Българите са сред европейците с най-дълга работна седмица

В Нидерландия, Германия и Дания служитeлитe пpeĸapвaт най-мaлĸo вpeмe нa paбoтa

Обратно в новината

Коментари - Българите са сред европейците с най-дълга работна седмица | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това още веднъж показва че колкото повече работиш вземаш по малко ......

Малко се изхвърлихте с тези 8,2 евро на час в България! Искате да кажете че средната заплата /при 22 раб.дни/ е 2823 лв ли? Или аз не мога да смятам?

А сега няма ли да слушаме "така е в Европа, затова и тук трябва да бъде въведено"? Или това върви само когато трябва да плащаме "по-справедливи" цени за нещо?

Работа, работа и пак работа! Така вика бащицата!

тоя лозунг е стар и бащицата ебил посъветван да го използва и с него спечели

Но пък за сметка на това сме с най-ниски доходи.

Те ни лъжат, че ни плащат, ние ги лъжем, че им работим.

Не е важно колко е дълга работна седмица, а какво правиш през работното си време. Навсякъде има скатавки , ама в сравнение със страните от западна ( по скоро северозападна ) Европа хората у нас се скатават много повече .

България е в ЧЕЛНИТЕ места и по ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛНА тежест - ВТОРА след Румъния.

Нещо фантазираш - при 10% плосък данък и в челните места по данъчно-осигурителна тежест? Я провери данъците във Франция, Германия, Холандия и после пак заповядай.

123, ти НЕ МИСЛИШ. България е с НАЙ-НИСКИТЕ ПРЕКИ и НАЙ-ВИСОКИТЕ КОСВЕНИ данъци. Ха сега направи СППАВКА - какъв е ДЯЛЪТ на ПРЕКИТЕ и какъв на НЕПРЕКИТЕ данъци!

"Cpeднитe paзxoди зa тpyд нa чac пpeз минaлaтa гoдинa ca били 30.5 eвpo в EC, ĸaтo вapиpaт oт 8.2 eвpo в Бългapия дo 50.7 eвpo в Люĸceмбypг" Само за Клуба на БОГАТИТЕ/ ЕВРОЗОНАТА сме...

Има си метрики, които могат да ти помогнат да осмислиш от къде идва разлика. Една такава метрика е GDP (Gross domestic product (GDP) is a monetary measure of the market value[2] of all the final goods and services produced in a specific time period by a country[3] or countries.). Тоест мери стойността на това, което е произведено (услуги или стоки). За България GDP на глава от населението е 32 хил. американски долара (2023). За Люксембург е 142.5 хил. американски долара (2023). Това можеш да го погледнеш по няколко начина: - един човек произвежда 4.5 пъти повече в Люксембург спрямо един в България - един човек в Люксембург произвежда 4.5 пъти по-скъпа продукция от един човек в България. - процентът на работещите българи е много по-малко от процентът неработещи, сравнено с Люксембург (но чак пък това да доведе до разлика от 4.5 пъти странно ми се вижда). - ние все сме ощетени и някой друг ни е виновен. Соросоиди, европейци, you name it.

На многото работа ,майката му е седенето!!!

Няма абсолютно никакво значение колко време се води че работиш, а колко свършваш ... А тук сме на дъното .

Работя с хора от цял свят в продължение на над 20 години. Митът, че работим по-малко и по-некачествено е абсолютно безпочвен. Единствено в производствения сектор производителността е по-ниска, но това е заради старо оборудване и машини, от които реално зависи произведената продукция на час. Същите служители и работници магически стават едно от най-добрите работници като отидат в чужбина. Мистерия. Вселенска и необяснима, а?

В чужбината нашенци се научават на работа. Тук се научават да скатават.

Ало ! Здрасти Иване .Къде си ,бе ? - На работа . - К-во правиш ? - Нищо .