Коментари - Аврамова обясни защо ремонтът на отсечката от АМ "Тракия" става 89 млн. лв., а не 60 млн. | Бизнес.dir.bg

Коментари - Аврамова обясни защо ремонтът на отсечката от АМ "Тракия" става 89 млн. лв., а не 60 млн. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защото "някой" трябва да си прибере в шкафчето (89 - 60 =) 29 млн. лв. ...

Защо плюете по Бойко, а не погледнете чекмеджето на Станишев, Батко-братко и как на 13 година магистрала се ремонтира из основи.

надмина всичките си учители, взети заедно...

Аврамова, защо се хабиш да обясняваш? Всички знаем защо цената е такава :)

Може някой от хелекторатя да ѝ се върже...

Гаранцията все повече намалява. Беше 10, 5 сега стана 3 години, направо по-добре да им даваме пари без нищо да правят !

3 години ако не се ползва , или пък само от велосипедисти , това ще го добавят с дребен шрифт на някоя страница

всяка година - ремонтче? Четна година - лявата лента, нечетна година - дясната лента, високосна година - банкета...

Сега ... явно математиката ми куца, но щом за 40 километра цената е 60 милиона, което е по милион и половина на километър, то за 52 километра ще е ориентировъчно 78 милиона. Тези са ги изкарали с 11 отгоре. Добре, да кажем терена е по-сложен(в равнината де), и прочее дрън дрън ярини. Но при построена вече инфраструктура - мостове, виадукти и прочее, не смятам, че има резон за подобно нещо. Отделно, за милион и половина километър магистрала не знам какво ще построят. Най-евтината магистрала в Германия струва 6 милиона евро километъра(вярно, не за ремонт а за строене от начало) - т.е. 10 пъти повече. Но и издържа 25 пъти повече. Тази, нашата я виждам на втората година напукана, и затворени очи на АПИ, за да може строителя (Трейс) да не прави нищо за негова сметка и да имаме ремонт на ремонта.

На Бибитко все комунистите и БСП му виновни, време е бай Ставри да го посрещне в зайчарника.

Мръсници и корупционери!

3 години гаранция !? Че то пералнята ми е с 5 години гаранция, а струваше около 1000 лева

Станишев да върне парите на данъкоплатците, за корпуциония участък който е правил , не може да се нарече даже и път , а някъв участък за военни изпитания

Остави Станишев - защо след проблемите в този участък любимата фирма на ГРОБ GP Group продължава яде на държавната трапеза? И защо онзи каун след Станишев не е търсил гаранционната поддръжка? Корупция? Неее :)

Защо, това го знае всяко хлапе.

Оправят магистаралата на Станишев, сигурно парите са му отишли да си купи длъжността в ЕС за да пише резилюции срещу България

започна ремонта на първите 12 км, които са само за преасфалтиране. след това ще продължим с останалите 40 км... така си и знаех - правим лесното, след това идва зима, а наистина сериозното остава за ... друг път. я камилата, я камиларя... но пък там има ограничение на скоростта и глобичките пълнят бюджета яко!

ДА ПИТАМЕ ЕВРОПА КОЛКО ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ ИМАТ ЗА ТЕХНИТЕ ПЪТИЩА ??????????????????????? И СЪРБИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ-И ПО КОЛКО ПАРИ СА ТЕХНИТЕ ,А НЕ СА ДОРИ И В ЕС !!!!!!!!!!!!!????????????????? И ДА СМЕТНЕМ КОЛКО НИ КРАДАТ ТАЗИ ГЕРБАВА КРАДЛИВА СГАН ????? 3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ-ТОВА ДА НЕ Е ХЛАДИЛНИК ИЛИ ПЕРАЛНЯ ,ДАЖЕ ЕЛ.УРЕДИТЕ СА С ПО-ГОЛЯМА ГАРАНЦИЯ!! ОСТАВКА МЪРШИ !!!!!!!!!!!!

