Аржентина: Хроника на една вечна криза

Всеки четвърти жител на страната живее в бедност, а дългът е 85 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната

Обратно в новината

Коментари - Аржентина: Хроника на една вечна криза | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важното е, че са световни шампиони по футбол и бат Лео е аржентинец.

Знам какво е решението! Трябва да въведат еврото и ще се оправят. Няма да имат разходи за транзакции и заемите ще поевтинеят толкова, че няма да се налага да работят. Ще инвестират в имоти и каквото остане от кредита ще покрие ежедневните им разходи.

Затова Аржентина влезе в БРИКС. Защото откакто там върлуват Англосаксите, оттогава Аржентина е в Бедност и фашистки режими!

В напалото на 20 век е имало израз:Богат,като аржентинец.След това се намесват краварите........Останалото е история.

Комунизъм латино тип

Тия са фашисти

То като САЩ, само че дълга им е по-нисък. :-D

Капитализма нали беше най добрият строй. Аржентина е богата на ресурси, а ние нямаме нищо, та не виждам как ще сме добре.

Точно така но проблемът е че са в момента са социалисти ! С социални помощи а не пазарна политика. Печатат пари!!!

Перонисти управялват Аржентина от 40 години, ако не и повече. Демек, баш твърди социалисти. :-)

Със САЩ за приятел, врагове не ти трябват! В идеологията на златния милиард на англосаксонците, трябва голяма периферия, която живее бедно и обслужва центъра. Там също имат пета колона ГЕРБ, ДБ, ПП разни денковци, Бойковци, Кировци, така да нищо чудно че са бедни. Ако нещата някога са потръгвали, намесва се САЩ, НПО-та, цветни революции, преврати, хунти....

Евала пич 100% истина.

Перон, Евита и псевдо героят на Аржентина съсипаха тази държава. Евита правеща се на състрадателна обра парите на хората с мъжът си Перон. Като същевременно замазваха очите на аржентинците с измишльотини и фалшиви "герой" като Фанджо. Който скачаше от болид в болид, кои от кои по-добър. Фанджо беше фашист перонист. Евита е хваната с тайни сметки с пари от хитлеристите на които са давали обежеще след ВСВ.

Да но не само те! Леви правителства в Аржентина с лопата да ги ринеш от тяхно време насам. Проблемът им е бил че за да подържат политиката на социални помощи са печатали пари на ляво и дясно с помоща на централната банка!

Да си смениш националната валута с долар, значи да си продадеш държавата на Федералния резерв на САЩ. Това е консорциум от 12 частни банки. Пускаш акции с държавните си активи (земя, полезни изкопаеми и т.н.), консорциума ги изкупува и ти дава долари за тях. Покупката и препродаването на тези акции определят курса на долара към другите валути.

Ти явно не знаеш нищо за Аржентина. Те нямат друг изход в дългосрочен план. Те на практика са приели доларът - всяко семейство спестява в долари. Второ те нямат никаква вяра в песото защото всяко правителство без това на Менем е използвало централната банка за да печата пари. От там песото е обречено да губи стойност. Приемането на доларът за тях е единственото спасение. Както приемането на еврото се оказа спасение за страни като Гърция, Италия и тн.

Аржентина е във вечна криза? Точно така - АНГЛОСАКСОНЦИТЕ.

Аржентина е била една от най богатите страни в началото на миналия век. Леви правителства я докарват на това състояние. Социализмът е много вреден: вместо да освободят икономиката печатат пари за да издържат порочните си политики. И сега инфлацията на Аржентина е сред най високите…. Но има надежда… идва Хавиер Милей( ако го изберат) и той е способен да отвори икономиката им отново на пазарни начала и спре печатането на пари сменяйки аржентинското песо с щатския долар!

път. Знаеш за Аржентина колкото знеш за България и Европа какво се случва.

Аз съм аржентинец освен българин и с сигурност знам повече от теб!