АПИ обяви обществена поръчка за заснемане на пътищата от Космоса

Намерението е да се анализират критично ключовите участъци с концентрация на пътно транспортни произшествия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искат да се убедят ,че дупките по пътищата се виждат от Космоса ли!?

Ще снимат боко с жипката от космоса

Със същия успех може да ги дадат и за заснемане на дивите зайци.

Хубаво ще се дадат едни пари, ама има ли кой да покаже резултите от тях? И на каква база решиха че снимки от космоса ще ни оправят катастрофите?

това ;пътната безопасност; е нещо като торбата на Хитър Петър , там винаги има готова лъжа която да припасне на нуждите

smirn0ff

да влязат в гугъл ърт?? типично лаишки отговори, на хора, които и грам понятие си нямат от задачата, но дават мнение

Тия пичове чували ли са за Google Maps и Google Street View, които ВЕЧЕ са направили пълно реално заснемане на всички тези пътища?

...част от което е остаряло с по 5-6 години?

Колко дупки могат да закърпят със 7 М?

нов ? стар метод за плащане на ; служебните ; телефони , заедно с дебненията и подслушването на гражданите

Ало,мутри . Влезте в Гугъл Еърт. С тези милиони лекувайте децата.

_stankow

В Еърт няма необходимата точност, публични данни за общо ползване.. Освен това и за такова заснемане трябва да се плаща - на гугъл. Впрочем чух, че Гугъл ще снимат пак страната. Може междувременно да приберат точно тези милиони. Може за тях да е поръчката. Кой друг може да го направи ? Има много спътници, които продават изображени, но тука става въпрос точно за пътищата, не за купуване на космоснимки.

Опит за рядко нагла кражба на бюджетни средства. Та значи само една фирмичка имала авторски права (неизвестно върху какво - не и върху спътникови снимки, фирмите продаващи ги из нашия регион са немски до една) и само тя можела да гушне 7 680 000 лева без ДДС, за да произведе една таблица от точки с координати(които могат да се измъкнат от още 3-4 места, за без пари). За късмет за сега обявената на 2.04 поръчка е прекратена на 09.04. Но ще следим нататък, щото това това би дало възможност на Прокуратурата да си направи бесен пиар на гърба на АПИ и видно столично НПО заангажирано в "пътната безопасност".

Пример от Соца: Отиваме във института по картография или как се казваше там, в БАН, искаме сателитни снимки за нещо. Отговарят ни, те са засекретени, от руски спътници и трябва специално разрешение. А тия по масата какви са питаме ние - а те са от американски спътници, с по-добра резолюция и посолството ни ги изпраща безплатно...

Че то вече е решено кой да вземе парите и си го пише в поръчката: "Обществената поръчка може да се реализира само от „СПЕЙС ТЕХНОЛОДЖИ СОЛЮШЪНС – РИМОУТ СЕНСИНГ ИИМИДЖРИ“ ДЗЗД поради наличие на изключителни права, включително на правата на интелектуална собственост." Еми да им е честито, а и на нас...

Доказателства относно наличие на изкл. права, вкл. на правата на интел. собственост:„СПЕЙС ТЕХНОЛОДЖИ СОЛЮШЪНС–РИМОУТ СЕНСИНГ ИИМИДЖРИ“ДЗЗД(СТС-РСИ ДЗЗД) има сключен договор със „СПЕЙС ТЕХНОЛОДЖИ СОЛЮШЪНС“ ООД, а последния с физ.лице Диана Русинова-Мехмедали

От космоса не се вижда откраднатото ли? АПИ да си отворят гугъл ърт и да видят пътищата. Излиза все едно са решили нашите милиони да ги изхарчат за тъпотии.

_stankow

В Еърт снимките са стари, обикновено на по няколко години. А са нужни снимки от тази пролет.

Тия имат ли акъл? Ще снимат пътищата от космоса? Ми то като къръш по тях се виждо, че са тотален крах, каво ли от космоса? Нещо да не предвижсдат да предлагат на извънземните за паркинги?

Само да попитам, във финансирането дали влиза евентуалното изграждане на сателит, построяването на завода, в който да бъде изграден, изграждането на космодрум, откъдето да бъде изстрелян в орбита и евентуалното обучение на космонавти, които да поемат изстрелването и евентуалното му обслужване? И с чии пари тези кап*ти от АПИ си мислят да го направят това? И още нещо, абе дупките вече толкова ли станаха големи по пътищата, че от космоса да се виждат?

