България е с най-голям годишен ръст в ЕС на регистрирани нови коли

73% от тях са с бензинови двигатели, следват дизеловите - 18,9 на сто, и хибридните - 2,3 на сто

Обратно в новината

Коментари - България е с най-голям годишен ръст в ЕС на регистрирани нови коли | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе лъжите били нови да ама НЕ е вярно бензин дизел ние друго не презнаваме само че стана скъпо и трябва да се бием А що се отнася за електричната това го купих за бебето играчка за нас такива коли не стават жената ще се кара за ТОКА сега се готвим да правим протест за ТОКА ЧЕ МНОГО СКЪП А НИЕ ИМАМЕ МНОГО ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ДЖАДЖИ

Ей това журналистите сте големи манипулатори да представяте България като че е с голям положителен резултат. Всеки който може малко да мисли ще интерпретира числата по различен начин и ще види колко сме зле.

Как става това, след като жълтопаветниците ни обясняваха, че сме най-бедната държава /в света/?

ДВГ КАРА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА ЕЛЕКТРИЧКА,СЪОТВЕТНО ЩЕ ИМА ПОВЕЧЕ ПОТРЕБЛЕНИЕ И ЗАМЪРСЯВАНЕ ???НО ЕКО ГЛОБАЛИСТИТЕ ТАКА СА РЕКЛИ!

ЕСовците докато не ни качат на рикши няма да мирясат.

А колко от тях се карат от българи?

В бройката влизат ли и тракторите

трактор на бензин ли ве

100% ръст, да живей... !

Ти да видиш... Пък уж на-бедни. Я стига глупости.

България е нещо като последна спирка на изхвърлени от западна Европа дизелови коли. Вероятно 80% от колите в България са дизелови. В зап Европа ги изхвърлят с бясно темпо с тук си ги събираме незнам защо?

горят 3 на сто на приказки

Така е! Така е!

Ако е една миналата година, а тази са две, ръста е 100%, а реално е едно голямо нищо…

Ниска база нещо?

Ала бала стъкмистика. Само лъжат и мажат, какъв ръст какви проценти..колко е населението на Холандия и колко нови коли са закупени там и колко нови коли са закупени в България?!

явно за нови тук броят и "нов внос" ...

България с НАЙ-ГОЛЯМ РЪСТ на регистрирани НОВИ КОЛИ?! Очаквано! От Бойчово времи България е с НАЙ-ГОЛЯМ РЪСТ на МИЛИОНЕРИ в ЕС. По 1.2 МИЛИОНЕРИ на ДЕН.

Така е. От 1 регистрирана до 3 регистрирани, това вече си е ръст от 200%. Какво да кажем за държавите, които по принцип си купуват нови коли всяка година? Те направо ни дишат прахта :)

Е по зле сме от Германия (3300 коли на 6 милиона българи се равнява на 44.000 на 83 млн германци…). Пет пъти по малко на човек. Но важното е че сме по напред от бедна Русия. 55.000 нови коли там за август 2023 на 145 милиона се равняват на 2200 коли за размера на България. 50% по бедни…. Сравненията на Русия със западна Европа няма нужда да се коментират..

Петко, щом новият внос на коли ти е еталон за икономика значи си много зле.

От кога Русия е в ЕС, че да я даваш за сравнение?

Защо да си купя чистоп нова кола нисък клас, като мога за същите пари да си купя 5-годишна кола от много по-висок клас, която ще изглежда и ще се движи много по-добре от новата?!? Няма никаква логика!

Па и да ѝ махнеш филтъра, че иначе много скъпо и тия зад теб да му мислят.

Смених си 3 год безлична Тойота Корола за 6 год. Мерцедес за същите пари и разликата е от небето до земята между двете коли. Единсвеното преимущество на Тойотата са фаровете и разбира се по-евтината поддръжка и по-малкия разход, но на кой му пука за това

И за кой Мерцедес я смени королата , че така звучи като пълна набутвация?

Хехе Като си продал миналата година 1000, а тази 1387 коли и си с 38% ръст при 300 коли повече. През това време в нормалните държави от 600 000 да са се качили на 620 000 примерно. 20 000 нови продажби, но ръст на продажбите - мижав...

Точно, депутатите лапат кюфтета, народът набива картофи, но средно за ЕС ядем най-много мусака.

Много добро сравнение!

Малко на стъкмистика върви статистиката. Миналата година беше с огромен срив в продажбите заради ковид. Така че, за да се правят анализи трябва да се сравняват по-дълги периоди.

От 2000 станали 3000, направо сме лидери. Статистиката е една голяма лъжа!

Зависи как се интерпретират числата :) Както могат да са полезни, така и могат да бъдат манипулативни

Май доста хора са укривали пари от данъци.

Да ги дават. Аз смисъл в нов автомобил не виждам. Предпочитам да ги инвестирам и да си карам 10 годишна каручка.

И Зюикър е на същото мнение, въпреки че е милиардер.

Автомобилът отново е лукс. При този скок в цените и замразени заплати. Няма смисъл да се инвестира в нещо (кола с ДВГ), което ЕС ще забрани след няколко години. Електромобилите са безумно скъпи. Така че, докато изкарат трошките и после обратно към конете и каруците и без това, дотогава ще оцелеят само тези, които ги ползват и в момента.

Бедни, а ?

Сравни по колко нови автомобили се падат на човек спрямо другите държави от ЕС и ще видиш.