Коментари - България подкрепи атомната енергия в съвместна статия с Франция и още 8 страни от ЕС | Бизнес.dir.bg
назад

България подкрепи атомната енергия в съвместна статия с Франция и още 8 страни от ЕС

Този тип енергия "защитава европейските потребители от нестабилността на цените", твърдят държавите

Обратно в новината
| Редактор : Калина Петрова

Коментари - България подкрепи атомната енергия в съвместна статия с Франция и още 8 страни от ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

у нас от скъпия газ правим много малко ток, а токът е скъп заради енергийната мафия....

А защо никой не се сети да попита каква е тази статия??? Вижте заглавието! Статия във вестник ли? Кой? Подписано някакво становище. Ама кой го е подписал и каква тежест има това? Просто се хвърля някаква "новина" която не означава почти нищо.

рекламирана от Трифонов, затвори 4 блока на Козлодуй, за да влезем в ЕС.След 100 г. Не може да ги изплатим. Май Кейн и Нуланд затвориха Белене и Ю.поток които отидоха в Турция заедно със Син поток който Костов ритна в Трабзон. Простия народ си избира прости управници. Благодарение на ЕС и САЩ сме на това дередже..ю

Те просто си гледат интересите. Защо Турция, Румъния, Унгария, Полша и Гърция не се поддават да такъв натиск, а драпат със зъби и нокти и разширяват мощностти? Въпрос на управление и гледане на лични интереси...не са ни виновни от чужбина

къде са сега предателите начело с Росен Плевнелиев, Соломон Паси, Мартин Димитров, Бойко и разните там дето ни убеждаваха че проблеми с тока няма. обясняваха как се очертава излишък на енергия, как цените ще са ниски, как през борсата ще можем да си осигурим евтин ток..... е къде са сега всички тия идиоти да ни обяснят как и защо тока е скъп пък те ни обясняваха друго

Спомням си как преди няколко години талибаните в България квичаха против построяването на Беляне, защото реакторите били руски. Сега същите талибани в България пак квичат, защото без евтин ток ще им се наложи да стоят на тъмно и на студено, и да плащат космически сметки. Изводът е, че когато си тъп, никой не може да ти помогне.

Руснаците могат да им построят най-модерните ядрени централи! Все пак са първи и лидери в атомната енергетика!

Изнася се за чужбина, а на нас остават само дълговете и радиацията.

Това хубаво, но коя фирма освен Росатом може да строи атомни електроцентрали ...

Броят се на пръстите! Но руснаците са най-добрите и най-напред в атомната енергетика! Те са на първо място! След това са французите!

След това са китайците ...

Малко сте в грешка. Зависи по какво оценявате проекта. Специално за България руския проект е вероятно най-добър защото вече имаме опит. Сегашния руски проект е същото като сегашните 5ти и 6ти блокове на Козлодуй, но е усъвършенстван с добавена/и системи за безопасност. Добавянето на нова система за безопасност практически не е необходимо, защото сегашния проект има 3 /три/ такива на същия принцип и добавянето на 4та система за безопасност само оскъпява проекта. Смисъл има само ако новата/е системи са на различен принцип. За пример погледнете Фукошима. Там системите за безопасност са били на един принцип и не са били предвидени за цунами, въпреки реално наличната опасност. Що се отнася до другите проекти които се реализират най-често в Света, те са на същия принцип като Козлодуй с водни реактори с вода под налягане. Незнам защо, но до сега никой не предложи да се построи Европейския проект на Арева. Вероятно е твърде скъп. Китайския проект е усъвършенствано копие на европейския и като КПД вероятно е най-добър. Като цяло ми се струва, че в момента страните се "ослушват" за нови ядрени мощности защото са твърде скъпи и остава нерешен проблема с използваното ядрено гориво и радиоактивните отпадъци. Човечеството НЯМА реално работеща технология за премахване на радиоактивност. Всички технологии са за някакво запечатвена, погребване и т.н. НО, НО, НО радиоактивния материал си остава НЯКЪДЕ. Освен това човечеството е все по-близо до използването на ТЕРМО-ядрената енергия, макар, че нямам информация до сега да е направена реално действаща опитна установка. Другата алтернатива е слънчевата /залената/ енергия, но за нея ще трябват много промени така щото ние да се нагодим на според слънцето, а не то според нас.

те немците са против атомната енергия и уж копат само зелена енергоия, ама кат закъсат веднага взимат от атомната от съседна Франция... така и баба знае.

Ако цената на тока от АЕЦ Белене е 70 лв/МВч, а пазарната цена на ток е 350 лв/МВч, каква ще бъде печалбата на АЕЦ Белене за една година, ако производството е 16 милиона МВч? А каква ще бъде печалбата за 60 години дори и да не се смята инфлацията? Ако за един милион лв пропусната печалба лежат в затвора тези, които причиниха на България тази пропусната печалба, колко години общо ще лежат в затвора, следните „експерти“: Делян Добрев Иван Иванов – сега в КЕВР Иван Хиновски (агент Хабов от ДС) Мартин Димитров Мария Капоне Борислав Сандов - пишман еколог, който убива 6000 българи годишно с мръсен въздух Георги Ганев Трайчо Трайков

от руския газопровед? Там ще отидат и парите за АЕЦа.

