Коментари - Асен Василев отказа на синдикатите за по-високи заплати в бюджетната сфера, не бил магьосник | Бизнес.dir.bg
назад

Асен Василев отказа на синдикатите за по-високи заплати в бюджетната сфера, не бил магьосник

Въпреки че минималната работна заплата ще стане 933 лв. от 1 януари 2024 г., то тя ще остане най-ниска в региона, дори в Северна Македония е по-висока, призна финансовият министър

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Асен Василев отказа на синдикатите за по-високи заплати в бюджетната сфера, не бил магьосник | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво!, сега да ги накара да си плащат сами осигуровките

Гледам и не вярвам на ушите си!!! Кирчо и Кокорчо успяха да постигнат непостижимото - да си мечтаем за Баце и мутрите му!! Мисля, че вече дори в "Посолството" се запознаха отблизо с термина "криза с кадрите". Извадиха от ръкава някакви слийпъри, но те се оказаха толкова некадърни, че ще попилеят цялата идея с демокрацията, евроинтеграция, ферментацията и т.н. И дотолкова некадърни се оказаха, че настощия посланик трябваше да го пращат в Египет, а в губернята да пращат някой, който да подпира работата. И новия губернатор видя, че единствения начин да опази Кирчо и Кокорчо да не ги отмият в канала е като извади папките с компроматите и подпре протежетата с Баце и Шиши. Разбира се, можеше и просто да ги смени. Но, първо, едва ли САЩ са отпуснали толкова бюджет за "некава-никва" България, за да има план "Б" и "В", и "Д". А и второ (и което е по-важното) как така господарите на света ще признаят грешка?! Ще стискат Кире и Кори докато нещо не гръмне поверигата. И така една партия, която дори не е успя да събере и 20% от гласовете, сега еднолично съставя првителство и ето ви ги министрите - като започнем с министър-председателя и минем през министъра на финансите. То мая през втория и други са минавали. Тоя май не познава цифрите. Ако си спомняте новия (пореден) дълг, който беше решил да тегли. Уж, милиард. Уж, милиард и малко. Уж само за рефинансиране на други задължения. Но една елементарна сметка показваше, че се теглаят едни 200-300 млн. над (уж) задълженията. И за къде са тия 200-300 млн, бе, Асене? Или може би въпроса е "За кой?". Да имаш да си харчиш. Джобни. Какво са едни 200-300 млн. между приятели. А ние? Ние ще си ги търпим. Ей, такива малоумници. И ще ги търпим докато не отидем и ги свалим. Кой кавото му харесва - търпим или сваляме. "Всеки сам си решава!"

Е министър на финансите?!

А просто педерас!

Не е магьосник, а вълшебница. Като го поеме отзад и му стига до сливиците.

не бил магьосник ама залага 6% ръст за следващата година в бюджета при тая криза и инфлация

Абе, Асен е, да вземете да проверите профилактично една форма в Пловдив, включително и за усвояване на обезщетенията за covid. Аз, такова за едни 10%, дето си обещал. Фирма се вика "България сублимейшън" ЕООД. Някакви испанци с собственици.

От тоя пундак и пеераст не става, а едно време какви пеерасти имаше... истински магьосници!

Не, не е магьосник, арогантен некадърник е, но знаем приказката за зелника и каквото сам си направиш. В нелепо времеубежище живеем (по награден автор).

Гребе да остане и за скапаните им акционери. Държавата е в шеметна дългова спирала. Тоз бухал и неграмотния му ортак държат надписи "продава се".

Едно време, какви магьосници имаше, а сега... :)

Ококорения КаПут иска само да тегли по-високи осигуровки от бизнеса и да си кърпи бюджета. А инфлацията? След него и потоп...

Досега бях убеден, че Кирчо и Кокорчо са за затвора! Сега не съм сигурен! Може би имат нужда от здравно заведение...някъде по Цариградско шосе, около 4ти км!

Не знам боко от кой ръкав, като магьосник ги извади тези тотални малоумници киру-тъпото и асан-кокоров, че сред тях да изглежда като ... катоо.. нещо по-малко малоумно..., че не мога да се сетя на тиквон какво му е хубавото

Ех Асене твойта семка ококорена дева

Тук съм съгласен с него. Той е просто един мошеник с як гъонсурат!

бюджет няма да мине!!! И ще има увеличение на заплатите и в бюджетния сектор, иначе Асен ще духа супата!

Няма пари. Свършиха. Асен ще прави нов заем

Е в най-скоро време ще се чудите от къде да намерите някой да ви работи. То не става само с наши поставени лица за запълване на дупките - трябва и да се работи.

