Асоциацията за защита на потребителите: Вдигат цените на агнешкото, яйцата - с неясно качество

Българското агнешко месо е със син печат, а вносното с червен, посочват от Асоциацията

Обратно в новината

Коментари - Асоциацията за защита на потребителите: Вдигат цените на агнешкото, яйцата - с неясно качество | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През последните години се увеличава броят на козите. Това предполага и увеличаване на броя на яретата /козлетата, за тези които не знаят тази дума/. По магазините досега от много години никъде не съм видял да се продава ярешко месо. Къде е ярешкото? Като агнешко ли се продава? Нямам нищо против яретата, но има хора, които не биха желали да ядат ярешко месо.

АЗ агнешко не ям!

Яйца от Полша със съмнително качество? А родните са проверени и ОК...

Като я приемем в ЕС, тогава ще ви видя ще ядете ли прясно и евтино агнешко. Искам да кажа,че и там ще стане много качествено.

"... охладено месо от Северна Македония, което влиза на дъмпингови цени ...". Кой и как от българските фермери определи реалните и дъмпинговите цени на агнешкото? А на вносния заленчук? Или свинско месо? Не купувам!!! Ядем свински мръвки, турски домати и краставици/ от Одрин!/ и домашна ракийца " от дЕда'. след Великден кучето ми ще яде агнешко!

Накарахте ме да се замисля! РСМ не е член на ЕС и нямат субсидии, а агнешкото им по- евтино.... Приятели от Русе си пазаруват агнешко в Румъния по 5 лв. живо тегло от близките до Гюргево села. И там, сигурно, са будали да го продават на дъмпингови цени.....

и да знаете няма картелни споразумения , цената се спуска по партийна линия ,и се оповестява във всичко медии

А Добро утро! Че кога е било по-различно по Великден? Ама така ще е, защото хората са бедни и купуват най-евтиното, а най-евтиното е най-големия боклук. Българското е по-качествено, но и по-скъпо, и "за да има радост за всички", лакомите и алчни търговци и прекупвачи внасят най-големите боклуци и ги продават евтино, но с доста тлъста печалба за тях. Откъде накъде някаква си Полша, чиито климат е гаден, ще ни продават смотаните си ябълки? Нима френските картофи са по-хубави от нашите? Но не е далеч времето, когато да си производител в България, ще е по-скоро модерно, отколкото начин за прехрана.

Ама да си го ядат на 19 лв.! Можем и на агнешко, можем и на пилешко или пък на свинско!

Граничният инспекционен ветеринарен пункт нали проверява всяка пратка дали се придружава от оригинален ветеринарен сертификат, издаден от компетентен държавен ветеринарен орган в страната на произход, А и нали има Агенция по безопасност на храните та да питам те какво казват по тези въпроси;)

Отново спекула. Е.ем ти овчото. Ще ядем кралски скариди по Великден

Нищо не разбрах. Защо да търсим скъпо българско месо , като има евтино македонско.

Българското е по-добре качествено. Това го казват родните производители. Не знам да се смея ли да плаща ли. Или в РСМ тревата е мръсна, с много буболечки

В България трябва да си самоубиец, за да ядеш животински продукти от търговската мрежа.

Ми че защитете ни, де! нали сте асоциация за защита на потребителите.

Никога не купувам яйца и агнешко на Великден и цветя на 8 март

И никакъв шаран на Никулден.

Понякога без неудобство няма победа. На Никулден не купувайте риба. На Гергьовден не купувайте агнешко. На Черешова задушница не купувайте череши. Смърт за спекулантите !!

причината на основните хранителни продукти и не такива в Испания, Франция и Германия да са с 25% по-евтини, да там ДДСвърху храната е 10%,но не мисля, че това само е причината!!! България е трагедия, пълна с крепостни селяни

ААА, значи щом е евтино е съмнително и трябва да стане скъпо, така автоматично няма да е съмнително. Страхотна логика.

Да си го ядът агнешкото.По 100 лева да стане искам.И после овнишко.

Гледам че се акцентира доста та, каква е разликата между българско и македонско агнешко месо?

Едните са кожодери,познай кои са ?