Американска компания купи български IT бизнес за 37 милиона долара

Най-голямата сделка в софтуерната индустрия в България за 2020 г. е между Yotpo и SMSBump на Михаил Стойчев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много, ама много се съмнявам, да не кажа, че въобще не вярвам да са 37 милиона. Иначе им желая успех.

Завиждаш, искаш да кажеш.

Класическа схема, прилагана в Америка от десетилетия. "Инвеститорът" плаща 35 милиона за компания, която струва най-много 10. Но максимум 5 минути след като парите са в сметката на продавача, 2/3 от тях заминават директно към някоя офшорна сметка, която е на същия този "инвеститор". И наивниците бурно се дивят, какви велики ИТ бизнесмени ражда земята българска...

ТОВА Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРОСТОТИЯ, КОЯТО СЪМ ЧУВАЛ. ХАХАХАХА. В ПИК ЛИ ГО ПРОЧЕТЕ? ТИ БРАТО СИ ЕДИНААКАН ОТ ГЛУПОСТИ.

A?

Също с картини на новоизграждащи таланти,

ти си на тежки наркотици

ТАМ КЪДЕТО ИМА ЗАВИСТ, ЗЛОБА, ОМРАЗА, АЛЧНОСТ ИМА И ПЕСИМИЗЪМ И ТОВА ВОДИ ДО ПРОВАЛИ И НЕЩАСТИЕ !!! В БЪЛГАРИЯ ИМА ИЗОБИЛИЕ ОТ ТЕЗИ НЕЩА !!!

Всичко е супер! Само не мога да се светна защо има реклама за некакви пари с лицата на известни наши измамници! Това Ковачки и Божков, дето те подканват да инвестираш в некакви проекти!!! Тое дето ги е правил мисли ли че някой ще инвестира в нещо, само като им види снимките ? Аз лично на тия 1 ст. не бих им дал!

Боже колко мъка има в тази България ... "най-голямата сдрлка в софтуерната индустрия на България за 2020 г ...е. за 37 милиона $ " ... по-малко от ЕДНА ТРЕТА от годишната заплата на Леонел Меси ...... :(((

кинти няма да видят, само виртуално ще са милионери :)

И виртуално няма да са! Само pr-милионери. Нито ще имат сметки с такива суми, нито кредитни карти със 100К лимит. Да купиш нещо означава продавачът да е кешаутнал след това. Тук продавача просто от собственик става работещ миноритарен акционер с определени условия за постигане на определени резултати. По смисъла на сделките това не е покупко/продажба.

Момчета браво IT бизнеса може и от Занзибар да го бутате и управлявате а в БГ е супер!

А за биткойнчета, дали са... копАли:)))?!?

Всеки софтуер, който може да се използва за проследяване и наблюдение се изкупува насила. Няма не искам! Иначе започват проблемите и те закриват. За съжаление идват американските мутри и те затриват. И това е защото нямаме правителство, а едни продажници!

Идиот си ти Иванчо. Идиот!

Всички дърти червени плазмодии, да се поклонят на ето такива младежи и да замълчат.

И червени, и сини, и всякакъв цвят плазмодии се поклонете.

Разкарайте се бе, фашисти. Мутри вън! Оставка! Държавата е виновна. Правителството долу. Боко не ми дава. Да ми се даде !

Право пичове, така се прави.

Браво на момчетата. Така се прави. Мърлячите да пукат от завист.

Евала, пичове! Продължавайте с възхода си......!

Не прочетох в статията, момчетата как ще се отчитат?? Може кеш може и някое кюлче.

Ти чети фейсбук простотии и после се чуди, защо си в кочината.

Ммм, мерише на прани пари и милиони долари без реална добавена стойност за българска икономика, т.н. IT сферата - харчене на ток и прашинки във вятъра за тези, на които им потичат лигите и се втурват да се занимават с дейност, за която рано или късно разбират колко си не могат. Приоритети трябва да са образование, здравеопазване, правосъдие и култура!

Хахахахаха. Абе откъде се пръквате такива тъпанари. Зависливо скапано семе.

Мирише ти на немитите ти крака. Изкъпи се бе.

оставаме в България !

Браво! С 37 милиона направете компания за 370 милиона, успех!

Тоя Мишо е пич, чаткат ги нещата и са изпълнителни, но защо човек продава работещ бизнес? Нещата, които правят не са кой знае какво, но го правят доста добре. Евала!

Написал е в статията защо!

Едва ли са им ги привели парите по банковите сметки, по-скоро са им дали дял/акции за толкова пари в компанията майка, пък те ще си преценят дали да продадът този дял. Компанията купувач има интерес управителите да си останат там и да управляват, иначе постепенно ще потъне придобивката им.

На тоз бизнес туй муй хубаво, че не ще начален капитал. Тамъм за България - имаме умни млади хора. Пари нема, действайте.

Нужен е Ум , Наука , Технология.

(function () { console.log(в който е инвестирал български фонд за рискови инвестиции....?...?.>?!!) })();

Тези са които спамят из нета.

Супер сте, момчета! Много ме кефят хора, успели да се реализират в България! Успех в новите начинания!

Как ще си продадеш бизнес който прави над 3 милиона на година печалба на някакви си. И какво като вземе парите какво ще си купи с тях самолет ли? Ето за това сме на това състояние България. Всичко печалившо и успешно се продава от лакоми собственици дето иска бързо да вземе парите а не мисли с перспектива. Фейсбук да не би да са печелили повече първите 2-3 години но не са продали бизнеса си на първия който е поискал да го купи а са го развивали.

Пишеш пълни глупости. Ти не разбра ли какво е написано? Той пак ще управлява българския офис, пак има дял в компанията, служителите ще продължат да работят. Той може да инвестира и част от спечелените пари в нови стартъпи.

Ще продава сандали на ескимоси.

купи България без пари !

37 милиона е без пари?

заедно с данните от НОЙ ? или без тях

Добре, че мутрите от ДПС/ГРОБ - лъжепагриоти разбират от IT колкото странджанско прасе от класенчова вода. Иначе щяха да удавят в корупция и тази ниша на българската икономика, която въпреки всички усилия на Властта продължава да не умира. Браво на младите и инициативни хора!

Изкупуват ни всеки малък прогрес, който направим. После се чудим защо българите нямаме нищо. Продаваме се лесно, затова.

Има една малка подробност, която не е известна на широката публика. Идват и ти казват, че купуват бизнеса ти за хикс пари. Ти казваш, че не продаваш. Те ти казват, че е по-добре да вземеш някакви кинти, отколкото да те затрият. Да, за американците иде реч! Помниш ли, когато Бил Гейтс купи Скайп от швейцарците за 8 милиарда? Хич и не му трябваше, ама такива са "правилата". Пук и не той дава парите. Дано ми следиш мисълта!

7,5 млн. лв. оборот и 3,4 млн. на 50% печелба се работи при заплати в IT сектора 5000-10000лв. Това не е нормално

Нормално е. Иска се много знания и умения :) Това се нарича добавена стойност. Не всеки става за програмист. Стани ти ИТ и печели.

Ти пък кой си че ще казваш кое е нормално и кой за колко да работи?

Браво на тези момчета.Може би,не всичко е изгубено за България.

Явно не живееш в българия :о(

Явно не е достигнало до тях съобщението на премиера, че се търси агнешко месо и има много работни места за овчари.

също могат да копат.

Хората предпочитат да копат койни.

Така е, всички пътища водят към Рим!

Някакви простотии...

Гнусен завистливец

Шапки долу!

Браво! Какво ли е да имаш печалба 3.7 млн. на година.

Евала!