Поредната медия, която дреме когато препечатва информация...която е невярна !!! Поръчката е прекратена...аматьори

То остана да не прекратят! Ти представяш ли си вместо да обиколят пътищата, каква наглост да искат да им ги снимат от космоса?

Че ще се приберат едни милиони - ясно. Но не можаха ли да си намерят друг, не толкова биещ на очи, повод да го направят? Към Гражданска защита има Център за Аерокосмически Наблюдения, чиято задача е да локализира пожари и наводнения чрез сателитно наблюдение /или поне навремето така твърдяха/. Не може ли той да се използва?

Поредните пари - на вятъра... Просто нямам думи , от космоса ще анализират катастрофите по нашите пътища... И след толкова доклади - и статистики за критични участъци - още 9 млн. лева за снимки и доклади... Ужас са тези гербаджии...

Като се има предвид, че в цялата държава няма един нормално работещ. софтуер. То дори търговския регистър им се бъгна дето е две-три таблици, обаче пак тръгнали чудеса да правят.

Пътувах по Хемус посока София. След тунелите паднах в няколко половинметрови дупки. Имах късмет - само вътрешни и външни кормилни държачи, ама ако нямах късмет щях да съм през глава. Вместо да пуснат някой да огледа и да запушат дупките на път с разрешена скорост 140 км те ще похарчат пак едни пари. Ако толкова им трябва пътната мрежа да говорят с гугъл. Хем ще работи, хем няма да е девет милиона. Многомерна корупция и безхаберие.

Карайте бавно на тази магистрала. Под 100. Не е приятно с тази скорост, но имате някакъв шанс за реакция в случай на пътно произшествие или изненадваща липса на настилка.

Да бе да да? щото страната не се лети за селскотостопански нужди, няма ги тези снимки в няколко сателитни бази данни. Докога ще ни правите на маймуни

Тия идиоти да вземат да оправят дупките по АМ "Хемус" в посока към София. Малко преди Жерково има пропадане, което едва не ни уби, мен и семейството ми, въпреки че карах с около 100 км/час. Все пак бързахме за болница с час за приемане. Оказа се, обаче, че след Жерково магистралата е осеяна с такива дупки - което я прави потенциален убиец без поставени знаци и ограничения. Какво чакат? Нови избори ли? Защо им плащаме винетките на тия търтеи?

А дупките и бабунките от къде ще ги заснемат?

Дупката в главата ти няма нужда от засниемане.

Можеха да поискат снимки и от Земеделското министерство. Те имат такива, заради заснемането на обработваемите площи и на горския фонд.

Прахосани пари. Аз пък си мислех, че КАТ/МВР имат тази информация, къде са местата с най-много и най-тежки произшествия. Нале те са тези, които отиват на мястото ня всяка катастрофа. Просто трябва да попитат КАТ/МВР и щяха да спестят тези 9 млн.

Прогнозната цена е образувана за "наши хора" по следния начин. Потърсено е по интернет възможно най-най-най-скъпата оферта за заснемане на 1кв.км. Цената за стереоскопски снимки с най-високо качество е около $50. Като се умножи по 111000 кв.км. се получават почти точно лелеяните 9200000 лева, плюс-минус няколко десетки хиляди за евентуални курсови разлики. Честно и почтено, нали? Не точно. Тази цена е валидна за 10-100 кв.км. За 111 ХИЛЯДИ квадратни километра отстъпката ще е колко? Поне 70-80%. Такова заснема се предлага от доста фирми не от вчера и конкуренцията си казва думата. Но и това не е всичко. Защо му е някой да заснема цялата територия на страната? За нищо, разбира се. Не и в най-високото възможно качество. Какво ще попречи "изпълнителят" ("нашите хора") да закупят снимки с нормално качество за цялата територия, а за "ключовите участъци" само да се охарчат за стереоскопични снимки с висока резолюция? От тези 9.2 милиона лева по предназначение най-вероятно ще отидат по-малко от 1 милион дори. Всичко друго е за нечии чекмеджета, в това няма никакво съмнение. Но дали 1 милион не може да бъде изхарчен по-ефективно? Разбира се, че може. Достатъчно е АПИ да направи един конкурс с 1000 награди по 1000 лева за най-добре презентираните опасни участъци от пътната мрежа и стотици фотографи с дронове ще се хвърлят по сигналите на шофьорите, каквито има всекидневно в местните и националните медии. Не само, че ще бъдат заснети на видео с кристално качество, но ще може да бъде акцентирано и на специфичните опасности на конкретния участък. А пък изхарчената сума ще се върне в нашата икономика. Ех, мечи, мечти.

