Коментари - България се нуждае от още 2 ядрени реактора заради прогнозата за 2 млн. електромобила до 2040 | Бизнес.dir.bg
назад

България се нуждае от още 2 ядрени реактора заради прогнозата за 2 млн. електромобила до 2040

Очертава се недостиг на електроенергия в региона, само ВЕИ и атомните централи могат да компенсират, каза изпълнителният директор на ЕСО

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - България се нуждае от още 2 ядрени реактора заради прогнозата за 2 млн. електромобила до 2040 | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що бе, нали новите демо-политкомисари врещяха наляво и надясно как Белене в никакъв случай да не се строи, че не ни трябва.

Ама това идва много, заедно със двигателите на водород направо е бомба!

За колко време ще ходим на море, като час и нещо ще вися по средата, за да заредя батерията(когато е още нова). Кой ще купува стари електрички, когато батериите струват почти колкото колата? Тук нови коли не можем да си позволим. Колко задръствания ще има зимата от умрели електрички по средата на пътя? Как ще изкараш няколко часа зимата, когато ни изненада снега и ти падне батерията в средата на магистралата, а ти останеш на -15 с децата? Колко ще струва ремаркето с резервна батерия за да стигнеш нормална дестинация на един път? Къде ще се направят зарядните станции за по 150 коли наведнъж, след като дори паркинг за тирове няма? Моите планове за 2040 е да си купя каручка с магаренце и да минавам с 5 км/ч покрай километричните опашки от спекли електрички.

От наелектризираните "мозаци" освен да светят друго не очаквай !

Купи си къручка и тръгвай от сега за Северна Корея. Такива като теб е имало винаги, но за радост на човечеството техните прогнози никога не се сбъдва ли. Да припомня ли... За електричеството, за колите с ДВГ, за парния двигател, за самолета.... Няма смисъл, но мо е тъжно, защото хора като теб са вредни, но за сметка на това гласовите. Успех в пустинята на скапаното ти въображение.

Ха-ха-ха, викнете Батко и Делянчо да ни обяснят, как на нас повече АЕЦ-и не ни трябват и по-добре да платим милард неустойка на руснаците, отколкото да правим централа.

По времето на боко тиквата и герб,бяха нарязани на скрап,1 до 4 блокове на аец Козлодуй,и какво от това,а замърсяващите въздуха тецове,продължиха да работят.

1ви до 4ти реактор са изведени, заради договорката на едни хора за влизане в ЕС. Една Меглена Кунева и тройни коалиции изскачат тук от архивите.

А защо.... отговорете си сами... имате интернет.

Напоследък в София все по-често виждам пътни помощи каращи електрически коли на една фурма дето ги ползва като кола под наем дето може да вземеш. Явно закъсват някъде и после трябва да ги закараш до някое зарядно. Един мой познат реши да се върне семейно от Пазарджик до София с такава и си взел БМВ от там. С пълен заряд за 450 км на батерията. След 80 километра по магистралата зарядът свършил и се наложи да вика пътна помощ и т.н.като всичко това за негова сметка, защото от фирмата не му възстановиха нищо понеже вината била негова, че карал автомобила "неикономично". Та пътуването му излезе златно.

според визионера БМБ , за който другите визионери гласуваха 13 г вече, на България АЕЦ не й трябва.... само проззз народ може да гласува за такъв олигофрен. Кой каквото си направи друг не може

С тия продажни политици нищо като отваряне на нови мощности няма да видим. Само затваряне.

Споко, до 2040-а няма да има вече нито един електромобил!

Построиха завода за електромобили в Ловеч . Два милиона ел коли . Луди ли са

Зелените еврогейци.КАЗАХА,ЧЕ НОВ СВЕТОВЕН РЕД И ГОТОВО,ТРЯБВА ВСЕКИ ДА ДЕЙСТВА ПО ТЕХНИЯТ ФАШИСТКИ ПЛАН ЗА ЕГОТО ИМ НЕ ЗА ДРУГО

2 милиона електромобила са поне 60 милиарда и още толкова за инфра структора .

Кога Българите ще купят 2млн автомобила на ток. Те пари нямат за дизелаци на по 20г, ще вадят по 50к - 100к евра за електромобили. Към 2100 година когато всички минат на водород, магнитна левитация, хайпър лууп вакуум, телепортация и т.н. ние можем и да минем на електромобили нов внос от на една баба гаража на запад много запазена без пренабиване на рами, километражи и тем подобни хватки от Дупница до Гоце Делчев.

