"Алфа Рисърч": Кризата не е променила доходите на 45% от българите

Около 6.6% не просто от заетите, а от пълнолетните българи са без работа в настоящия момент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия с непроменени доходи и запазени работни места са държавни чиновници. Сами си направете сметката колко процента от "работещите" са хрантутници на държавна издръжка!

Ами, явявай се на конкурси, печели ги и стани държавен служител. Елементарно е.

На мен лично тая измислена псевдокриза до тук ми струва около 20 бона, па не знам за другите.

Само идиоти ли работят в тази агенция...или?!

ЛЪЖАТ...

Нормално, чантаджиите и смействата им продължават да цицат. Милион на държавната хранилка, ведно със семействата. Един път да излезе нещо вярно от тези агенцийки. Проблемът е, че заплатите на тези паразити ги плащаме всички ние - с оборота на нашите пари, с нашите данъци и нашата работа. И когато няма за нас, а смукачите продължават до доят хищно, гостоприемника се изтощава и умира.

То 45% са половината население. Много успокоителна статия. Веднага ще гласувам за сегашните лайнари.

Не са паднали доходите на : - пенсионерите - държавните чиновници - трайно безработните работещите в: -банките и застрахователите -монополистите - енерготото, парното, водата -аптекарите -хранителните магазини Тия горните вероятно правят 45%

Това с пенсионерите че си били изкарали пенсиите не е много вярно. Има малка част които си ги заслужават, но болшинството са работили ниско квалифициран труд и не са допринесли нищо за икономиката. След 20-30 год ще се види какво всеки ще си изкара и заслужи от пенсия когато почнат да се пенсионират първите групи хора с индивидуални пенсионни гърнета - тогава които колкото си е спестил, а не да виси на държавна пенсияи да обяснява колко е направил за БГ и че ги заслужава.

Пенсиите се определят от две неща: Индивидуален коефициент, първо. В деня на пенсиониране на средно осигурителният доход /12 месечният средно осигурителният доход/ преди датата на подаване документите за пенсиониране, второ. Пенсиониран, който и да е лекар, учител и дори старшина от военните, пенсиониран при нисък средно осигурителен доход за страната 200 лева е получил МАЛКА пенсия. Тези хора са ощетени, защото тогава са изнесли на гърба си цялата тежест в бюджета за живота на останалите дето сега сте облагодетелствани- кой учил, кой сега се замогнал от нещо си, докато сте ходили под масата. Тези хора сега се радват на малка пенсия, за да си мислите, че не са допринесли с нищо! Не ви е срам да пишете небивалици.

Именно там е проблема - че пенсията се определя от някакъв измислен доход последните 12 месеца. Защо по целия свят всеки си има индивидуално гърне, само в БГ е тази измишльотина с държавна пенсия до дупка. И идея си нямате в БГ какво е да си направиш сам пенсия.

И правилно - има пенсионери които наистина са изнесли бюджета - но те са 5-10% - останалите са спали по строежите и зад касите на хоремага.

нима нямаш близки и познати с ниски пенсии работили по 40 и повече години с тогава мижави заплати и сега на малки пенсии?! Как не те срам да плямпаш сега?

Лекар, учител, старшина от военните и пр. не са уместен пример за нисък доход и ниска пенсия. Друг е въпросът по колко заплати им дават при пенсиониране. А съвсем друг е въпросът, че точно те работят и след пенсиониране. А пък съвсем друг е въпросът, че те никога не са пълнили хазната. Точно хората, които пълнят хазната- заетите в частния сектор са с ниски заплати и ниски пенсии.

нямам роднини с малки пенсии защото моите са от 5% дето доста са поучили и поработили за да имате вие и вашите родители пенсиики. И за това такива като моите пенсионери сега вместо да живеят на Майорка пенсионирани плащат от това което са изкарали на вашите бабки.

Ясно е, че като всичко в БГ, и тези мерки не се спазват и всичко е майтап. Иначе как 60% ще продължават да работят на работното си място :Д И доходите са спаднали само на 25% - тоест всички си ходят на работа.

Е то е ясно. Доходите им не са били от работа.. ;-) .

Явно пенсионерите са включени в проучването. Ако не са това са пълни глупости.

ДА-А-А-А, явно на пенсионерите не е променен дохода...

Държавните чиновници.

Не съм от тези 45%... Доходите ми паднаха с поне 70%

Да не си горд собственик на частен бизнес?

Споко, работа има много за 500-600 лева, нема да умреш от глад.

Можем и да умрем от глад. Вече се говори за недостиг на храни Пеци, така че да не стане така, че да се пецкаш за филия хляб.

Найс

Егати лайнарското заглавие. Всъщност новината е че над 50% от българите са с намалени приходи, благодарение на епидемията от страх, разпространявана от медиите и правителството.

то като немаш нищо как да стгане по-зле? А и тия алфи бета гами заслужават линч и тричане на открито, майка ви да еба зла

При 55 процента от българите доходите са спаднали драстично или значително :-)

Апостол Павел е казал: Никой от вас нищо няма да отнесе от този свят, защото никой от вас нищо не е донесъл.

А всичките машини, наука, изкуство и т.н господ ли ги е донесъл? Да, 99 % от хората произвеждат само лайна, но както виждаш 1 % създатели пак нищо не взимат със себе си. Питай Пафката за повече подробности.

