17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да даде на баба ви хвърчилото!!! Лично съм бил свидетел как прясно мляко от производител, се изкупува на безценица!!! Т.е. мандрите продават млечните продукти с огромна надценка, а на фермерите дават жълти стотинки, които и за фураж не стигат!!! Това се получава така, поради мафиотските съсловия, намърдали се при "мекото на хляба"!, с любезното съдействие на управляващата мафия и тяхната "опозиция"!!!! В нашата държава се хрантутят определени мутроидни същества, мислещи се за богопомазани, които буквално я тикат към безславна гибел!!! Народът й, обаче буквално спи!!! Лъжат го със дебилни фрази от рода, " гласувайте за герб, че да не дойдат комунистите..."??? И малоумниците се хващат, че даже и спорят???!!! Наистина нема такава държава!!!

Не е задължително да им се развали качеството. Гърция е в ЕС и продуктите им са ОК. Проблемите в територията са манталитета и алчността.

Ти мани сиренето и кашкавала! Киселото мляко с какво правите? Защо със закон е разрешено да влагате мляко на прах беНда е изписва на етикета??? Няма да придължа, за да не ми изтрият коментара!

Най големите измамници у нас са мандраджиите. Те са вносителите на палмово масло и сухо мляко. И най едрите от тях са близки до ГЕРБ и най вече до ББ. Например - Зоров и неговата Пършевица.

в Гърция козета сирене от близката мандра го купувам по 4 евро килограма! Овчето е 5 евро! Кашкавалът е от 3,50 до 7 евро! Това е лятото.Зимата живеем във Финландия и тук кашкавала е 5 евро килограм и на него пише че няма сухо мляко! Сиренето тук не е популярно и е около 8 евро за килограм!

България винаги е на първо място по всичко боклучиво!

Каквито управляват, такъв е и резултатът! Докато не бъдат затворени до живот, няма да се оправят нещата!

България е ПЪРВА В Европа по брой овце.

И сега е така - има около 7,000,000.

Цените са добри,доходите не са...

Купуваме краве мляко,от крава на 4 крака)))))),и си правм кисело мляко и кашкавал напоследък.В магазина всички продукти са ментета,направени със заместители по незнайни технологии.Още през 909те години БГ мафията премахна БДС ,и отрасловите нормали за хранителните продукти за да се храним с боклуци.

Колко тъжно! В страната която ги е измислила и създала тези продукти, дето се вика. В страната, чиято основна храна са сиренето, киселото мляко и кашкавала да се допуска хората да ядат боклуци. В Канада, както изглежда, ядем много по-натурални тези продукти, които си се произвеждат тук. От краве МЛЯКО! Правим си баници, и всякакви български рецепти. Как е възможно!?!?! Умът ми не го побира! Закривай!!!!!

0

Какво сме измислили и създали ние, бе? Сиренето и кашкавала ли? Хахахахах.. За Месопотамия чувал ли си, за Месопотамия преди 7000 години? Та какво сме създали, я кажи пак?

За първи път видях в Западна Европа в началото на 90-те йогурт, който е с трайност 6 месеца и дори не беше в хладилна витрина.

Кашкавала е измислен тук, ама друг път. Помисли си защо има толкова много разновидности от Запада - гауда, едам, ементал и т.н. Тя самата дума кашкавал е чуждица. Най-мразя някой като тебе да дрънка глупости ей така на ангро!

Вие в България сте забравили вкуса на истинското сирене и кашкавал, всичките такива у нас са ментета, от сухо мляко и палмово хидрогенизирано масло, киселото мляко също е менте от сухо мляко. Излезте навън от страната и ще усетите вкуса на истинското сирене, кашкавал и кисело мляко, производителите у нас са мутри, тарикати, а държава няма за да ги контролира. Питах управителя на Била в Парк Мола на София, кое сирене не е менте, а истинско, каза, че такова няма в магазина му, а имаше сирена и по 12лв. Не вярвайте на никого в България, всички лъжат, защото няма правосъдие, основния инструмент е измамата.

Купувам хубаво българско овче сирене на 15лв.кг.Сега два интересни факта. 1 това сирене не е внос директно от България а се внася от Датска фирма. В оригиналните български тенекии но идва от Дания. 2.Аз като съм в Бг не купувам овче под 15лв понякога 2 3лева по скъпо. Да ама не е с това качество.На всеки четири пъти един уцелвам дори от една и съща марка.Лека вечер и бъдете здрави.