България имаше 6 реактора. Продажните политици затвориха 4 от най-безопасните реактори в света и сега се сетиха, че ни трябват нови 2 реактора по възможност американски. Тая държава се ръководи от корумпирани боклуци на който на 2 април трябва да им покажем вратата.

Вратата на бай Ставри.

Луди,Луди ,още по Луди.Главите не ви слушат тъпи идиоти.Атомната енергия е по зелена от най зелената ви зделка.Значи ,ще строим атомни централи за да зареждаме колите.Немците затварят атомните си централи за да се унищожат с зелената зделка.Ако не си бяхме нарязали реакторите щяхме да сме в четворката на Европа.

Вярно ги затвориха, но си стоят, пак ще ги пуснат, така се очертава,но ги имат построени

Тези "експерти" са просто смешни. Няма да коментирам разчетите за 200 хил. електромобила (или 6% от сегашния автомобилен парк на БГ), там тепърва предстоят драми- скъпи автомобили,липса на инфраструктура и т.н. Топлоелектрическите централи по икономически причини не могат да работят повече от 2028г. /2030 г. (лубопитно е какво става с американските ТЕЦ МИ1 и ТЕЦ МИ 3 - дума не се обелва по въпроса и що за меморандум подписа лицето Александър Николов 2022 г.) Що се отнася до АЕЦ то АР 1000 ще се изгражда ако се изгради до 10/12г. при цени от 10 /15 млрд. ам.долара на блок или ако са нужни 4 блока то става въпрос за минимум 40 и макс. 60 млрд. ам.долара или БВП на БГ за 2021 г. До тук с мечтите . Истината е че от 2024 г. БГ ще има едни от наи скъпите цени на електроенергия и ще внася ако има от къде единствената възможност е Турция. Вярно е че моце да се построят 1000 МВт ПГЦ и заедно с ТЕЦ Варна да се закрепи но на каква цена. Вместо реално да се търси разумно решение при никаквия ресурс който има БГ някой пак иска да проектира и препроектира, да консултира (последния път 240 млн. евро за АЕЦ Белене). Просто няма край.

Мини Марица изток имат проекти за добив на въглища до 2060. Друг е въпроса кога политиците ще ги ликвидират.

Точно сега, Решихте да си купите 2 реактора, По спешност, А? Няколко излишни милиарда ли имате?

Kакви автомобили? Вие ще сте закрепостени граждани, които ще могат да се движат самостоятелно с автомобил само , ако имат необходимите кредити и местния мастит демократ ви даде разрешение!

Зеленчуци говорят за енергетика, искат електромобили и зелен водород. А енергия откъде... Пак от атома.

Пълни тъпанари. Поне от моя гледна точка. Оставете хората да си произвеждат енергията, без да са вързани със закон към монополите и след 10 години няма да има и един, който да разчита на ток от АЕЦ. Ама ще фалират поне 200 политици и няколко картела. Има хиляди начини да си произвеждаш и съхраняваш енергията сам, да се вържеш в мрежа със съседите и да си балансираш сам тази мрежа

Брао бе хиляди начини да съхраняваш енергията.... Ти задмина всички светила от създаването на света та до днес. Бегай за Нобел.

Те всички калинки са така. Особено с прекъснатите студентски права

Тва дето го говорите с батериите вярвате ли си? Как си представяте София на батерии. Цяла нощ. 30000 мегавата ВЕИ та, че ние сме вързали денонощието отвсякъде. Вкарваш в батерии и нощес свети. Ба си колко просто било. Само се чудя на прав ток ли ще обръщаме мрежата щото с тия ВЕИ та на променлив ток херцовете в мрежата ще полудеят. Ба си колко просто било!

Чакай да позная, прогнозата е изготвена лично от московският гном и трябва да строим АЕЦ Белене... как не!

Пише се на кирилица...

Усрайна ше ни дава ток без пари от благодарност, те имат излишък. Веднага след като бият руснаците. Зеления е обещал твърдо.

В некоя боза на Холивуд ли?!?

Сериозно беше..ама руснаците взеха сапородж... Или както там се казва най-голямата АЕЦ в Европа. Иначе токът беше обещан на Германия

Първо реакторите купени за Белене ще заминат най-вероятно за Украйна. Второ тея електрички ще дойдат в БГ като нов внос най-рано през 2060 година...

В България има само 2 реактора, но и тях ще спрат и нарежат съвсем скоро управляващите дебили. Купувайте свещи с кашони.

Няма страшно, Уестунг Хаус е насреща , първите им два реактора ще бъдат за братска България , е ще са готови след изтребителите но това не е от особено значение.

