стотинки, пресен от фурната, ухае вкусно на 2 пресечки... Те затова сега всичките комундета сте със диабет и тумбак като на свиня.

в БГ изчезнаха истинските храни - колбаси, сирене и кашкавал, хляб, боза, българските плодове и зеленчуци и т.н. и т.н. Младите въобще не познават вкуса на истинските, автентични, храни, защото са захранени и продължават да ядат единствено сурогати...Малцина са тези, които все още помнят как изглежда истинският бял хляб, който се произвеждаше у нас преди 40-50 години. Сегашния бял хляб е просто негова пародия....

хранителната индустрия у нас беше поставена "на научни основи", оттогава изчезнаха истинските храни, които никога няма да се върнат...Ще ядем все повече сурогати, в които хранителните вещества са заменени с евтини заместители. Калкото е по-евтина една стока, толкова е по-далеч от автентичността! Асиома!!! Хубавите неща, истинските неща са скъпи...

Толкова ли е трудно да си купиш качествено брашно и да си направиш и изпечеш един хляб? Хиляди хора го правят.

един от основните проблеми е качественото брашно. Което пък е следствие от "качественото" зърно. Ако имаше качествено брашно, нямаше да има нужда от добавки на "пдобрители" в хляба.

А спрямо средния доход как е? Не че ме вълнува, но един много любопитен приятел пита.

Това хляб ли е...

Мале, ама качеството какво е, за разлика от Румъния и Полша, защото у нас слагат и нишесте и малко ечемично брашно в състава.

Само че стандартът на живот в изброените страни със скъпия хляб е 5-10 пъти по-висок от този в БГ. Това защо не го кажете? Средната работна заплата в Люксембург е около 4500 (!!!) евро, а в Дания - около 2 500 (!!) евро! В БГ тя е около 500 евро. Та въпросът е къде може да си купиш повече хляб??? Когато имаш малко пари и евтината стока не ти е особено достъпна!!!!

Хайде сега кажете колко хляба могат да се купят с една средна заплата и на кое място сме тогава? А с една минимална????

Хахаха....... най- евтин в Европа. Не ви ли е срам да пишете такакава боза. Това, което ядем в БГ не е хляб. Пълна смешка. Ако сте яли хляб в Италия и Франция ще разберете, че сме далеко от истината и няма база за сравнение......

Да обяснят на пенсионерите колко са ниски цените на хляба и как добре си живуркат.

И по най-ниски доходи.Защо сравняват несравняеми неща.

Имате предвид хляб в страната, на която на продуктите на които им викаме сирене и маргарин пише всички друго, но не и това което ни трябвало да са? Където в едни банички слагат "заместител на сирене"(пише го на някои баничарници , загледайте се като поръчвате)

Това не е хляб. Това са набухватели, омекотители, оцветители, консерванти, ГМО.

Мутрите ГЕРБ така управляват с пиар. Хляба бил най- евтин в Б-я след Румъния. Да ама, когато ГЕРБ дойдоха на власт преди 10-11 г. Хляба беше 30-50 ст. а сега е 1.30-1.50 лв. А Румъния заплатата е със 550 лв. по голяма. Ако вземаш 1000 лв. тук там вземат 1550 лв.

ХА "БЕЛОРУС -2" Е В КЪРПА ВЪРЗАНА!

Майтап бе Уили ... жив да не бях да прочета тази глупост. В Полша, когато големите вериги правят промоция можеш да си купиш страхотен пълнозърнест хляб под 1 злота (около 42-43 стотинки), а хляб подобен на нашия едновремешен Добруджа: за около 25 стотинки. А в Албания ако ядете хляб (нищо че не са в ЕС), после хляб в БГ няма да си купувате с месеци.

Не е така това е подвеждаща или новина от заинтересовани, защо отнесена тази цена към минималната заплата в нашата страна и тази в ЕС цената е безумно висока. Или казано по друг начин за да се разбере от повечето хора изчисли при тази заплата в БГ колко хляба ще си купиш и колко хляба ще си купи един европеец и ще се види голямата разлика и подвеждащата новина, както го правят и с бензина и дизела ушким сме били с най-ниските цени таратанци.

и втора по най-лошо здравеопазване ...

Пълни глупости. Я вървете опитайте в Румъния хляба! Хубав, мек, ухаещ на едновремешния истински хляб. Нищо общо с българските. И цената му хич не е висока. Ако се съпостави цена и качество може да се окаже че ядем един от най-скъпия боклук. Колкото пъти отида в Румъния винаги си купувам хляб и биволско сирене. Спомням си за детството, когато нещата бяха истински и не се спекулираше с цената и качеството на хляба и не се правеха ПР реклами.

И какво му е евтино? У нас бачкаш за 2 хляба/ч а у немско за....6

Може да сте прави за цената на ТОЗИ ПРОДУКТ - но името му съвсем не е ХЛЯБ

В страната с най-ниски заплати нормално хляба поне да е евтин защото някои хора само това могат да си позволят.

ама ако завесиш хляб, вода и брашно и подквасиш с мая не можеш да докараш същата гума като от магазина ... а на времето имаше фантастични ръжени хлебчета. От магазина

А на кое място е по заплати и пенсии ? За един прЕАтел питам