Апелативният съд в Хага задължи Русия да плати $50 млрд. на бивши акционери в "Юкос"

Москва ще обжалва решението по съдебната верига: има още една възможност да отърве обезщетението - Върховния съд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само глупав трол може да повтаря как газпром бил пкатил на укрите! Укрите пак са от страната на булката и там ще бъдат! Руснаците са няколко хода напред! ИСкали са и затова са платили! Защото имат някакъв интерес, а не защото някой им е казал! Това не ти е България всеки треторазряден американски чиновник да издава заповеди на правителството ни!

РУШНЯЦИТЕ ГОРДО ЗАЯВИХА, ЧЕ СПИРАТ ТРАНЗИТА ПРЕЗ УКРАЙНА 2020. ПОСЛЕ ОБАЧЕ ДОЙДОХА САНКЦИИ И ПОДПИСАХА НОВ ДЪЛГОСРОЧЕН ДОГОВОР. ТА ПОЗНАЙ НА КОЙ МУ НАМАЗАХА СКИТЕ.

Дългосрочен за 5 години? И то с намалаващо подаване на газ ? Трябва да си тъп, че да се опираш на това !

Мръсникът Ходорковски е английски агент, еврейн. Парите му са от Англия, подставено лице. Руснаците ако не бяха му счупили главата, всичкия руски нефт щеше да бъде в английски ръце. Когато Русия беше слаба, малко беше останало да я смачкат от запада с такива като Ходорковски. Ще вземат 50 милиарда долара когато си видят врата без огледало.

Подлогите в Хага не играят в Русия.

Тия акционери дето чакат голямата пара, дали са рашъни или чуждоземци?

Най вероятно евреи, като Ходорковски!

А в сибир руска бабичка слуша от 40 години всекидневните лъжи на газпром по радиоточката, че ще газифицира селото... и мята поредното дърво в печката за да се сгрее.

За чий и е да и газифицират селото - за да плаща за газта ли? Не че са много пари, амазащо да се дават когато има дърва безплатно за 1000 години напред.

Неук, ти разбираш ли мащаби на Русия и други географски особености на терена й и разстоянията там от точка А до точка Б.Само Краснодарския край по голям от Франция 5 пъти камо ли размер конкретно на Сибир и други отдалечени райони и как да прекараш там навсякъде газ.Някой политик е казал за Русия, че това е континент, който се преструва на държава. В микроскопичната БГ има села където няма никаква комуникация. Осъзнаваш ли,че става дума за необятна Русия.

SirBob

Много точно казано.

И какво като някакъв си Край е пет пъти по голям от Франция, има значение че живеещите там имат пет пъти по лош стандарт от споменатата Франция

Бизнес по руски в северен поток : Продаваш газ. Купуваш тръби. Потапяш, удавяш и губиш тръбите на дъното в морето. Российский газопровод «Северный поток-2» не должен заработать никогда . Новые санкции против него могут ввести уже в марте, на этот раз наказание обещают потребителям. В то же врямя Европа покупает все больше сжиженного природного газа (СПГ) и защищать проект не готова. Пока запуск «Северного потока-2» перенесен на год, но все выглядит так, что Россия обойдется и без него. Да и в «Газпроме» фактически признали, что новый маршрут уже не нужен. Ситуация может стать чувствительной потерей, но и полезным уроком на будущее. Утонувшие миллиарды.

Политическият труп - Руската федерация сега не сритват само мързеливите.

Ще плащат и касачок ще играят Руснаците. Няма лабаво ...както казваше идола Живков.

На фоне ввода в эксплуатацию нового газопровода «Турецкий поток», Анкара фактически сказала «нет» российскому «голубому топливу». Как передает Finanz, за 2019 год Турция сократила объемы покупок российского газа аж на 40%, впервые за десятилетие покинув тройку топ-покупателей данного энергоносителя у Газпрома, пропустив вперед такие страны как Италия и Австрия. Как объясняют эксперты, такая ситуация наблюдается из-за ввода в эксплуатацию трубопровода TAP, по которому в Европу газ качает Азербайджан. За прошлый год Анкара увеличила объемы покупок «голубого топлива» у Баку на 30%. Кроме того, планомерно растет доля импорта и сжиженного газа, который турецким потребителям поставляют Нигерия, Алжир и Катар. Нещо в любовта мужду Русия и Турция не върви на добро...

