Коментари - Анализатори отписаха Германия при евентуално напускане на ЕС | Бизнес.dir.bg
назад

Анализатори отписаха Германия при евентуално напускане на ЕС

Пет години по-късно могат да бъдат закрити около 2,5 млн. работни места и заличени 5,6% от реалния БВП

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Анализатори отписаха Германия при евентуално напускане на ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ФАнтасмагории за подхранване самочувствието на копейките.

Германците предимно смучат от ЕС. Само България им е няколко процента БВП с парите, които точат през Кауфланд, Лидл и т.н.

Колко си тъп Цонков, та дрънкаш

Тук има коментари на някакви изплискали шушляци: Долнобритания била много по-добре от преди Брекзит - затова кашкавала в магазините им е запасан с аларма, която ти свалят на касата...или че пред Биг Бен ти се пее мюезин и няма нито един светлокож на околовръз 100 метра

ние няма да го напуснем ЕС, той ще се саморазпадне и после като не приеем еврото ще минем на биткойни

" "Алтернатива за Германия" иска частично да обърне посоката на европейската интеграция. Според тях ЕС трябва да бъде само икономически блок и група по интереси на свободно свързани помежду си отделни държави." ------------------------------ аууу долни копеейкаджии! Как не ги е срам! Как може да не искат великите ефропейски жейценности!? Как може да не искат милионите дофтори и иншинери!?

Те и англичаните щяха да мрат, ама.... нещо май са по-добре?

нямаш, колко по-добре са, нали? Плещиш глупости, колкото да кажеш нещо. Нагличаните са зле и тепърва ще се влошават.

Що искат да написнат Европейския съюз, а ние се натискаме да приемеме еврото?

пффф

Значи АзГ е лидер с около 15%, Зелените и СПД са губещи също с около 15%, а на Меркел партия е просто някакъв балък с 30%... Само АзГ от тия 75% не са 100% за ЕС... А оставащите 25%, никой не е казал, че са против ЕС... :)))) Прекрасен пример как се прави новина от нищото... п.п. Аз пък прогнозирам, че ако света мине към възобновяваема енегрия Русия, Иран, ОАЕ, СА, Венецуела и т.н. доста ще го закъсат. Пък, ако хипотетично това стане в следващите 3 седмици, направо ще им се разкаже играта. :)))

Наистина света се е напълнил с идиоти като вас!

естествено - ЕС е четвъртия Райх. Реално каквото искаше Хитлер, но сега печалбата е за краварите.

московската джамахирия е петият Райх

Тази неофашистка групировка ЕС!!! Те подкрепят мафията ни тук и конците им се дърпат точно от ЕС И САЩ не от Путин както искат да го изкарат техните пропагандни медии и анализатори.

Германия реално изсмуква почти цяла Европа. Особено Централна и Източна Европа, страните от които й служат като неоколониални страни. Например, според немски (да, точно така - немски) изследвания за 20 години след въвеждането на еврото, от това са спечелили Германия (над 23 000 евро средно на човек), Нидерландия (около 20 000 евро на чонек) и ... ха-аха-ха - Гърция с "грандиозните" 163 евро на човек. Или пък това - най-голяма търговски партньор на Германия станаха САЩ, измествайки Китай на второ място. В същото време, на всички останали страни от ЕС най-големият търговски партньор е Германия.... Така че, ако Германия "излезе" от ЕС, тя просто ще се срине. Икономически, социално и политически.

Ами, да ти кажа предпочитам да ме изсмукват в Германия. Работя същото там, което работех в България. Само, че плащат повече, стреса в бачкането е по-малко, живота е по-спокоен и образованието на детето ми е по-добро... А, да, храната в супермаркета е по-евтина и хората са по-учтиви.

Напълно ти вярвам за това, което си написал. Това, което казвам (в съкратен вид) е, че АКО Германия излезе от ЕС, то тя ще се срине, защото ще остане без колониите си в Източна и Централна Европа. И да - Германия (заедно с теб в нея) изскмуква страни като България. Така че твоето благоденствие в Германия е за сметка на такива като нас тук. Без нас, няма да го имаш. Затова и на ЕС му викат 4-ти Райх. Само че всяко нещо, което е създадено има своя край и умира, изчезва.... Кога и как е друг въпрос.

и ЮК ги отписаха. Затова сега всички кандидатстват за работни визи там!!

а колко процента от БВП ще загуби Германия след война с Русия, към която я тласкат настоящите и управляващи??

Ако ЕС е честно обединение (не-конфедерация, не-федерация) на истински суверенни държави, то трябва да има процедура, при която "малките" държави да могат да изритат от състава му и оставят в режим на свободен полет някоя от "големите", която дава "силни сигнали и ярки признаци" на последна версия неоколониална политика. Политика, която отнема въздуха, човешките и материални ресурси на потърпевшите. Второ: да приеме, че прехвърлянето на определен процент не-европейци също я вади от стройните му редици. За да няма пак "Вир шафен дас" и прочие шантави прелести на неолиберализмата... Ех, мечти, мечти...

И от къде Ви дойде на ум този въпрос?

При напускане на Германия от ЕС,няма да има ЕС,много просто. Милиарди Евро дават на емигранти и бежанци.Подържат финансово и военно Украина. Един италиански политик беше казал,че ако се върне фашизма,той няма да казва аз съм фашизъм,ами напротив ще се казва АНТИ фашизъм.Става въпрос за левите либерали и най вече за ЗЕЛЕНИТЕ.Те се правят на най моралните и се борят с нацистите,а всъщност са неуки и ги е страх,че ще загубят власта.

