"Амазон" съкращава 18 000 служители

Това обяви изпълнителният директор на компанията

Обратно в новината

Коментари - "Амазон" съкращава 18 000 служители | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко и краварската кочина да разклати.Когато ЕС И САЩ казаха ние сме независими и велики от Русия,е това точно не се получи така пострадахме и ние заради тези олигофрени искащи да поробят целия свят.ВРЕМЕ Е ДА СЕ СПРЕ НЕОФАШИЗМА ЗАРАЖДАЩ СЕ ОТ ФАЩ И ЕСЕС.

Икономиката на уса е на командно дишане

Нищо й няма на икономиката им, освен че ще има хиперинфлация, която ще се пренесе по целия свят. А ще има хиперинфлация, защото държавата ще фалира, ако спре да печата долари. Няма вече кой да им купува дълга освен ФЕД. :-)

Амазон освен да продава 2ро качество стоки, много ментета (еле пък електроника) и китайски боклуци, друго... Време е за нов бизнес модел

Не ги мислете Амазон, за тях работят 1.5 МИЛИОНА души!

Брадата "новина" Заменят ниско квалифициран персонал с роботи. Следва замяна на айтитата с изкуствения интелект. Въпросът за пет стинки, е дали големите глави ще бъдат заменени с нещо и какво е то, и дали изобщо вече не са подменени!

Щом всички толкова разбирате ИТ сектора... що сте с 5 лв. в джоба и на минималка? Злобата е безплатна, ама вие преигравате!

Ще видиш към средата на годината АйТи сектора и как със социала се връща 300хил заем за кофтор в Малинова долина

Защо, какво ще стане с ИТ сектора? Вече и в хладилниците има програми. Скоро и в обувкит еи якетата ще набутата електроника. Работа ще има до второ пришествие.

Само се заинтересувай колко аутосорсинг компании свиват байраците и освобождават офиси? Всички тези IT програмисти свикнали да работят от тях и да вземат 4-5 хиляди ще видят дебелия край.Пазара ще бъде заринат от тях!

Добре че у Тикволандия немаме Амазон.

"Амазон" (Amazon) Верно ли Амазон е Amazon????

Отивай да спиш! Не си струва да вършиш несвойствени дела.

Колкото пъти си поръчам нещо от този мошеник или не пристига или не е това на снимката. И после ме пращат да се разправям директно с фирмата нищо че съм го поръчал от Амазон. Просто един посредник и нищо повече.

Ти говориш за е-Маг

Май си е у тебе

Какво си поръчваш? Досега само веднъж преди години съм имал такъв проблем, но: - рядко поръчвам нещо на най-ниска цена - почти винаги поръчвам неща с Prime доставка, защото са доставяни от самия Амазон или голям партньор - винаги чета кой е доставчикът и, ако не е доставяно от Амазон, а е от партньор, то патрньорът трябва да е производителят при възможност Пример: - искам дреха Boss. Или ще е доставена от Амазон, или от немския дилър на Hugo Boss. Всички останали оферти не ги гледам. - искам някаква дребна техника. Просто няма да поръчам нищо освен по-голяма марка. Големите търговци и официалните представители нямат грам интерес да лъжат със стоката- могат да бъдат съсипани. Ясно е, че вчера регистриран дребен търговец като Пацо Шнорхела може да продава ребрандирани китайски боклуци, но там потребителят не си ли прави сметка какво му дават? А и даже дребните в Амазон не смеят да продадат менте. Ако пише "уникален таблет YAUKWOCHU", то е ясно, че сам си се набутал с китайски боклук. Ако пише "таблет Samsung", то ще е наистина такъв, защото едно оплакване и няма покриване на глобите.

В БГ няма Прайм доставка :)

И няма опция да плащаш за Германия и да ползваш фирми като Габко? Айде бе.... Първо транспортът излиза по-евтино, второ имаш Прайм за телевизия, трето в Киндъла имаш безплатно книги. На година сигурно пестя по 200-300 евро само от доставките с абонамента.

Боже прибери си версиите! Имаш прайм до Германия... после цената идва почти същата. 500 евро пестиш... ако поръчваш за 500 000 евро. Безплатните Киндъл книги са тотална боза за сбозени мозъци. Живей с балон и си мисли, че прецакваш системата :)

Нищо страшно! Съкратените имат шанс да се преквалифицират и да защитят интересите на страната си като заминат доброволци в Украйна в Чуждестранния легион!

Всяка световна рецесия , завършва със световна война. Само така, може да се отпишат напечатаните пари, без покритие. Досега не е измислен друг, начин за рестарт.

Беше световна рецесия, но не завърши с война….

2008 година беше спускан , само имотният балон. И всичко беше , възстановено със нови кредити.

Иска ти се, но нещата ще се случат по друг начин.

Точно амазон се слави като един от най-лошите работодатели, тип робовладелец-експлоататор. Не знам как изобщо се хваща някой да работи при тях??

Гладът е добра причина да започнеш работа там.