смята да прави Русия: Решение апелляционного суда может быть обжаловано в Верховном суде Нидерландов. Российские власти уже заявили, что будут обжаловать это решение в Верховном суде. Та за никакво "местене в крачолите" не става дума, както съветват местните червени деб..ли.... А иначе Ходарковский няма никакъв материален интерес, тъй като: "у него нет материального интереса в данном решении суда, так как он еще в 2005 году передал свои доли в GML Леониду Невзлину"

като нас - на тях пък от Хак им е...им нареждат какво да правят...няма оправия

местихте в разни крачоли, но в края на краищата Русия плати като поп 2,9 милиарда американски рубли на Украйна, нали? Сега картинката е същата, но мизата по-висока. И пак ще платят, стига съдът наистина да постанови това. Иначе никоя държава няма да ги приема насериозно при каквито и да са договаряния... А истината е, че в наши дни Русия съществува единствено, продавайки енергоносители - нефт и газ, които съставляват значителна част от приходите й. Ако всички страни-вносители дружно откажат това, Русия фалира ...Някой да не е съгласен или искате цифри?

Не всяка година може да има Олимпиада в Сочи. Олимпиадата спаси Русия от фалит, тогава. 2% чисти приходи в российском бюджете.

разбирачи в областта на международното право бе...Смешници! В тъпите ви кратуни не може и да се вмести мисълта, че игнорирането на решение на международен съд е невероятно фиаско и недопустимо действие на която и да е страна. Това означава, че вече никой няма да взема на сериозно каквото и да е съглашение с тази страна, какъвто и да е договор. Затова Русия заявява, че ще обжалва, а няма "да си го премести", както някои деб..ли смятат. Ако се провалят при апелацията - ще плащат! Което на оръфаната икономически Русия никак добре няма да се отрази...Ама това си е техин и на нашите червени тролове проблем...

са демократи нали....обаче демократ вече е отрицателно, пардон, нарицателно на безпочвено обвинение, почиващо на някакви измислени в техните "идеали" общество...те трябва да вкарат и Путин зад решетките за неговите думи - докато съм жив, в Русия няма да има еднополови бракове, хак ви е....

""докато съм жив, в Русия няма да има еднополови бракове, хак ви е...." - даа..ама да си биеш ботокс и да си на токчета - МОЖЕ, нали? Справка ''президента'' на Русия !

Тоя съдия НЕ е никакъв... А ако Путин реши може Руската армия да стигне до Хага и да утрепят тоя корумпиран съдия ( който дори НЕ е президент на Холандия ), както и оня мошеник Ходорковски..

изтърваха санитарите...Прибирай картите за настъплението и заголвай з..ка за поредната инжекция!

Вие сте несъмнен идиот

То па един съд с техните поръчкови присъди.

В Руската конституция вече е заложено, че руските закони в Русия имат предимство пред международните! Така че да го дух*ат краварите!

щом ще обжалват, значи приемат решенията на съда, капиш?

Това ще стане ама друг път.

с тези 2,8 милиарда на Украйна...Спряха им СП-2, върнаха украинските кораби и моряците...Ще, ще...

И сега Путин ще ги заработва като мъжка проститутка

стана неудобен на Путин, когатпо започна да повдига въпроса за корупцията в Роснефт Путин веднага скочи да защитава роснефт - и те така.Иначе си е олигарх - не с му чисти нещата, ама не това му беше проблема, такива в московията има много Разкараха го щото взе да критикува върховния вожд

го разкара

А ти си знаеш ли, че кметът на Нефтеюганск е убит по нареждане на Ходорковски на рождения му ден като подарък, тъй като кметът искал от Ходорковски той да плати данъци на града както се полага по закон.Убити също така хората от компанията на Ходорковски от счетоводството, за което обвиняват Невзлин оглавявал службата на безопасност и той сега се крие в Израел.

"Задължи Русия" - само за тази мисъл афффтора на писанието заслужи бонбонче....Разсмя ме. Не се е родил този, който ще раздава заповеди на Русия. Та акционерите - да пият по една студена вода. Друго няма да ги огрее. Най малко от НЕРАТИФИЦИРАНО споразумение. Да прочетат Бисмарк - ама до края.