Са уестинг хаОс и не могат да се оправят с фалита си. Явно България трябва да ги финансира за да изплуват тези удавници.

Че дори да иманужда и дори да има пари пак няма да има блокове. Вече загубихме потенциала да узградим такова сложно съоръжение. Няма монтажници, няма заварчици, няма строители... Няма и вълшебници с вълшебни пръчици. Забравете за аец по тези земи завинаги.

СЕ ГОТВИ ДА ДОВЪРШИ ПЪКЛЕНИЯТ ПЛАН ЗА НОВО ВЕКОВНО КРЕМЪЛСКО РОБСТВО, КАТО ДОВЪРШИ "ГОЛЕМИЯТ ШЛЕМ" : - ЮЖНАТА ОКУПАЦИОНАН ПАТКА, БЕШЕ ПРОКАРАНА ПОД ФОРМАТА НА "ТУРСКА ПАТКА" - ВЕЧЕ СЕ ГЛАСИ ВРЪЗКАТА А ВКАРВАНЕ НА КЪРВАВ БЛЯДСКИ НЕФТ ПРЕЗ АЛЕКСАНДРУПОЛИС - И ОСТАВА ТРЕТИЯТ ЕЛЕМЕНТ ОТ "ГОЛЕМИЯТ ШЛЕМ" - БЕЛЕНЕ, КОЙТО ЩЕ БЪДИ ФИНАЛИЗИРАН СЛЕД КАТО БЯДОВЕТЕ УНИЩОЖАТ УКРАЙНА ДО 30 ГОДИНИ ТУК ЩЕ ИМА ОФИЦИАЛЕН БЛЯДСКИ АНКЛАВ ПО МОРЕТО ... И НОВА УКРАЙНА-2 ! АЗ ЗАЛАГАМ ОБАЧЕ , ЧЕ ТУРЦИТЕ В КЪРДЖАЛИ, РАЗГРАД И ТЪРГОВИЩЕ, НЯМА ДА СЕ ДАДАТ НА БЛЯДОВЕТЕ И ЩЕ ИМА СЕЧ МЕЖДУ НАШИТЕ ТУРЦИ И НАЩЕСТВЕНИТЕ ОТ БУНКЕРА ! ЗАТОВА МАФИЯТА УБИШЛЕНО СИ ИГРАЕ НА "ИЗЛОРИ" 3 ГОДИНИ, А ТЕ ЩЕ СТАНАТ И 4, ЗА ДА МОЖЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ДА СЕ ПРОКАРАТ ВСИЧКИ НОВИ ОКУПАЦИОННИ ДОГОВОРИ, ТАКА ЧЕ РЕДОВНЕИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА НА МАФИЯТА ДА СА "ЧИСТИ" И "ПРЕД СВЪРШЕН ФАКТ" , А МУНЧО ЩЕ БЪДЕ ЖЕРТВАН ...ТОЙ ЗА ТВА И БЕШЕ СЛОЖЕН ! АКО БЪЛГАХИЯ НЕ ИЗГОНИ БЛЯДОВЕТЕ ОТ ТУК, Я ЧАКА ФИЗИЧЕСКИ РАЗПАД !

2050 населението ще е под 5 млн и ще имаме 4 млн електромобила ?!?

Всяко семейство има по 3 до 5 автомобила. Колите са в пъти повече от хората!

Празно няма, е в съседна Турция колко бежанци и ора има

АЕЦ ШЕ БЪДЕ ЗАТВОРЕН ,ЗАЩОТО РАБОТИ С РУСКО ГОРИВО.. ОСТАВАТ СЛЪНЧЕВИ ПАНЕЛИ ,ВЕИ И ТЕЦ МАРИЦА.. ОБАЧЕ ТАМ ЕКО КАТАСТРОФАТА Е УЖАСЯВАЩА ..ПОВДИГА СЕ ТЕМПЕРАТУРАТА НА ЗЕМЯТА ,ОШЕ ПОВЕЧЕ .И МНОГО ДРУГИ СТРАНИЧНИ. ЕФЕКТИ.

Още бай Тошо и действаше за да реши проблема. но след него се изредиха бая п&тки да се мъчат да управляват и омазаха всичко. баш се нас&а неговия охранител. смърди та се не трае. Питайте чеха, ако не ми ветвате.

Напротив, ток има в излишък. България изнася 15% от производството си. А като затвори рафинерията на Лукойл за фосилни горива, от които очевидно няма да има нужда при 3.5 милиона електромобила ще се освободи капацитет само от ТЕЦ Нефтохим от над 2 250 000 Мегавата годишно. ;) Като изключим и всички бензиностанции ехее.