Целта на проекта е ..... комисионната

Пълна Ревизия на Катастрофата 2009-2021 започва след седмици ! Герберасти от градове и села ... .. Евакуирайте се !

Мая Манолова е въздух, за нещо не става . Не съм учил право, но предполагам, че студент по право учи още в първе курс за разделянето на властите. Раследва прокуратурата и тя обвинява, а министрите или депутатите. А присъдите ги дава съда, а не Народното събранее, Президента или куха лейка като Манолова. Докато Народното събрание не оправи правосъдието(ЗАКОНИТЕ, ПРОКУРАТУРАТА и СЪДА) няма да има възмездие.

Посерковци, асо имате доказателства за корупция, обърнете се към съда, или замълчете!

Ми той съдът е на Бойко бе! Все едно Бойко сам да осъди себе си!

И европейският съд ли е на Бойко? Европейския съюз дава парите и прави одити на тези пари и не открива злоупотреби, но Сульо от Долно Нанагорище е казал,че има. Дори и да няма, пак има съмнение.

24 Часов срок от Обявяване на поръчка до краят на срока за кандидатстване??? 10 милиона за нещо което е Безплатно за всички !? Последно зареждане на Герберастки Чекмеджета ! Със ,Затвор,Линч за всеки от ГЕРБ!

А аз предлагам заснемане на къщата на Бойко Борисов и нощното му шкафче от Марс на цената от 92 милиарда евро без ДДС!

Извинявам се, но АПИ нямат достъп до google maps - satellite mode? Ще им пусна през телефона ако ми дадат половината от сумата.

Превод в ефир: Имаме едни 9,2 милиона с ДДС имаме нужда от помощник да си ги поделим.

нагличко

Бесило за ГРОБ!

Това поредната идиотщина ли е или какво? 9 милиона за нещо, което всеки с компютър може да им го покаже и сега! GOOGLE MAPS e безплатеn

Веднага ще дам препоръка на АПИ, вместо да давате пари за заснемане от космоса, вземете и оправете пътищата. Иначе голяма част от пътната ни инфраструктура може да се използват за тестване на луноходи и марсоходи.

Може да потърсят Роскосмос за една малка снимчица, които по братски ще ни ушият с един милиард. Биха могли и да потърсят Space X, но и това няма да е държавна поръчка. А да почакат някой да им кацне на конкурс е просто безобразна идиотия.

Ако някой още не е разбрал как се крадат държавни пари - ето класически пример. За подобни неща, ако имаше нещо нормално в тая държава, някои хора трябваше да увиснат на площада на триъгълника на властта, за назидание...

разбирач

Герберските дебили такъв грабеж правят в момента, че понеже са малоумни и не могат да го измислят, скоро може да има и проект за масова клизма на населението....

Hahahaha за няколко дена поръчка за снимане от космоса. Изобщо не е нагласено предварително за определена фирма ...

А идиотите в агенцията, кога? Питам аз и отговор... ;-)

Уважаеми, моля да разгледате представените от мен днес документи, като кандидат за заснемането. Имам балон и фотоапарат Смена 8М. Гарантирам достоверността на фотограафийте-няма да личи, че не са от сателит. Естествено разликата в харчовете ще поделим. Ще наблегнем на геометрията на пътя, а не на качеството. Като бонус предлагам, джипетката да е на една от снимките.

Нито са луди, нито малоумни/неразбрали - едни пари за безсмислен проект спешно отиват при нашите хора, защото правителството се сменя.

На времето руските спътници разчитаха страниците на вестниците, американските табелите на колите. Тия на АПИ само толкова ли могат ще различават кръстовища и завои.

Явно има кинти за усвояване ...

Това е официалната версия. Дайте истинската.

идваме, бе!

ОБИР ПОСРЕД БЯЛ ДЕН!

Ало ,вие сте луди .Всички при бай Ставри.

Лелките от АПИ още не са открили google. А като го открият, ще им трябват още 10 години да открият Google Earth, след което, още 10 системните им администратори да го инсталират.