Изостанал си с информацията. Платиха вече близо 3 млрд на Украйна, пак след дело на европейски съд. Явно има кой да дава заповеди, че и да пошляпва някое шамарче на родината ти Русия. Ще свикнеш.

те като попове си платиха тези близо 3 милиарда американски рубли на Украйна. И тук, ако се провалят при апелацията, ще си платят като попове...Иначе няма никоя страна повече да ги бръсне като правова такава. Щом ще обжалват, значи са наясно, че ако загубят, ще се издължат. Само такива шапш..ли като теб мислят иначе...

Ама кой точно е Хага, че ми нареди каквото и да е ? Когато съм огромна държава, разполагаща със сила за защита от каквото и да е ?! Че и с такава, да приключа Хага в рамките на няколко минути!

не §е нещо ма огромната държава ще §укат камнъни и ще ядат картофи ако не е Европа да им купува суровините..... Едно време дори картофи не са могли да гледат и са отвлекли 100-тици хиляди българи в Украйна и Молдова да им гледат градините, щото на обширната им територия са само диваци.....

Ами, с това се хранят инженерите и учените ни. С картофи. Пък НАСА ни купува ракетните двигатели. От картофите ще да е.

няма начин да не е така. ейй, тъпаците с неукротими

ами то съда в Хага, каза и за едни острови че не са Мой, още преди 3-4 години, ама аз от тогава не само не ги върнах, ами Военна База си построих на тях с писта за изтребители. Така, че СЪда в Хага, кога става въпрос за Китай и Русия е безпомощен като гнида сред бълхи!

300 трилиона...гупости за консумация но не е това проблема Ако един руснак е бодат от приватизация му се вика олигарх. ако му вземат парите се плаща глоба? и на кой? Ако в БГ се изземат активи от приватизация...бла бла...а мислете малко с кофата...

Този Худорковски и нашенския Васил Божков май, че са ходили в едно и също училище...

Ходорковски трябва да се радва, че не свърши в някоя сибирска уранова мина. Каквото се полага на предателите. Иначе относно плащането - съдийте от Хага да отидат в Русия и да си го вземат.

50 милиарда - бълха ги ухапала братушките ! Те по толкова цуцат от България за две-три години !

са ти "братушки" блядовете?

От времето на Иван Вазов ако си чувал. Та тоя пише за това явление.

От времето на Иван Вазов ако си чувал. Та тоя пише за това явление. --- нищо не е! някакви си 140 години.? а българия е официално на 1339 години! "братушки" ли са ти "на самом деле" ?

Ако се напънат в съда в Хага, могат да осъдят Русия и за избиването на царското семейство през 1918 г.Че дори и за нанесени щети по време на бойните действия на Съветската армия в Европа. Колко му е!

Русофилите умират от кеф под такива новини. Щото и на тях, както и на матушката им е през оная работа за съд, закони, международно право, договори и подобни геропски и сащиански изгъзици. Нали има атом и танкове. За какво им е законност? И после се чудят, що няма стотинки за тока и искат да краднат паричките засега на програмистите, в последствие и на други колаци и помешчици и въобще тия гадни кадърни и интелигентни хора с добра генетика, самото съществуване на които им бърка дълбоко в немитите дупенца. Щото тв си мислят, че са прескочили еволюцията, само щото тати е бил в ДС и е изпратил чадото да учи в московията. Ами не. Тейко им е бил каскет, те са каскети и децата ом ще са каскети. И така, до края на света.

Май тебе те е прескочила еволюцията. Говориш за право - и що не ни обясниш, как ще е валидно нещо, което не е ратифицирано? Ще ти дам пример - България е подписала Истанбулската конвенция през април 2016 г. Но не я е ратифицирала. По твоята логика, сега от СЕ могат да изискват от нас нейноо изпълнение. Ама за такива като тебе, очевидно правото няма значение - важното е да е политически коректно.