бе те и британията я отписваха пък глей кво стана.... лошото е че ако германия напусне ше требе да отпишат ес а не германия...

Както видяхме, това не е вярно. Великобритания го показа, дори са си по-добре в момента.

" Старите" в Европа бавно агонизират, икономиките им затихват.Вече няма колонии, нямат ресурси, пазарите отесняха. Търсят отчаяно нови територии на Изток, с цената на огромни рискове и жертви. Фашизират се.

Как се демонизира тази партия, явно е голяма заплаха за статуквото в германия.

Дрън дрън...

Че няма европейски съюз има ЕВРЕЙСКИ ПЛАН.

Те отписваха и Великобритания, ама нам, живеят си хората и даже имат по-добри показатели от времето в което бяха в ЕС.

Това е приблизително равностойно на загубите при пандемията от коронавирус и кризата с енергийните разходи след руското нахлуване в Украйна, се казва в проучването на института. Ами... това сами си го направиха, никой не ги е карал - нито да се затварят заради ковид измамата, нито да спират да купуват евтини горива от Русия.... Т.е. щом веднъж са го преживели - ще го преживеят отново. Дано повече държави се усетят, и излязат от т.нар. "европейски съюз", който нито е евтропейски, нито е съюз.

не се пише у нас. От 17.05 е. Прокуратурата в Тюрингия разследва предполагаеми измами със социално осигуряване за милиони. Двама заподозрени са в ареста, а трети е арестуван в България. Преди това митниците са претърсили 13 сгради в северна Тюрингия. Прокуратурата в Мюлхаузен разследва предполагаеми измами със социално осигуряване за милиони. Както обявиха властите, в центъра на делото са трима обвиняеми от Нордхаузен и област Кифхойзер. Твърди се, че са наели повече работници, отколкото е официално заявено. Те са заподозрени, че са укрили социални осигуровки в размер на най-малко 1,9 милиона евро чрез банди и бизнес. Прокуратурата за икономическа престъпност обвинява обвиняемите на 44, 50 и 56 години, че са наели значително повече хора в металургията, отколкото са били фактурирани. По-конкретно става въпрос за суми към здравноосигурителните компании и застраховки срещу злополука през годините 2021 до 2024 г. Точният размер на укриваната сума все още предстои да бъде определен.Предстои заподозреният да бъде екстрадиран от БългарияОкръжният съд в Мюлхаузен е издал заповеди за арест срещу тримата обвиняеми. Двама вече са в ареста. Трети е арестуван в България. Предстои той да бъде екстрадиран в Германия.

Ако "евентуално" в Германия стане "турско", което е много по вероятно , ама няма също така да стане- няма да има време, ако във Великобритания стане "индийско" в Шотландия- "пакистанско", ако в Нидерландия и Белгия стане северноафриканско и ако са цъфнали налъмите и работите тръгнат зле- време е се върнете в реалността. Ако баба ви има мустаци- пак не ви е дядо- ташаци трябват

На Германия са и необходими само евтините енергийни и природни ресурси, които могат да имат само извън ЕС. Всичко останало си го имат и това го доказаха изминалите десетилетия.

С руските ресурси енергийини и природни се получаваха нещата

То беше ясно. Акушерката, назначена от УСА за шеф на ЕК, ще докара този съюз до разпад. Такава е била идеята на УСА. Пък тука разни специалисти, може да си лаят срещу месечината ...

Освен да окачваме германски знаменца, в знак на солидарност и да приемаме немски бежанци :) Няма, няма, тя Урсула ще се погрижи, Германия да не отстъпва от ценностите!

Ами, нормално е нормалните да не искат да са донори на крадливо племе, като българското!

ще напусне ЕС точно толкова колкото Калифорния САЩ....

Като прочетох "от базирания в Кьолн институт" и се сетих ей така случайно за онзи в Лондон за Сирия и този за войната във Вапингнот. Не знам що така???

Този в Англия за Сирия се състоял от 1 човек!

но пък каква титла е носил - институт!!!

Цитат: "Според тях ЕС трябва да бъде само икономически блок и група по интереси на свободно свързани помежду си отделни държави." Това съм го предлагал преди години. Или да се разбие на 2, икономически и политически съюз и кой в която част иска, с 0 налагане на неща в икономическият. Само че ние не може да обърнем нещата и най-добре да напуснем ЕС. ЕС е заплаха за просъществуването на България, както и НАТО. Оправете си за ИП-то, особено по страничните ви сайтове (субдомейните)!

Леле, и ЛОКОМОТИВЪТ на ЕС ли спрягат ДА НАПУСНЕ?! ... Където има дим, има и огън. Нито 1 съюз НЕ Е ВЕЧЕН.

Бе няма ли най-после да разстрелят като куче Виктор Стефанов заради непрекъснатата му кремълска пропаганда и омраза към българите?!

Мисирките пак не могат да четата и са неграмотни. Това да искаш ЕС да се върне към корените си, да бъде само икономически съюз, не е равно на излизане от ЕС. Защо ЕС бюрократите и глобалистите да имат право да променят договора със страните едностранно, а самите страни да не могат?

защото тогава ЕС ще престане да съществува в рамките на няколко месеца! Освен това спадането на БВП ще бъде доста повече от тези 5-6 %, дето са ги "изчислили" - всичко на Запад идва от Китай и по-дребните нещастни държавици по периферията на ЕС като България.