България официално вече е в чакалнята на еврозоната

Централният курс на българския лев е определен на 1,95583 спрямо еврото (колкото е фиксирания курс на БНБ)

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъ-да. Сега с влизането ще ни одерат още една кожа. Стойте далеч от еврото. Заложните къщи усилено купуват злато.

А ако можеше както те вкараха в еврозоната, да ти налеят и малко акъл..... Ама то да не е чеп за каца - че да ти го набият? То акъл!

Чака ни нова национална катастрофа. Глупава, много глупава постъпка! Анатема на компрадорското крадливо, корумпирано правителство на ГЕРБ!

Браво на правителството,на българската национална банка,на всички служители които работеха за тази кауза и по места на отделните банки. Честито на всички българи.

тарикатите бягат от европа (БРЕХТ ) а ние се натискаме без вазелин.но какво да се прави такава ни е съдбата българска потопихме германия след това СИВ сега е ред на европата

"За да въведе еврото, държавата трябва да е постигнала висока степен на устойчиво икономическо сближаване, което се разглежда при съпоставяне с изискванията за конвергенция (ценова стабилност, стабилни обществени финанси, дългосрочни лихвени проценти и стабилност на валутния курс)." Не знам България как ще ги постигне тези неща в следващите две години. Всъщност, знам, като лъжат в данните, които изпращат към ЕС. Иначе цените в България силно се влият и варират. Няма стабилност. Лихвите също не са сигурни. В държава като България, чието население е най-бързо топящото се в света, не може да има сигурност.

Кипър влезнаха за 3 месеца без много много дискусии. Тука всичко става с родилни мъки.

голямо важно, сега чекмеджетата партийно ли ще ни ги раздават?

Всеки от ГЕРБ с чекмедже - парасъ, а на народа джоб-парасъ!

Чакалнята на еврозоната абсолютно нищо не означава. Атестат за това дали сме нормална държава е допускането ни или не в Шенген, където са Полша, Чехия, Унгария, Дания и т.н. - все страни извън еврозоната и изобщо ненапиращи да влязат в нея. Само че за да си в Шенген, където има обмен на информация между службите за сигурност, трябва да ти имат доверие и да считат, че не си мафиотско-мутренска държава - критерии, на които очевидно България не отговаря.

прав си за Шенген,ама и да НЯМАШ ДЪРЖАВЕН ГЛАВА РУСКИ ШПИОНИН-НАЙ-ВЕЧЕ

Вземи си провери информацията всички изброени държави са в зоната...

Ако стане това, окончателно ще загинем. БНБ ще стане собственост на европейските банки , а ние ще станем двойно по-бедни от сега. Затова Брюксел подържа мафиотското управление на Бохко. И няма защо да се хвали, че ни вкара в чакалнята - вкарва ни в първия кръг на ада.

А в момента , когато БНБ е под контрола на ДПС, сме цъфнали и вързали!

В Латвия и Литва станаха по-богати.

Нещо аз ли не разбирам - как ще подържат валутата pegged спрямо еврото, след като борда забранява всички монетарни действия. Те Швейцария не можа да задържи курса, не знам ние как може да го направим ако стане нещо ...

Не се опитвай да мислиш, не ти се отдава! Радвай се че вече БГ мафията няма да може толкова лесно да гътва банки!

Тези като Бацето който е напълнил чекмеджетата с евраци сигурно ще се радват, докато този млад баща който счупи касичката на дъщеря си за да и купи днес хляб сигурно ще реве!!!

ДА ОТИДЕ ДА РАБОТИ,А НЕ ДА ЧИПИ КАСИЧКАТА И НЯМА ДА СЕ СТРАХУВА,ЧЕ КАТО ПЧБ ЩЕ ФАЛИРА И ДРУГА

Честито българи Най- после мутрите и олигарсите ще ги осъдят,за това че ограбиха държавата.

Ако ЕСБ въведе електронното евро и забрани ползването на хартиеното такова! Тогава на такива като Бацето с чекмеджетата пълни е евраци ще им се стъжни! Ще може да си го ползват само като тоалетна хартия!!! Всеки европейски гражданин да има една електронна сметка в ЕЦБ и смърт на посредниците - търговските банки.