Чудя се вече и на себе си ...защо влизам ОЩЕ в този сайт...По навик може би от преди... А още повече, ЗАЩО СИ ПРАВЯ И ТРУДА ДА ПИША И КОМЕНТИРАМ ,след, като това ще се изтрие и няма да види "бял свят " ? Ей на...от сутринта ,кога писах ...влизанията бяха над 30... сега -часове след това ,гледам ...останали са ...16 коментара само ,в това число и моя го няма ! А бе тъпанари...не ви ли светва лампичката, че от нашите коментари и посещаемост са ХРАНИТЕ ? Не мислите ли , че ,като ви изтрием и НИЕ ,ще си останете само С ДЕЖУРНИТЕ ТРОЛОВЕ !? Пък и на тях трябва да плащате ... А сега ме и блокирайте , че да ви блокирам и аз ЗАВИНАГИ ...

0

Сухото мляко да ви е проблем.. Сухото мляко поне не е вредно, за разлика от кокосовите / палмовите масла, сгъстителите, оцветителите и консервантите в млечните продукти. Но долу един беше ви написал правилно - като искате сирене на 2 евро килото, си заслужавате да ядете боклуци.

"Всеки литър мляко струва на мандрата между 65 и 85 стотинки. Изчисления показват, че няма как килограм кашкавал да излезе от производителя за по-малко от 13 лв., а сирене за 8 лв. Ако в сиренето обаче имаше сухо мляко, то щеше да струва наполовина - около 4.50 лв. за килограм." Всичко идва от алчността на търговците! Няма друга причина, поради която страната да внася най-много сухо мляко от изредените в статията страни! В България всеки иска да стане милионер за 1 една седмица! Не случайно все повече и повече хора емигрират и не случайно страната е на първо място по смъртност в света! Във Великобритания местното сирене е на средна цена от 5-6 паунда за кг - това в големите вериги.

Българина е такова говедо, че ако сиренето в един магазин е малко по-евтино, не го интересува какво има в него, за него е важно да не се мине или прекара. Е няма как да има сирене и кашкавал от нормално мляко, просто кретените искат евтино и боклук.

То затова сме и най-болната нация. Ядем боклук, дишаме бокук, пием вода боклук, управлява ни партия и премиер боклук, а от отпадъците в Гълъбово изпадат по някоя ръка, крак, ама какво от това.

"В мандра в силистренското село Искра всеки ден се произвеждат между два и четири тона сирене и кашкавал." я проверете количествто ... сигурни ли сте, че някаква си мандра произвежда месечно почти 100 000 кг сирене и кашкавал???

0

"всеки месец" е по-правдоподобно

Нищо чудно да произвеждат. Ти знаеш ли колко литра мляко дава дневно една млекодайна крава?! Ако събират млякото от 1000 крави в околията, нищо чудно да правят по 2 тона кашкавал дневно.

Бе не ви знам изчисленията и евробоклука дето ни продавате по магазините. Веднъж на два месеца се качвам в колата, отивам до Македония и си решавам проблема и със сиренето и с кашкавала. Не можем да им стъпим на малкият пръст като качество.

А за плодове и зеленчуци къде ходиш, Бразилия? А когато се разболееш? А когато ти трябва добре работеща съдебна система?

споко, малко палмово масло и сиренце, кашкавалче, млечице... в селото на баща ми има няколко мандри...цистерна с мляко не е влезнала от години, ама гледам всеки ден тирове разтоварват мазнини и сухо мляко иначе после Еко производство...мандра ....

Сега ще ви кажа рецептата за оригиналното българско саламурено сирене - две шепи сухо мляко от Украйна, две лъжици палмово масло от Малайзия и една лъжица тебешир без значение откъде, след което 2 дена принудително зреене и получаваме 40 дневно истинско сирене. С кашкавала е подобно, просто четири шепи сухо мляко и една чаша палмово масло.

забрави да споменеш и надписа ЕКО, БИО и едикоя си мандра от едикоеси селце с най-чистата природа на света

Ами, то, Жельо Желев като унищожи кравите откъде да дойде млякото?

0

Тоя па.. Хахахахах.. Желю Желев как ги унищожи тия крави, бе? С пушката ли? Вече съвсем глупости пишете.. Селското стопанство го затриха самите селски стопани, защото им се живееше в София, а не на село и им се работеше не в краварника на студено, а на топло в офисче, па и парите да са малко по-малко. И това, че последните години се толерират само огромните производители, приятелите на Бойко, които с дъмпингови цени и количества избиха малките производители.

има ли начин да се разбере дали сиренето е правено с сухо мляко

Ами като няма мляко от какво да е?

правиш си екскурзия до Сърбия, опитваш и ще разбереш... ама и там ги чака същото ако се напъват за ЕС