Хората в бюджетната сфера да си направят равностметка колко работа са свършили за деня и след това ако имат очи да протестират за увеличение на заплатите . В България 70 % чиновници и охранители , църквата и тя е закачена на бюджета . Църквата вместо да се самоиздържа, както е било в миналото и те всичките станаха чиновници и чакат заплата от бюджета . Трябва да се увеличи здравната вноска . Но хората които ходят по адреси от неотложната помощ също да си направят равносметка какво са свършили за едно дежурство . Трябва да се въведе данък на обработваемите земи и т.н. нокой от политиците не смее да направи тези корекции за жалост . Спомняте ли си министъра който щеше да редуцира чиновниците в България . След неговата кампания до днешно време те се увеличиха с 200 % . Образованието е на самотек - но иначе пишат големи лозунги , че заплатите се увеличават на учителите . Хора с диплома за висше образование не знаят да четат и пишат - това е катастрофа и ще берем плодовете от нея . Наскоро един от основателите на ДПС каза кой е - кварталният тарикат с папионка . Та този политик бил задлъжнял с 36 милиона лева . И сега правят маневри за да ги поканят на разговор . Просто казано - продават България и хич не им пука . Дават разаснения на електората със сложни думи и изрази - и си мислят, че те не разбират какви действия зад тезгяха вършат .

Този колко милиарда дълг на България овеси? Не внуците, а пра-пра внуците няма да смогнат сами лихвите по тези заеми да платят.

Тоз и прост Киро като го видя и направо се очудвам на озлоблението, на което съм способен!!!!!

Cheeseus

"Финансовият министър не е магьосник." А едно време какви пед*си имаше – магьосници!

Не бил фокусник, значи?! Илюзионист е човекът!Гледайте го с отворени уста, че като се ротират, направо ще изчезне от България ! Това ще бъде номер за милиони!

Синдикатите да си ги извадят от джоба си, да ги таковам в нищоправците. Един лев не са изкарали през живота си, но за сметка на това раздават чужди пари на килограм! Иначе аз имам перфектното решение, уволняват 2/3 от хрантутниците в държавната администрация , а на останалите вдигат заплатите двойно и да работят както трябва!

Подкрепям!

Да той не е магьосник а обикновен педе Рас!

Цирка навлиза в решителна фаза. Иде ред на клоуните.

Последните 10 години кой знае колко милиарди са дали на Русия

Неколко милиарда за ресурс е ок.... По зле е неколко милиарда на УСА за хартийки и чертежи...

За последно гласувах за ПП. В представителната демокрация трябва да защитаваш хората, които гласуват за теб. Не е ок за пореден път да се вдига осигурителния максимум и в същото време ДДС за кръчмарите да остане 9% (мярка, която трябваше да подкрепи потребителите, не търговците и която не работи). За пореден път взимаме от крехката средна класа, а не взимаме никакви мерки срещу сивия сектор. На всичко отгоре, държавата не е показала, че може да харчи парите ни ефективно и прозрачно, за да й даваме още от тях.

Може ли? За дерогации, неустойки и тем подобни?

Toва казвам и аз, прочети ми поста.

че българина започва да се вълнува само, когато му бръкнат в джоба.

66 метра дължина, 66 милиона долара Всичките спестени от президентска заплата

Прав е Кокорестия - не е магьосник, а най-обикновен ПеПераст!

Оближи я :)

Кокорчо е много слаб финансист. Но не това е основният проблем. Основният проблем е, че е изключително нагъл и не може да разбере, колко е некадърен като финансист.

И въобще не си доносник за капейки

Асен е икономически магьосник, за 2 години пенсията ми с е увеличи 2 пъти

Инфлацията 4 пъти.

Радев е виновен!

пуу всеки протестира и има изисквания вече, а когато Боко управляваше всичко мълчаха и мизерстваха.. сега очакват за една година да стигнем европейски стандарти... еми няма как да стане

Министер

Какъв ти магьосник - Обикновен педал! В наше село какви педали има - магьосници!

Даваме 150 БТР, 1 милион снаряда и 5 милиона патрони на Украйна и кърпиме бюджета

А Бойко колко пъти вдигна минималната заплата за 12 години? Какво всички плюете и обиждате!?!

Колко вдигна инфлацията?

Чета коментарите и се чудя на българската тъпотия. Герб, респ. правителствата на ББ, задържаха минималната заплата, която е фактор и за растеж на заплатите като цяло, едно десетилетие. С пенсиите ситуацията беше същата. А. Василев единствен направи нещо реално минималната заплата да се повиши чувствително и осъзнава, че ниските доходи са бич за страната. В същото време доходите не могат да растат неуправляемо и балансът е изключително важен. Жалко за плоските коментари и подмятания, които само показват нивото на коментиращите читатели тук...

Та как купуваме боклука от фащ ??? Кеш или с МВФ???

И ние му плащаме заплата.Мръсна г@д.

Половин мшилион българи избягаха

Работи от зад

Браво Асене, браво!

Асен Василев един същи пееерас

И все пак има по високи заплати в бюджетната сфера. Някой разбра ли, че депутатските заплати са вдигнати.

И без думи

На къде ,ами на хранилка !

това уродливо крадливо и лъжливо изчадие трябва да бъде набито на кол!