ти пък тоалетна хартия то това е евро правено от твърда хартия ще си надрска аналното отверстие

кой да ги осъди нали тези евро гей евреи и лезбики като Меркел им дават акъли гарван гарвана око не вади

Много дълга статия за прах в очите на хората. Дрън дрън ярина. Във ВСИЧКИ държави, където се въведе еврото, цените на стоки, услуги и всичко останало, се повишиха от 10% нагоре. Каква полза ще има ОБИКНОВЕНИЯ българин, освен да му бръкнат още по-дълбоко в джоба. И за какво бе, управляващи идиоти, трябва да се радваме.

Ти си долен лъжец и манипулатор!

Искаме прикрепяне на лева към рублата и България да влезе в състава на Руската федерация, задължителна военна служба ивсички да карат лади , може и запорожци.

Искаме прикрепяне на лева към американския долар и България да влезе в състава на САЩ, задължителна гей дружба и всички да карат кадилаци , може и фордове. От къде ви изравят такива ненормалници?

От там, от където си се появил и ти.

Не искам да карат кадилаци или фордове. Искам си москвич-а. Искам си и гей-дружбата -за да се "мляскат" всички като бай Тошо с другите савеЦки гейтаци!

Да бъде въведен едноседмичен общодържавен траур! Да бъдат спуснати знамената на България и ЕС, да се пуска само скръбна класическа музика по радио и телевидия и навсякъде да се окачат черни вояли и знамена! Да се организира символично погребване на Българския лев! Тридневно поклонение пред Българския лев в Народния театър! БПЦ да провежда упокойни служби в Александър Невски! Показване по ТВ каналите и съобщаване по радиата през пет мунути виновниците Боко и Горановчето, както и неиднетифицираните гробари от Европейския несъюз! Боже помилуй народа болгарского! Ония с евро-шкафчетата са се оправили и ще се оправят така или иначе!

Най накрая крадливите ГЕРБерунгели ни го набутаха с тази еврозона! Целта е да крадът ЕВРО а не както сега да крадът левове и след това да ги превалутират!

Това което ти се подава от задника пачка евро ли е? Не, по скоро е руското знаме!

нали ви наритаха в 'чакалнята' айде понеделник да приветствате влака, който ще ви закара в "по-добрия свят"! нали да това скачахте и протестирахте!

Това, няма да помогне на обикновенните хора. Цените ще летят нагоре и изведнъж ще осъзнаем, колко сме бедни и зависими. В синхрон с новината за Света София, която отново става джамия. И протестите в София... Вчера не беше радостен ден за никой от нас, но да видим днешния ден какъв ще е!

в чакалнята на ада!

Да си го напраска целио о дупето тясно!

да ти го набутам в гъзето тясно!

Ликвидирането на националната валута е част от ликвидираннето на държавата.

Радев, стига с опорките. По добре евро отколкото рубли

Догане осъзнай се! По добре лева а не турски лири!

колко икономически неграмотен народ.Какво общо има еврото с ликвидиране на държавата. Германия като въведе еврото да не би да е ликвидирана???прост,прост народ.Добре,че децата ни се спасиха от тая простотия и комунистическа кочина.

... в клякалнята на клоаката на псевдо-валутата

Иска ти се. Копейкин приготви ли ти рублите?

Бойко успя да ги излъже с купуването на акциите на ПИБ на двойна цена с държавни пари. Изкуствено изпълнение на изискванията - изкуствена радост. Нагласен театър както, за съжаление, повечето в нашата държава. Типично в герберски стил... излъгахме ги...

ТОВА Е НАЙ - ГОЛЯМОТО ПРЕДАТЕЛСТВО

Ако говориш за фатмака, така е.

Сега, когато започна бягството от ЕС ние се натискаме за там. С цел да останем последната страна напуснала ЕС и да оберем негативите.. Отново се запътихме към национална катастрофа...

Радев завижда на Бойко и за това му осра празника.

Никой не завижда на провален милиционер, който от 20 години се опитва да стане политик, но стигна само до шофьор на джип. Повече и да иска не може - 20 годишен опит...

Радев завижда на Бойко и за това му осра 3agника...

