Ананиев: България има 2 пъти по-голям фискален резерв от минимално изискуемия

Министърът в оставка уточни, че през първите дни на всеки един месец се извършват предимно разходи

Обратно в новината

Коментари - Ананиев: България има 2 пъти по-голям фискален резерв от минимално изискуемия | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещастното счетоводителче и то се научи да дрънка лакърдии.

УРАААААААААА.Сбъдва се мечтата на новите има какво да се краде

"Нещастното счетоводителче" прави държавния бюджет на РБ в няколко правителства (не само на ГЕРБ) като зам.динансов министър. Та замисли се (ако имаш с какво) защо ли толкова правителства го държат и му се доверяват.

За пореден път ... съставилият статията е неграмотен математически - с колко нули се пишат милиарди и с колко нули се пише милион. а 4 милиарда и 500 милиона или 4,5 милиарда няма как да е с толкова нули. Логика няма в тая статия никаква...

" Ананиев припомни че към 31 март през 2014 г., когато е управлявало правителството на Пламен Орешарски, без да има пандемия и никакви извънредни разходи, фискалният резерв е бил 5 млрд. и 100 млн. лева." Аз пък искам да попитам ЗАЩО ТОГАВА ВЗЕМАМЕ ТОЛКОВА ЗАЕМИ? КОЙ И КАК ЩЕ ГИ ВРЪЩА ? А те имат и някакви лихви! И като сравнява резерва с оня от времето на Орешарски ,нека сравним и цените /или да вземем предвид и инфлацията/ ! Може и да не съм прав ,но ми е простено /не съм изучавал икономика из основи/.

На заемите фискален резерв ли им викат ?! Да не облечеш раираната пижама на дърти години....

Къде е другото финансистче, със 700-те милиона дефицит?! От него ще се почне !

За което време, цъфнахме и вързахме, изпреварихме водачите и никой не може да ни спре.

Хайде почна се старата игра 'тука има тука нема', ама не сме на женския пазар май или ...

Надето не е математически неграмотна. Тя е тотално неграмотна и няма представа от нищо, за което пише.. Поздрав с репликата на Велко Кънев в "Да обичаш на инат" - "Наде, Наденце-е"...

при Орешарски крадяха и с ушите си другарите

8 милиарда лева резерв във фикса ,а 25 милиарда са кредитите и заемите без лихвите.Страхотно Ананиев.

А при Бойко освен с ушите си ,бившите комунисти в ГЕРБ крадяха даже с гъзовете си.

Хазната е празна и малките деца го знаят!

Че не се казва цялата истина е вярно.Само игри от различни гледни точки.Скоро ще се разбере,но факт,че имаме много заеми,нямаме производство и инвестицията е.На новите,които ще управляват няма да им е лесно.

А колко дължим.И при какви условия.И за какво ги похарчихме – за образование ли, за технолигии ли, за визия поне за петдесет години напред ли.Не, за УЖ саниране, за УЖ магистрали, за всякакви БЕЗСМИСЛИЦИ.А не, основно да произвеждаме тор.И за възпроизводство на маргиноли.

Тя и инфлацията според НСИ 0,1% за година пък ако ги питате, коя е стоката дето не е поскъпнала трудно ще се сетят да ви я кажат! За растежа даже БНБ се усъмниха в стъкмистиката. Ананиев може да си ги наглася цифрите, но много често се оказва, че има неразплатени разходи които после гърмят!!! Да му припомним дължимите от НЗОК 200 млн към чужди каси дето се правиха, че ги няма....

Чекмеджето е фискалният резерв ама за Баце за вас дълговете

Гос'тин министър, България дели последните места по ваксинация на населението. Дреме му на народа защо сте с висок фискален резерв и с ниска ваксинация. Чувствате ли разликата или да наемем някой прохождаш счетоводител да ви я обясни ?

Не се знае нетния размер на резерва !