или пък умишлено смесваш - "интелигентността" и желанието и приемането на Лъжата, като форма на функциониране на Света! пак казвам- дарвин е валиден само за НЕсамоосъзнати организми, ръководени само и единствено от 3-4 първични инстникта! няма нищо общо между това да си "умен" и "интелигентен" и това да искаш "да лъжеш" за да бъдеш чрез Лъжата - "над другия"! който прави това му липсва основният елелмнт, правещ разлика между Човек и Животното - Съвестта!

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, щото сигурно САЩ са изпълнили всички решение на същия този съд, които не им изнасят, та за т'ва русофилите се кефят?! Т'ва умните и красивите, все са немити дупенца мислят, сигурно това е дефект на отличния генетичен материал. Въпреки всичко приемам, че всеки запознат с концепцията "иф ден елс" тре'а да се изяви като инфлунсър, във всяка една сфера от живота, а еволюционно изостанлите, които не мо'ат се оправят дори с "питоня" тре'а да ги слушат в захлас, особено по въпросите за немити дупенца....

Русия ще има да дава,Хордоковски ще има да взима...

ама си хас комунде да си плати борча..

Ехаааа. 51 милиарда! Че Русия на Путин ограби ходорковски то е ясно но 51 милиарда са много пари.

Защо да го е ограбило. Оня е бил бандит и са го опраскали, пълен аналог с черепа у нас.

Следва изпращане в посока прочутото рускоезично сексуално-географско направление, плюс известни уточнения относно професията на единия от родителите.

Щом е за Ходорковски, на кой му пука крил ли е данъци, сформирал ли е "престъпна група" и тем подобни глупости. Получили са съдиите правилните напътствия, какво като не са или са компетентни.

И в Хага, както и в България много си вадят хляба от соросоидни грантове. Вижда се неприкрит овчерадостен възторг от това, че някаъв еврийски боклук му присъдили пари. Нещастни грантаджии. Кво те топли, че един мошеник е обещетен?

Тцъ, тцъ, тцъ, тцъ. Ей, съсипаха го този Путин. Сега ще трябва да даде и 51 милиарда $ на честните акционери от "ЮКОС". Какво да прави? Щом Апелативният съд в Хага го е задължил, няма друг начин. Тцъ, тцъ, тцъ, тцъ.

Ти да видиш... , сега ще се притесни шЪ знаИш...

Контролът върху активите на тази компания е съпроводен от редица незаконни действия, включително конспирация и подкуп на длъжностни лица. По време на управлението на "Юкос" от бившите мажоритарни собственици имаше масово укриване на данъци, незаконно изтегляне на активи в чужбина, пране на пари и други незаконни действия

Ти пък сега! Кой го интересува в Хага, като има бонуси!

Те и Газпром разправяха, че няма да платят на Украйна, ама си платиха, че и се хоро играха...Отидоха пак парите на съвестските глупаци

Добри новини ! :)

ходорковски ще сиумре без да получи и цент от Русия.

Подписана,но не ратифицирана- това ознаяаво неприложима!На Ходорковски Елцин му подари бизнеса,а той глупака тръгна да го продава на американците и логично изяде дървото.Ако Елцин беше още един мандат на власт, щеше да му мине номара,ама ядец!Впрояем, Ходорковски не е копал кладенци и вадил нефт, а типично за олигарх прилапал държавен бизнес т.е. от където дошло -там и отишло!

Не е проблем! Ако Путин сложи една касичка пред Кремъл, при огромната популярност с която се ползва ще му ги съберат за дни. Россияни ще ги хизгладуват в името на великата идея. Крим наш, Россия велика!!!

И как ще ги принудят да платят. Ше ги нападнат ли????

По същия начин..който и да е той: ""Газпром" изплати на Украйна 2,9 милиарда долара""

Ти правиш ли разлика между 2 и 50 млрд. долара?

Ти правиш ли разлика между плащане и неплащане? Не $3 млрд, а $100 млн са колосална дума за оръфана Русия, че да ги даде ей така, ако може да не ги даде

Само глупав трол може да повтаря как газпром бил пкатил на укрите! Укрите пак са от страната на булката и там ще бъдат! Руснаците са няколко хода напред! ИСкали са и затова са платили! Защото имат някакъв интерес, а не защото някой им е казал! Това не ти е България всеки треторазряден американски чиновник да издава заповеди на правителството ни!