За еврото мен не са ме питали ? А азЪ си искам лева , когато 1 лев стане 3 евра и нашите заплати станат по високи от тях ще си помисля ! Пак ще се самоосакатим или целта е нов грабеж от ЕС и нашите гладници ????

Европа е фалирала напълно вече.

Ма в Европа средната песия е 3 к евро. А у Раша средната зяплата е 308 евро.

Не бяха шибаните руснаци и русофилската сган отдавна да сме в зоната и бяла държава. За съжаление още сме крепостни на рубашките, но светлина в тунела вече се вижда

ГОЛЯМ ПРАЗ.

Бяхме с Рим, Византия, после с Османците, с Руснаците... Сега сме с Европейците. Ще по живеем 70г80 години и ще видим как е... После има опции за Марс или Белинейзе...

Да, там как може да се закъса, не е истина!

Честито на всички българи. Смърт за всички реваншисти от радевското обкръжение. България е вечна и никой не може да върне колелото на историята назад. Започвам да вярвам че комунинизма ще бъде изкоренен. Бсп и Радефф са нищожества.

Това е хубава новина от днес. Дано скоро го взмеем това евро, че сега зор като ходя до Гърция до Австрия...... А дано скоро има и европейско ФБР.

Само за това,че повтори няколко пъти,че сме заедно с "БЕЛИ" държави,ако го чуят в ЕС ,ще казват,че не го познават кой е той Бойко??И ще бъдат принудени да се дистанцират от тези нйколко повторени фрази Така наречените "бели "хора и" бели "държави. Повече от това не е необходи мо да се коментира.Тъпака си е тъпак а и неговите "съветници" още по тъпи.

Ма мен пита ли ме искам ли да чакам там? Не искам, както не исках да даваш парици на ПИБ. Историческото е провала в който се вкарваме.

Защо да те оита? БГ е член на ЕС. Едно от задъпженията на всяка страна- членка е да приеме еврото рано или късно!

Селяндури.. Обраха ви за 3-ти път за 30 години... И короната ще ви довърши-бедни и изгладнели.

Чехите са по-хитри, не бързат да минават към евро. Ако България влез в еврозоната след 3 години, това ще бъде нова шокова терапия на квадрат. Първо спестяваният ще се девалвират наполовина. Цените на недвижимите имоти ще станат невъзможни. Заплатите ще бъдат 50% по ниски от сега. Интерес от еврото имат само големите риби, които отсега си държат авоарите в евра.

Няма такава тъпотия. С тая твоя тъпня как пишеш въобще....

Защо така бре Диогене? Просветли ни нас невежите.

Както се очертава, бай Ганьо всичко ще провали! А и не само това- той държи да си покаже магариите пред света! Прост и дебелоглав народ! Невероятно огромни усилия са трябвали, за да ви доближат до нормалните държави! Уважение към труда на работилите за това! Вие не го заслужавате. Искате да това, с което сте свикнали. Е, ще го имате,и да знаете там ще останете за дълго! Никой няма да иска да ви вади оттам!

Нека се провали. Понякога, за да се съвземе един човек, е необходимо много хубаво да се оака. Това ще му даде стимул да се съвземе и да продължи напред. Интересното тепърва предстои.

Интересно :) Щом ни пускат, значи ЕССР-то е тръгнало на разпад :)))

"Централният курс на българския лев е определен на 1,95583 спрямо еврото (колкото е фиксирания курс на БНБ)..."..... Определен ама за чакалнвта а не за влизането от чакалнята в тъмната стаичка...

Страшен удар най вече за москва. Може да се каже че ватенките след 75 години. Днес 10 юли 2020 загубиха окончателно възможноста да влиаят на политиката на република България чрез поставени лица или партии.Държава която има обща разплащателна валута с гигантите Франция и Германия е не възможно да попадне по какъвто и да е начин под руско влияние .А това се случи с помоща на Америка без които нишо не е възможно в ЕС.Явно имат стратегически интереси тук.

Франция и Германия били гиганти? Това е удар по независимостта на България, за която са загинали толкова много българи! Позор!

Да ти пикам на независимостта след като комунистите ти шепнат в ушето

На Москва отдавна не ѝ пука за вас. Тя се концентрирала върху Сърбия и Гърция, с които са в отлични взаимоотношения. ЕС е враг за Москва, в Гърция и Турция руснаците си ходят на море, а от Сърбия си купуват плодове и зеленчуци.