А защо сравняваме с МИНИМАЛНИЯ изискуем г-н министре,семейния ви бюджет така ли го държите.

Abe kvi gluposti prikazvash ? Ti mai ot vas do supermarketa nesi izlizal

НЕ Е ДОСТАТЪЧНО АНАНИЕВ !! НЕ Е !! ПРОЕКТЪТ МУНЧОВИТЕ ЧАЛГАРИ ЩЕ ГЛЪТНЕ ПАРИ !! А ОТ ДУБАЙ ВСЕ ПО–ТРУДНО ПРИСТИГАТ !! НАСКОРО ПАК СТАНА ИЗДЪНКА !! ДЕЙСТВАЙТЕ ПО БЪРЗО СЪС ДОНЧЕВ !!

щом го държат.

Нарушаване на Закона за държавния бюджет е най тежкото финансово престъпление в страната. Дали някой от бившите управляващи при този прокурор ще бъдат обвинени за безконтролното раздаване на пари от джипката и по време на заседания на МС. Или коликтивната безотговорност пак ще ги спаси. А Сметната палата да я закрият - никаква работа не върши а и няма административен капацитет за да я върши.

Мишо Константинов и Ананиев са първи братовчеди по манипулациите и стъкмистиките.

И КАК Е ГЕНЕРИРАН ТОЗИ РЕЗЕРВ - с мерките срещу COVID много от фирмите СА ПРЕД ЛИКВИДАЦИЯ, други работят НА 50%. Остава един единствен вариант - ЗАЕМ от ЕС, които още не са оползотворени. Това,като икономист, НАРИЧАМ ЗАЕМИ, НЕ РЕЗЕРВИ.

резерва ще е голям ако върнете крадените пари итези от чекмижето

Ваксинация по време на пандемия е УБИЙСТВО! Всеки с минимални знания и РАЗУМ ще го потвърди, без да е прохождащ счетоводител!

Да, като взимаш външни заеми "с огромен успех".

Да действат, че малко време им остана да теглят заеми и да пълнят чекмеджето.

За 7 месеца от Фискалния резерв ЛИПСВАТ 7 МИЛИАРДА лева! В края на септември 2020 е бил 13 милиарда(след изтеглен външен заем от 5 млрд.лв на 16.09), Към днешна дата е 5,9 милиарда лева. Като се приспаднат парите на Сребърния фонд и Европейските програми, РЕЗЕРВЪТ Е НА НУЛА ... АКО НЕ И НА МИНУС! Данните са от сайта на БНБ, Управление "Емисионно". СЕДЕМ МИЛИАРДА ЛЕВА са достатъчни да построим АЕЦ "Белене" ... или 2-3 магистрали като "Хемус" и "Тракия". И идиота Ананиев седнал да обяснява, че изплатили 5 милиона за Коронакризата. КЪДЕ СА ПАРИТЕ, АНАНИЕВ?

това само болни икономисти може да го кажат! Когато се увеличават дълговете на държавите постоянно, те слагат една летва която да ги удовлетворява. Така и този малоумник си мисли че всичко е наред!

не разбрах, май бъркате милионите с милиардите.. Оправете си цифрите, Дир!

Ами, че то ако сега в кризаа не се теглят държавни заеми и няма дълг, за кога. Точно такава е финансовата логика "Бели пари за черни дни". Сега са "черните" дни и трябва да се харчи спестения резерв и да се емитира нов дълг. Добре, че го има, поради разумната фискална политика на последните две правителства. Всички държави, които могат, това правят сега.

Нямаме промишлено производство и високи технологии, какво като имаме резерв създаден с кредити и еврофондове. При една криза еврофондовете спират и какво като имаме резерв, ще живеем 3 дни повече.

Смешен си троле. Лужи и манипулации. Защо от 13-те милиарда не извадиш Сребърният фонд и т.н.? А АЕЦ-а струва над 10 милиарда, но в евро. Толкова ли е твоята компетентност?