В Русия всички съперници на вожда наш са корумпирани, лъжци, престъпници и изнасилвачи!

А у нас не е ли същото? Банев, Божков...

Съдът в Хага казал... хахахаххахахахахахахахахахахахахахахах

... е откраднал едни 51 000 000 000$ значи! Браво на съда!

Москва си го премести в другия крачол и не и дреме за някакъв си съд в някаква си държава...

Eхх..ако всичко бе така простичко както е в твоята кратунка, света щеше да е друг :) На съда в Хага изобщо не му пука какво е признато в една на практика авторитарна държава с унищожена и подчинена съдебна система. Русия си има имоти зад граница (в правови държави), от които ще се съберат парите чрез запор. Посолства например колкото искаш.

"""Газпром" изплати на Украйна 2,9 милиарда долара"" Сигурно и тогава Москва си го е местела, а ? Oткъде ви копаят бе ..

Значи евреинът - честен бизнесмен, а черепът-крадец, убиец, изнасилвач! И ся тия пейсет милиарда на цяло ли рашаните ще му ги кешат или на стотинки?

Мисля че вече никой не се интересува от мнението на съда в Хага. В миналото той достатъчно добре доказа че е Пристрастен, подкупен, корупционен, нагласен и е като кукла на конци послушен. Така че вече никой не се съобразява с него. А Русия още по малко, все пак хората ще гласуват националното законодателство да е над международното, точно както е в Америка.

В Русия този закон е в сила още от края на 2018 година. Така че някой доста ще почака за кинтите. А може и да пийне Новичок, знам ли...

Русия плати тия пари , обадате се .Както плати за приемането на Крим в сътава на РФ, ще плати на кукуво лято.Отдавна /откакто Путин е на власт/ решенията на някакви талибански европейско- еврейски международно- олигархични съдилища не действат на територията на Русия.Както междувпрочем и на територията на САЩ и Китай.Късно е либе за китка.

Приемането на Крим Русия го плаща всеки божи ден вече две години - веднъж чрез сумите които похарчи за моста, втори път чрез сумите за издръжка на населението на Крим, трети път чрез загубите, които търпи от санкциите наложени за анексията на Крим, четвърти път чрез международната изолация - освен политическа, изолация в областта на спорта, културата.

Русия в крайна сметка ще плати нещо, но ще бъде след натиск с някакви санкции или по друг път, но във всички случаи няма да плати пълната сума. Те така отказаха да платят и обезщетенията присъдени на украинската Нафтогаз от Стокхолмския арбитражен съд, но накрая като ги натиснаха със санкции за Северен Поток 2 и Турски поток тръгнаха на споразумение и се разбраха с Украйна да платят, доколкото си спомням, главницата без лихвите. И не само се съгласиха да платят, но и сключиха договор за транзит на газ през украинските тръби за още 5 години. Вярно, договорът е за доста по-малки количества, но Русия се беше заканила да спре изцяло транзита през Украйна след 2019 г. А що се отнася до изявленията, че акционерите на Юкос са подкупвали длъжностни лица, укривали данъци, прали пари т.н... те по тия параграфи трябва да разкостят всички частни компании на руски олигарси. Но, както навсякъде по света, така и в Русия се разбиват компаниите на олигарсите, които не са близки с политическата класа, която в момента управлява. Ходорковски си позволи да говори за корупция при сделка на държавната компания Роснефт на събиране на Путин с индустриалци и след това компанията му Юкос беше погната от прокуратурата и тотално разбита, а той беше тикнат в затвора. Това са фактите - нищо ново под слънцето. Това се случва навсякъде по света: и на Запад, и на Изток, и у нас. Иначе руските и соросоидните тролове могат да се упражняват по темата колкото си искат, никой не ги взема на сериозно.

Русия нищо на никого няма да плати.Късно елибе за китка.Санкциите за други балъци, не и за Русия.

Ъхъ, май не си много по четенето. Както вече писах, те и на Нафтогаз нямаше да плащат, но не само, че подписаха споразумение да платят, но и нов договор за 5 години напред сключиха, а уж щяха да спират транзита през Украйна. Ма ти продължавай бодро да тролиш, няма лошо.

Хитрата сврака - с двата крака...