Улучи десятката, но си разбрал частично. Амазон е от най-лошите работодатели за неквалифицирания персонал- склададжиите. Там наистина си е като в концлагер за без пари. Но всъщност, ако си мислиш, че такива работници са добре другаде.... В Самсунг Словакия работник на конвеера взима по 600-700 евро, голяма част са без трудов договор(контрактори) и т.н. Същото е в БМВ/Порше и т.н. В Германия постоянно гърмят последните години скандали с такива заобикаляния на трудовия кодекс с контракторски договори, издевателства над нискоквалифицираните работници. Просто политиците приемат закони за трудно уволняване, високи заплати и т.н. и фирмите намират решения да не ги спазват чрез правни врътки. Но то заради тия закони всъщност в България имаме аутсорс индустрия и ишлемета. Тук може работникът с всичко да излиза по-скъпо, но може от днес за утре да скъсаш договора, няма право на претенции и т.н. Амазон е ТОП РАБОТОДАТЕЛ от основаването си за квалифицирания персонал, т.е. и съкратените(Описаните длъжности са технически лица, финансов отдел и т.н.). Там заплатите конкурират Гугъл, цедката е огромна, но позицията дава огромно предимство после в cvто ти и т.н. Амазон са първите, които още в началото си преди правенето на големи пари са наемали топ дипломираните от университетите на заплати 2-3 пъти над пазарните в САЩ по онова време. Джоел Сполски го е описал това навремето.

Това е само началото. Всички големи компании, които бяха хит в последните 10 години ще режат работни места. Най-големи ще са съкращенията в ИТ сектора, защото ИТ услугите са първото нещо, което хората могат да отрежат като разходи за да покрият повишаващите се цени на всичко останало. Отначало съкратените ще са малко, за да се види на къде тръгва икономиката, но в един момент ще станат масови. Естествено в момента това звучи абсурдно. Най-голямата грешка на хората при смяна на паричната политика е, че не успяват да видят тенденцията, защото нещата не се случват от днес за утре, а нужно време. Дори хората, които купуват имоти в момента не са подготвени, вярват, че всичко за напред ще е както е било до сега, а то ще е точно обратното. Там където е имало най-много пари, ще има най-малко.

ИТ е много общо понятие...Пълно е с измислени стартъпи създанени за източване на пари..Пълно е и с млади "програмистчета" работещи нищо и създаващи безсмислени аппове и сайтчета които грамотен тинейджър може да си прави тренировки у дома....И т.н.

90% от IT са кухи фирми, работещи на загуба и покривайки тази загуба с евтините заеми, които теглеха последните 10 години. Палачинката се обърна и следващите 5-6 години ще са трудни. На младите х@йчета с една кирлива тапия от софтуни им препоръчвам да научат нещо, което могат да вършат с ръцете, докато има време. За Онлайн криейтъри, дизайнери, маркетинг спициалисти - спасение май няма. Долен и среден клас банкови мишки - също.

Какво да вършат с ръцете си след като почти всяка работа на планетата ще бъде автоматизирана! Вече има автоматизирани машини за обработка на земя, строене на сгради, измазване, сглобяване на техника, почистване, бране на земеделска продукция и т.н

Дрънканици. Много от нашите ИТ фирми са се специализирали и имат собствени продукти. Примерно Хаос Груп. Проблемът на България и не само е друг - няма кой да работи за тези заплати.

научи се да поддържаш тези машини тогава

от бг айти фирмите саси аутсорс бели роби ишлемари като просотто копиле най-долу дето за 3-4к по цял ден си драпа дедовия и е на алт и таб. Такива ще станат общаци до някоко години

В тази новина къде видяхте програмисти? Аз виждам цехове за сглобяване на киндъли и други устройства и складови работници - работни места които Амазон отдавна автоматизира. За жалост много работни места ще бъдат, загубени завинаги защото ще бъдат автоматизирани. Програмистите също в един момент ще бъдат заменени и лошото е че милиони, ако не милиарди хора ще загубят работата си заради тази автоматизация и правителствата трябва отсега да вземат мерки, тези хора да имат някакви доходи!

Добре, че си ти да оправиш и ИТ сектора, и държавата и световната икономика! Аааа, извинявай.... обърках се! Ти си просто драскач с 3 лв. в джоба :) И заслужено!

Има ИТ фирми и ИТ фирми, ИТ специалисти и ИТ специалисти. Най-общо са 3 категории: - Продуктови фирми със смислени продукти. Има такива в България, но са малко. Заплатите са високи, печелят, ще печелят заради софтуера си, който и в криза е ценен- върши работа и пести разходи от работната ръка нужна за работа без него. Тук са писали за Хаос. Те пестят огромни суми за аниматори, постпродукция на филми. В криза просто ще е по-евтино да купиш продукта им от това да плащаш заплати и за дребните клиенти. - Продуктови фирми- стартъпи създадени с идеята да извлачат някой и друг лев от инвеститори. Правят безсмислени неща като цяло и харчат пари, докато има. Те ще пострадат, защото все по-рядко ще се инвестира в поредния апп за фитнес с 10 изтегляния. - Аутсорси. Те могат да пострадат доста. Първо наемат куцо и сакато и лъжат за уменията на хората, като минато софтуни го пудрят да звучи като мега специалист, второ почти никаква работа не вършат по проектите, пестят от заплати и наемат евтини новаци.... Ще има спихване на ИТ, но обобщенията как цялото не ставало са глупави и от липса на идея за този бизнес. Реално в криза се съкращават работни места, но и се търси как хората да бъдат заместени и с по-малко да се печели повече. Това всъщност създава повече работа за ИТ като услуга, чиято основна цел е да замести човешкия труд. Иначе и финанстисти ще бъдат съкращавани яко. Защо да имаш отдел 5 кредитни инспектора, ако може да минеш с 2? 5 счетита, ако при автоматизация или заради по-малко сделки и 1 те оправя? Така че няма нужда от злобеене срещу ИТ-тата. И при тях е като при почти всяка друга професия.

И аз това казвам - 10% имат продукт в ръцете и ще вървят напред. За съжаление не са от тези с многобройните персонали. Другите - ще има отрезвявате. За кадърните програмисти (малко малцинство) все ще се намери добра работа, но за повечено - ще има болки в кафявата точка.