България ще достави въглища на Сърбия, а ще получи драгажна техника за Дунав

София и Белград поставиха като приоритет облекчаването на граничните преходи - жп и автомобилен

Обратно в новината

Коментари - България ще достави въглища на Сърбия, а ще получи драгажна техника за Дунав | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе що им са на Сърбия въглища бе??? Та нали бяха приятели с Путин?

Тук виждам далавера. Първо, чу се, че цените на които продаваме на Сърбия са безобразно ниски. И второ, България вече е получила подоба техника по проект на ЕС, защо трябва Сърбия да дава? Информацията е лесно проверяема в Интернет, тъй като е еврофинансиране. Айде сега кажете кой лъже и кой мажа, че взе да става страшно.

_stankow

>Тук виждам далавера Съвсем честно Мини Марица-Изток си печелят. Получават за труда си. >Първо, чу се, че цените на които продаваме на Сърбия са безобразно ниски Съвсем нормална печалба. Като се има предвид, че това са лигнити. А цените на въглищата наистина са рекордни. >И второ, България вече е получила подоба техника по проект на ЕС И колко е получила, колко драги трябват за цялото течение, сигурно има 500 км ? Никога не са излишни още няколко. >защо трябва Сърбия да дава? Ами за да си плати въглищата. Без пари ли да им ги доставяме ? > Информацията е лесно проверяема в Интернет Толкова проверяема, че вече от 2 месеца изнасяме, а в статията се пише в бъдеще време, че предстояло ... >тъй като е еврофинансиране Европейци да финансират добив на въглища ? След като 30 години се борят срещу това ? И след като дават пари, за да си закрием Мини Марица Изток и Брикел. Айде нема нужда, знаем как "финансират". Едни 4 реактора например ги "финансираха" до старо желязо > Айде сега кажете кой лъже и кой мажа, че взе да става страшно. Не е страшно. Мини Марица Изток работят, изнасят, печелят. Кое му е страшното ?

Мини Марица Изток са държавно предприятие. Когато печелят те печели държавата. Драгирането на дунавското корито също е държавна работа. Не виждам незаконна далавера. А сега внимавай! В Марица изток се добиват лигнитни въглища. Те са с калоричност 1500-2200 кал/кг, съдържат много сяра и всъщност са голям боклук. Толкова голям, че трябва да се изгарят в специално проектирани за тях горивни уердби и то след подготовка. В Сърбия този боклук не се изнася. Други са.

До Сърбия ходя само за качествена плескавица в Ниш, исторически наш град. Не случайно Евдин СЛУГАРЕВ боко боклука го прати консул там, да лапа след оная жалка гладна стачка.

Едно време доставяхме техника, машини, технологии за цял свят, а сега изнасяме суровини за да внесем техника! Като истинска бананова република, в каквато ни превърна англо-саксонско-еврейската мафия!

Драги не сме произвеждали. Днес се изнасят много промишлени изделия, за които не си чувал.

А-а, чувал съм! Мигачи, ремъци и кабели за коли и камиони! И 50% е брак!