можеш сам да провериш по скъпо е.... но ти четеш фейкчета

по скъпо еи в македония и в Сърбия

Ами ще ти кажа - през втората половина на 90-те години на миналия век, македонци ремонтираха ужасната отсечка Обзор - Сл. бряг с 10 г. гаранция. Не мръдна 10 г., с изключение на 1 малък участък, който е проблемен от край време.

Аврамова, а колко от тези пари ще отидат в чекмеджето?

60 млн. делено на 40 км, по 52 км прави 78 милиона. Като начало разликата от 11 милиона за отскок -> в шкафчето! Другите 60% от стойността са отделно! За къщи в Барцилона!

''52 км от магистралата, тоест с 12 км повече'' Нека да поразсъждаваме: първоначалния план е бил оценен за 60 млн лева за 40 км. След това прибавят още 12 км., които се равняват на увеличение от 30% спрямо първоначалното разстояние. Еми математиката казава, че 60 млн. трябва да ги увеличим с 30%, т.е. 78 млн лева. Е как, кратунковци такива, стигнагхте до тези 89 млн., се питам аз ?

ДА ПИТАМЕ ЕВРОПА КОЛКО ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ ИМАТ ЗА ТЕХНИТЕ ПЪТИЩА ??????????????????????? И СЪРБИЯ И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ-И ПО КОЛКО ПАРИ СА ТЕХНИТЕ ,А НЕ СА ДОРИ И В ЕС !!!!!!!!!!!!!????????????????? И ДА СМЕТНЕМ КОЛКО НИ КРАДАТ ТАЗИ ГЕРБАВА КРАДЛИВА СГАН ????? 3 ГОДИНИ ГАРАНЦИЯ-ТОВА ДА НЕ Е ХЛАДИЛНИК ИЛИ ПЕРАЛНЯ ,ДАЖЕ ЕЛ.УРЕДИТЕ СА С ПО-ГОЛЯМА ГАРАНЦИЯ!! ОСТАВКА МЪРШИ

не стига, че крадете, ами ни правите на глупаци. За какво изобщо се правят търгове и ОП, щом крайната цена никога не е тази, която е "спечелила" търга :)

Абе направo си е евтино. Ремонтът на обикновен двулентов път Пазарджик - Пловдив струваше по 1.6 млн. на km. 1.8 млн. / km за магистрала си е направо евтиния.

в първата сметка била без да са включени - инспекция с жип, прелет с 'фертолет, среща с набори, излъчване у фейса

Само гледам за спорта от 20-ина минути как модераторите трият коментари... Нали искахте демокрация и свобода? На ви сега...

Да го оправят и в двете посоки, че с тези 90 km/h ограничение е ужас. Колко години вече ...?

Крадем като за световно!

Приеха че гаранционния срок ще е 10г. А сега 3г. По добре 3 дена

Така било по закон. Закон, срещу него не се рита. Ама, че луканката в Кауфланд е с по-дълъг срок...

Довечера всички на площада!

да, да на площада, а като бяха изборите къде дремахте, 40% избирателна активност... проблема почва не от кой за кого е гласувал, а от тези дето не са гласували!!!

Докато го завършат цената ще достигне 120 млн. защото ще включат и отвеждането на капките роса от платната - хахахах

Няма нужда да "обяснява", наясно сме - чекмеджета трябва да се пълнят. Да се задавите дано!

как може гаранцията на път, магистрала да е три години, има телевизори и перални с по голяма гаранция?!?!?! На една нова кола гаранцията е 5 години?!?!? Пътя с по малка гаранция от движещите се по него коли WTF!?!?!!?

Има грешка, не ремонта,а краденето е започнало началото на октомври...

Супер, първите 40км. по 1,5 милиона за 1км. , а вторите 12 км. на цена 2,4 милиона лева за 1 км.

- Бизнесмени, сър!

Същото щях да напиша. Баси крадците, народа е като кон с капаци ...