и какво да се развам като сега пенсията ми стана 310 лв.Какво ще ми помогне еврозоната.

Ще се опитам да обясня. Тъй като вече сте пенсионер - за съжаление почти няма да Ви повлияе пряко, тъй като е отминало времето Ви на икономическа активност. Даже може леко да Ви засегне отрицателно, защото вероятно много търговци ще вдигнат леко цените при преминаването, тъй като известно време психологически няма да сме свикнали да оценяваме стойността на стоките. Но, тъй като едни хубави хора Ви обраха парите на няколко пъти, настоящата Ви пенсия е пряка функция само на заплатите на работещите в момента хора. За Вас е изгодно ние да сме по-добре. А за фирмите това се явява важно. Ще ви дам един реален пример. В началото на миналата година се наложи фирмата ми да вземе заем от приятел за да свърша една определена работа за една немска компания (трябваха ни за материали, услуги, труд и т.н.). Заема беше 60 хил. лв. От тях около половината трябваше да бъдат прехвърлени в евро за да се разплатим на доставчици от ЕС. Най-добрия курс за обмен който успях да договоря с банката беше 1,9505 лв за евро. Или за около 30 000 лв. от обмена загубих малко под 100 лв. След това преведох парите и банката ми взе около 90 евро такса за превод или още около 180 лв. След като свършихме работа, немците ни се разплатиха в евро, като отново ни се наложи да платим известна такса към банката за превода - не я помня особено добре, но мисля че беше 20-тина евро. От полученото заплащане се наложи отново да превхърлим пари в лева за да си върнем заема или загубихме още около 200 лв. Като теглим чертата, сме дали над 500 лв на банката ни, само защото я има. Нали разбирате, че всеки от тези преводи е електронен и въсщност физически нищо не се премества, което би било свързано с разходи, а просто една клетка в базата данни се намалява, а друга се увеличава. Не продаваме оръжие или наркотици, та печалбата да ни да е в пъти. В случая, изваждайки някои непредвидени разходи, това, което остана след данъка беше около 7-8 хиляди лв. Доста е неприятно няколко елементарни банкови операции да ви струват 6-7% от печалбата. Какво е ценното на Еврозоната - ами просто е - няма курсови ралзики, а преводите са изключително евтини. Същите движения биха ни стрували 2-3 евро. Ако видите статистиката колко преводи се извършват ежедневно, ще разберете, че това се явява сериозно перо за всяка фирма, която се занимава с внос или износ. За щастие, от края на 2019 ЕС принуди банките да третират преводите към държавите от ЕС като вътрешни и огромните и напълно несправедливи такси отпаднаха. Когато влезем в Еврозоната, ще отпаднат разходите за превалутиране, а и ще има много по-сериозна конкуренция в банковия пазар, която неминуемо ще свали лихвите по кредитите. Като цяло, хубави неща и това би ми дало шанс да имам повече свободни пари, които да вложа по един или друг начин отново в икономиката на страната. А това вече може да се отрази положително на пенсионерите.

Просто и ясно обяснение. Дано човекът да го схване. Дано и други го прочетат и най- после вдянат!

И какво от това. На времето съм чувал, че Австрия като е приела еврото цените на стоките и услугите са ги закръгляли нагоре от шилинги в евро. Дано тук да не стане същото. Аз лично съм притеснен.

Спираш да купуваш от БГ магазините и готово, в Турция е 2 до 4 пъти по-евтино, виж как тези спекуланти ще ги поставиш на място.

И нас българите какво ни топли това?

То вас глупаците какво ли ви топли....

Честито на всички от днес вече не сме във валутен борд. Курса може да се колебае +-15%.

Добре дошли във съблекалнята .

С една дума - дупе да ни е яко!

У една Норвегия много се самоубиват, щото изтрещяват от свободната им не обвързана със ерврото валута.

Норвегия има газ и петрол могат да правят каквото си поискат

Добре че бяха комунистите, да отгледат родителите ви, и да има кого да плюете. А иначе, какво друга знаете, ципокрили?

Еми нека си плюят. Никой не им обръща внимание.