Алибегов: Реакцията на кабинета запази близо 70% от ресторантите от фалит

Ефектът от намаляването на ДДС е поразителен, казва председателят на Съюза на заведенията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички мутренски бизнеси са приоритет. Няма значение колко са некадърни и какви измамници са. Останалите дребни бизнеси кучета ги яли. Работа, работа, работа...

На тоя смешник заведенията му имат спад и при силен сезон, защото сервират боклуци. За каква криза говорим - в събота в абсолютно всички заведения където обиколих по центъра ми се усмихваха и ми казваха - няма места. На 15 септември - 1 час чакахме в хепи за да седнем.

Кумеца на лидера на килърите, който е в затвора с доживотна. Забравих му името.

ресторантите са жизнено важни за оцеляване на нацията, да се затворят детските градини

Без тях родителите шяха да имат повече възможности да ходят по ресторанти.

така де -кръчми, магистрали (за тестване на окачване и спортните характеристики на кормилната уредба), стадиони и никакви болници, училища, детски градини и прочие глупости. Добре дошли в България след 89...

Парите на държавата да не и падат от небето? Тя смачква други сектори, за да спаси туризма. Прави това, защото едрият туризъм е изцяло в ръцете на хора от властта.

Супер! Най-сивият сектор, заради който изобщо се заговори за Н18, подариха им ДДС-то, сега освен да почнем и да им плащаме, че им ходим по заведенията!

ами то ние си плащаме, 11% от нашите отиват в техните джобове. 9% отиват в държавата.... а касов бон? Обслужване? Нормална храна? правителството ги спаси не с намалянето на ддс-то, а това, че ги остави да работят все едно нищо не се е случило(не се случва)

Алибегов, важното е да не биете пощальони с брат ти.

Ако можеше кабинета да спаси и дърветата,дето ги съсипа този край заведението си.....

а ний, кат клиенти, не сме доволни от запазването чрез сваляне на ддс. щот цените се дигнаха двойно. напрао избегваш да ходиш, че режат глави.

Значи добре, намалихме им данъците, но те пък за сметка на това вдигнаха цените двойно! И сега какво идва едни печалби от намалено ДДС което е за моя сметка и други печалби от двойни и тройни цени което пак е за моя сметка! И нека да поставим въпроса по друг начин има хора дето не са ходили на ресторант от раждането си и няма и да идат до края на живота си! Има и такива дето не са ходили на ресторан повече от 20г като моите родители! Те какво печелят от всичкото това гняз? Някак си по-добре щеше да е ако се намали ДДС на храната с което да спаднат и цените! Ама то лачността и тъпотията нямат граници в тоя свят!

Хвала на таквизи кабинети . Дай боже още 5x5 години властване на г-н Борисов. ХВАЛА!

Ефекта е единствено че мутри като този си увеличиха печалбите ,с намаляването на ДДС не само че не паднаха цените а напротив вдигнаха се в повечето заведения.

Нека наречем нещата така както са. Ако кабинета е направил нещо, то той го е направил от името на всеки гражданин и гражданка на държавата. Те са спасили 70% от ресторантите от фалит, защото парите не идват от джобовете на политиците, а от тези на данъкоплатците. Аз съм за солидарност, защото само така живота ни ще е по-добър но нека имаме едно на ум, защото безплатен обяд няма и правителството не е размахвало магическа пръчка.

"Ефектът от намаляването на ДДС е поразителен, обясни Алибегов. - Бързата реакция на правителството и в частност на премиера е успяла да запази близо 70% от бранша от фалит." Поредния гъзолизец тиквенски, утре ще каже и че 50лв на месец са спасили 1млн. пенсионера от гладуване, и поредната открита отсечка 4км по Хемус е спестила 2 минути от пътя на някой тираджия... Яко работа пада от мутретата, ама аз например не познавам човек който да се е възползвал от "помощите" за бизнеса и основно тези които ползват 60/40 са по големи заводи, където си работят на пълен работен и крадат от държавата...

Аре Бегай от тука бе Алибегов! Осра целия център с мизерното си заведение, в което не се спазват никакви правила. За качеството на храната да не говорим.

мнооого ценни