ДА ПИТАМЕ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОЛКО ГАДИНИ Е ГАРАНЦИЯТА НА ТЕХНИТЕ ПЪТИЩА???????????????????? И СЪРБИТЕ ,И СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ДЕТО ДАЖЕ НЕ СА В ЕС ???????????!!!!!!!!!!!! ПЪК ДА ВИДИМ И ЦЕНИТЕ И ДА СМЕТНЕМ ПО КОЛКО ПАРИ КРАДАТ ТЕЯ ГЕРБАВИ ИЗРОДИ ОТ НАС

Цитирам "реални цени по сключени договори...", яко посредници от една фирма на друга. Накратко ще се краде като за последно и до последно.

ли тая да обясни защо след като мина гаранцията се планира този ремонт? Че и за такава сума? Малко им е на тези оставката. И затвора им е малко. Ама като гледам как пипат и покрай ковид накрая ще ги трепят на площада хората. С камъни, не с яйца.

Нямаме думи ! Така е като едни и същи компании, обслужващи властта печелят търговете за строеж на магистрали и се отчитата нагоре по схема. Това, което се спестява от качество , гаранция и т.н задължителни условия - отва - добре знаем къде. О С Т А В К А !

Обяснението е точно като оня скеч дето майстора идва и казва 100 лева за 2 дена, на третия ден вика абе трябва дадеш 150 и ще го оправя за още 3 дена. Ама не мърмори, нали иск да е качествено. След още три дена идва и казва че цената е 300 щото изкочило нещо и ще му трябва седмица. И така до хилядарка. Мисля си че всъщност скеча е базиран на реалността.

Тази жена вярва ли си? Знам, че не тя лично е зад тези сметки за крадене до последно, а е по-скоро пионка и съучастник, но не знам дали наистина си вярва.... ? Вижте нагледно как се крадат милиони от парите на данъкоплатците, после за да ви казват да ходите пеша някакви подчовеци.

Поне една обществена поръчка да направят от кумова срама. Главният администратор на републиката що не се огледа малко или е много зает с приватизацията?

Тая да обясни колко отиват в чекмеджето.

" Гаранционният срок е три години от датата на гаранционния протокол, уточни още Аврамова." Мръсни крадливи нищожества,как срещу 190 милиона лв от нашите пари пак и три години гаранция АБЕ ЗА ВАС ЗАТВОР НЯМА ЛИ ,НЕ МОЖЕ ДА КРАДЕТЕ 190 МИЛИОНА ЛВ,ЗА РЕМОНТ НА АСФАЛТ ВСЕ ЕДНО ЩЕ СТРОЙТЕ НОВ УЧАСТЪК НА ПЪТЯ КРАДЛИВИ МРЪСНИ УРОДИ,УБИВАТЕ БЪЛГАРИЯ

Хвърчат милиони наляво-надясно... За 12 км още почти 30 милиона! Егати!

3 години гаранция, 90 милиона, 50 км. - пишете ги направо 500 милиона, да не търсим други пътища да ровим само.

ОТ ТИЯ 5 МЛДР , ДЕТО И ВНУЦИТЕ НИ ЩЕ ГИ ПЛАЩАТ, ОСТАНА ЛИ ВЕЧЕ НЕЩО?

ОТ ПРЕДПРИЯТИЕ В ПЛЕВЕН - ЦЕХ НА ХОРИЗОНТ. ПИШЕ НА ТАБЕЛКАТА ЕВРОПРОГРАМАТА ПО ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТ+ НАЦИОНАЛНО ФИНАНСИРАНЕ ОБЩО ЗА 1.5 МЛН ЛВ!!! ЗА ТИЯ ПАРИ ДЕ ВИ ГО ПОСТРОЯ ЦЕЛИЯ ЦЕХ НАНОВО, КРАДЦИ!!

Аврамова обясни ли защо се чака изтичането на гаранцията ?

тя след няколко месеца, ама на кьовеши... С белезници на ръцете!!

а черната каса може още

Предлагам да го закръглите на 90 млн. направо. Тук милионче, там милионче... няма без пари да работите я.

Лъжат и крадат като катунари. За толкова години в ЕС как пък не успяха да се научат как да крадат, така че да не прави впечатление.

Щом е обяснила, вече съм спокоен. Даже да вземем да ги закръглим на 100! По-хуманно е.

“Няма коментар” е най правилният коментар