Това означава ли че ще се строи АЕЦ Белене?

Зелената идея на Сорос и Меркел/фдЛайден.. 8 държави от сега се обявиха, че няма да се откажат от АЕЦ. До 2035 всички ще са вдигнали рамене и правят каквото си искат. Да му мислят германците и инвестираните във фондовете.. последните са задължени да наливат пари в измислени зелени технологии, което ще доведе до... преоткриване на топлата вода в... реактора ;) жалко за спестяванията на хората по света.

А междувременно холандците още миналата година гласуваха за построяването на допълнителни атомни реактори в Холандия. Държава със собствен добив на природен газ, вятърни турбини и силно еко настроено население. Без декларации и глупости. Защото както винаги са две стъпки напред.

Те не мръзнаха ли миналата година заради "зелените" източници ? Или греша ?

Кунева, БМБ, Атанасов и Костов бяха ли на форума, или търсиха посоката на вятъра

проблемът на НИВО ЕС се решава по един начин. На свободния пазар тока се продава според източника зелените талибни да купуват от ВЕИ, трезвомислещите от аец. освен това да има забрана за смяна ма източника, когато нямало слънце или вятър.. само така ще стане ясно кой крив кой прав

Гледам, че дъртите червени хиени като Овчаров, Богомил Манчев и компания изпълзяха от дупките. Надушили са плячка. Ще се строи Белене вероятно.

Белене няма как да се построи, ама да се даат на наши хора още няколко милиарда няма никакви проблеми!

Германистан е против атомната енергетика, но внася електроенергия от съседна Франция, която е фрашкана с атомни реактори. Ами не става само с пощенски гълъби и вятърничеви технологии.

А най-големият та*ак е, че Френската енергия от АЕЦ се води зелена в Германия ;) прости хора до немай къде...

Продадохме се заради членството в ЕС от койти ни остана само един гей парад като ценност, 4 блока на АЕЦ. После ни спряха с помоща на Борисов и Южен поток... И сега сме по наклонената право в бездната.

Орешарски спря Южен поток.

Като докара американски сенатори на бибитко ?

този орешарски трябва да бъде обесен публично

Спокойно, и тях ще ни ги затворят!

Ами след 9г когато изтича сертификата на Козлодуй, може и това да стане. А пък нали Франция построи в Румъния централа... Защо да има у нас?

Поне да бяхте сложили една снимка на АЕЦ Козлодуй, която е съвременна ядрена централа и една от най-добрите в света. Вместо това сте хакнали снимка на стара френска централа, която дори не е дву контурна а има само един контур.

ФонДерЛяйн ще ви смькне кожите. И горите са изсечени . Америка ще ни спаси с "мирния" си атом от Бе2.

Кога ще бесят Кунева Костов Дянков Тиквата и всички противоатомни и?

Чия ядрена енергетика да подържаме :) Чуждата заради която затрихме нашата ли ?!? Хем ни прецакаха, хем да ги подкрепяме :) Аз съм ЗА ядрена енергетика, но ако се подновят и нашите проекти! Аз помня времето когато отоплението беше на ток, на евтин ток, дори и в селата. Сега и градовете ни зимата са умирисани на дим от въглища!

въпросът с отпадъците решен ли е?

Някой ги решавт , други - по навик , чакате ... някой да ви реши проблемите .

след като Германия заради Меркел закриха всичклто АЕЦ, или ще играят сечено ва банг, или ще излязат гмупацитеъна този континент, какви доказват вече за трети път

Ето на това му казвам че битието определя съзнанието. Като стане минус 20 зелените човечета и въглища ще копаят.

ПОЛЕЗНОТО СИ Е ПОЛЕЗНО. С НАПУКАНИТЕ БОЙЛЕРИ В КОЗЛОХУЙ, КАКВО ПРАВИМЕ П С Е Т А ?

Най-голям замърсител са колите с ДВГ. Ако преминем на електрически и развиваме атомната електроенергия и планетата ще се оправи. Представете си градовете ни само с електрически коли, ще се диша като на село. Ние имаме дял,трябва да произвеждаме в България електрически камиончета за цяла Европа. Голям завод с държавна помощ на основа на този в Русе.Приятен ден.

Еко талибаните трябва да се забранят и да лежат в затвора !

Грета Тунберг е доказано психично болна. Не подлежи на съд.

Подлежи на изолация на спокойно място, където ще гледа природата по цял ден ...

Лицемерно е да си против ядрената енергия (Германия), щото такава ти е политическата конюнктура (зелени участват в управляващата коалиция от десетилетия), а да внасяш ток произведен от ядрените централи на съседна Франция, с 80 % ток произведен в ядрени централи.

Германците са много еко, но като им спрат ТЕЦ овете на газ ще чакат зимата, а тя там е сурова да се сгреят със слънчев колектор и вятърна турбина. На този етап АЕЦ е най - еко, после Токамак.

На някой му дойде акъла най-сетне! Тия зелени али-бали стават само за фантастичните филмчета тип утопичен и перфектен свят.

Дано се намерят здрави сили у нас да се опънат на глобалния екофашизъм!