Ти ли си бе?

Незнаеш какво говориш, очевидно нищо не разбираш

Абсолютно точно,има предостатъчно ток, някой трябва да пълни гушата от износ.

Беко Бидоня нали ви каза, че не ви трябва нова централа. Всички вече знаеха, че електромобилите завземат пазара, само Банкянския Галош не разбра.

Сащ няма да даде ,да разреши Ядро в България..На колонията и взеха златото и ТЕЦ Марица..Да духа в супата

В Белене има два реактора които отдавна трябваше да работят.

Тиквения експерт що още не работят.

Първите ин ги продадохме обратно, вторите не ги платихме и така и не дойдоха. Че и два пъти неустойки плащахме

Но скоро може и да ги няма. Искат да ги подарят на Усрайна.

АЕЦ простипутковскитедупебръкци ще го затворят понеже е "руски". Тецовете ЕС ще ги затвори понеже "издишат". Колите с ДВГ от 2035 няма да могат да бъдат регистрирани, пререгистрирани и дори да им плащаш годишния данък за да ги караш - пак благодарение на ЕС. А 2 милиона електромобили няма от къде да се вземат, щото в бГ няма пари а и да има няма как да бъдат зареждани. Затова граждани - купувайте колела и тротинетки.

Изсрайна ще ни дава атомна енергия .След като бият Рф ..Няма да ни забравят.

От санирането, нали затова спряхме Белене !!

Няма по-безумци от политиците в момента. При липса на енергия в мрежата, ограничаване работата на АЕЦ, ликвидирането на ПаВЕЦ да приемеш със закон, че всяка часна фотоволтаична станция изградена с европейски средства не може да връща енергия в мрежата си е пълно безумство. Господа депутати някой не ви ли е казал, че произведената но неизползвана електрическа енергия отива "по дяволите".

На Колонияата, Сащ ще даде награда ..Ще ни присъедини към развитата и технологична Изсрайна ,с главнокомандващ Чифута Зеленский..И ще си живеем живота ..Броихте дните ,

Която никой не иска да знаете! Само печалбата от АЕЦ Белене, проект провален и саботиран от ББ под давление на САЩ, можеше да бъде ДВА пъти повече от годишните отчисления по еврофондовете които България получава от ЕС!

2 млн електроавтомобили? В България?!? Няма такива идиоти

В България няма да има електромобили. Плана на САЩ е България да стане 120 квадратни километра, остатъка ще се подели между Украйна, Турция, Македония и Румъния

Гласувайте си за американците. Като сте тъпи да ви вземат територията. На мен и семейството не ни интересува, отдавна сме ви зае... демократите и седесарите

Бахти майтапа! За да караме еко френдли коли...ще строим ядрени реактори. Пълна пародия и лицемерие са почти всички еко глупости....

Са единствените истински ЕКО източници от сегашните.

Ехе много богати ни изкарахте бе, кой си купува нова кола , че и електричка

как кой - наши хора !

Абе, ти нормален ли си? Как ви назначават, неграмотник!

Пълни глупости: "3,5 млн. електромобила, за които ще са нужни 13-14 гигаватчаса." Хах, че то сега Козлодуй само произвежда толкова за по- малко от денонощие! Егати бакалските сметки!

Но не и за "още два милиона" електромобили? Демек вече имаме "два милиона електромобили"... Глупости... Ние още не можем да си санираме панелките, бе! :D Източна Германия го реши този въпрос със санирането още преди 2000г.

До преди няколко години ни убеждаваха, че изобщо нямаме нужда от АЕЦ...

Убеждаваха с лъгаха кат дърта циганка!

ГЕРБ, ДБ,всички десни анализатори, всички НПО на Сорос, Америка за България.. ...от 12 години винаги са ни убеждавали ,че България Няма Нужда от нови Ядрени мощности!!! В никакъв случай!! И Блокираха развитието на всичко ново свързано с ядрената енергетика! И се хвалеха пред САЩ че са ги блокирали!!! ..... Сега ,,,Изведнъж....Шокиращо... ...ТРВБВАЛО ВЕДНАГА да строим нови мощности..... Американски!!! ...... Нужно в пълно изчистване на политиката ,службите и администрацията на България,от всички Агенти на САЩ! За Държавна Измяна срещу България! И ще се оправим бързо.

Този лъже! Искам да чуя какво мисли Малтин Димитров. Той беше против ядрената енергетика

И Герб и ДБ също са срещу.