Коментари - България е лидер в ЕС по загуба на вода по ВиК мрежата | Бизнес.dir.bg
назад

България е лидер в ЕС по загуба на вода по ВиК мрежата

Без чиста питейна вода са 26% от хората по света, а 46% нямат канализация, сочи доклан на ООН

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - България е лидер в ЕС по загуба на вода по ВиК мрежата | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е като за шефове на ВиК често се назначават партийни лица.

веолия я избягвайте всячески ! най-големото и най-смотаното ВиК е в София

Плащаме им и загубите на тези тъпанари. В София като е частно дружество концесионер та сме цъфнали и вързали, загубите са огромни, но те си ги калкулират в цената.

Основната цел на тези дружества е да ограбят някой за да има надути заплати за администрацията!Иначе отиват разкопават чисто нов път и ремонтират със забити клечки в тръбите!Така отстраняват течове тия малоумници после зариват и оставят дупката да се слегне 100 години!

Не се съмнявам. Докато закона позволява да си слагат загубите в клиентските сметки - така ще е. Какво им пука къде отива водата, нали си я плащаме?

Ние си я плащаме в сметките! Не е никаква загуба, а е целенасочено, изкуствено повишаване на консумацията !

От където дошло, там отишло. Водата си е на планетата, не се произвежда от хората. Просто нашите "майстори" не могат от една точка да друга да я закарат, нищо че аквадуктите в Рим още работят (1,2).

Данни от 2021 година. След 12 години управление на Тиквун отново сме първи в класация, но с негативен знак. Водите са едно от големите богатства на красивата ни Родина, но след 12 години "усвояване" на милиарди по оперативна програма Околна среда - толкова. И пак искат "стабилна България" след 2 април.

Сигурно сме първи в света и по този показател. Или може би някоя африканска или азиатска държава, но се съмнявам.

Това е разхищение на природен ресурс, който не е неограничен. Климатът се променя, все по-малко сняг и дъжд падат по нашите ширини, трябва да изразходваме водата разумно. Друг е въпроса какви суми плащаме на ВиК-тата и каква е тяхната печалба за сметка на инвестиции във водопроводната мрежа. А пък каква е събираемостта в определени махали не е нужно да се коментира, всички сме наясно какво се случва.