1,2 милиона пенсионери и 400 000 на държавна хранилка = 45% от пълнолетните

Много си тъп!тези пенсионери са си платили на ши банката държава в продължение на 40-45 години..

И аз щях да напиша същото! :) От моите познати предимно само работещите на държавно са на същата заплата от преди кризата. Но пък при работа от вкъщи имаш по-малки разходи - за транспорт, храна навън, дори дрехи и обувки.

Изследването трябваше да е направено изцяло в частния сектор, защото има 400 000 бюджетни служители, които са с непроменени доходи. А се опасявам, че ще ми вдигнат данъците, за да може да продължат да се издържат бюджетните служители.

Това хубаво, ама защо не попитат къде се стопи милиардния излишък и защо Боко ни зароби с нови 10 милиарда. Защото всички сте на яслата ма ГЕРБ. Папате - гласувате, папате - гласувате. Накрая като свърши манджата, ще оставите лошите от опозицията да ви перат кирливите ризи.

От гласуваните 10 милиарда са изтеглени 200 милиона до сега. А за сметка на това има достатъчно финансови мерки за пострадалите от кризата.

То нулеви приходи доста кризи не могат да ги променят...

Световната здравна организация излезе със съолщение ,базирано върху констатациите на най-големите световни вирусолози, вкл. и от САЩ, че вирусът има естествен, а не изкутвен произход. САЩ искат да конфискуват 1/3 от златновалутните резерви на Китай, т.е. над 1 трилион долара. Ако направят това, САЩ просто ще изчезнат.

Статистики, диаграми, таблици... Всичко изглежда страхотно! Един забавен факт да напиша : За последната година горе долу си купувам хляб от магазин Т Мает, Добруджа, марката е на фирма За*я, 75 стотинки за 500гр. или 1.50лв за килограм. Днес отивам и какво да видя - 99 стотинки е вече или 1.98лв за килограм. Килото на този хляб скочи с почти 50 стотинки... Искам "учените" да ми направят една таблица с колко процента са се увеличили стоките по хранителните магазини. 32% увеличение и то само за този хляб...

И на мен ми прави впечатление, че цените скочиха много. При условие, че потреблението рязко падна. Достъпът в магазините е ограничен (влиза се по 1, за големите маркети пак пускат разредено). Храна има предостатъчно. Защо им е необходимо да вдигат цените???? Накрая вероятно голяма част от храните отива на боклука. И другото ми е интересно - при фермерския пазар цените са драстично високи. Верно, че ги ограничиха да си продават стоките, верно е, че и полагат повече ръчен труд, обаче 1 яйце - 30-35 ст, сирене -12 лв, хляб - 1,50 вече ми се струва, че блъска на алчност. Или идеята е продажбата на 1 изделие да компенсира разхода за производството на 3 и другите да отидат на боклука.

Около 6.6% не просто от заетите, а от пълнолетните българи са без работа в настоящия момент - това може ли някой да ми го обясни !!! Заглавието е една манипулация !!! А пък Алфа Рисърч са най-обективната герберска агенция !!!

Има безработни - тези, които са регистрирани в бюрата по труда Има незаети - не са регистрирани, но не работят

6.6% от заетите са без работа - за това питам !!! Това как е възможно ?!?

Като се махнат пенсионерите, държавните служители и онлайн работещите и от тези 45% не остава нищо, а това и без проучване може да се каже.

И при онлайн работещите е срив - спират се проекти или най-малкото се отлагат неизвестно докога. Много съкратени от друга работа се насочват към онлайн проекти. При комбинацията намаляла работа и увеличена конкуренция става много трудно да се хване качествен проект. Губиш повече време за лов на клиенти, отколкото за самата работа, при това за все по-ниско заплащане. Единственото, което можеш да направиш е да режеш разходи, стига да има все още накъде.

За 48% ситуацията е непроменена и те продължават да работят на пълен работен ден на работното си място. Изключително ценни наши хора с подходяща политическа ориентация

То и ти си на пълен работен ден. По цял ден пишеш коментари.

А стотиците които спечелихме немалки суми от лотарията на божков в коя графа попадаме

Къде го видяхте това за 45% , мръсни долни Мисирки и Мисири !Както и днес гледам Мисира Георги Любенов от БНТ , как ловко и мазно четка Премиера от Екрана , пред Доцент Мангъров един достоен и Умен специалист виросолог ! Когато се смени властта тези трябва да ги закрият за системни Лъжи -изроди !

Аз съм държавен служител.Елате и Вие.

Не ни вземат защото казват " Свръх квалифициран за предлаганата длъжност" - тоес никой не се е обадил за мен

Чак пък "свръх квалифициран". Чистачките са по трудово правоотношение, не по Закона за държавиня служител. Объркал си се.

Винаги ми е било интересно едно: Защо не се казва кой финансира гадателите (алфа-малфа, Калъп ХемБи-ХенНеБи и т.н.). "Който плаща, той поръчва музиката!" е казал народът.

Просто някои служителчета ги отглеждат като в детската градина и още не са разбрали какво ги чака :)

Това не се отнася за депутатите и министрите. Техните заплати никакви ги няма.

Само ИДИОТ би си помислил, че депутатите разчитат на заплатите си.

Ние ядеме свинско със зеле.Ти - зале, аз свинско.

Свиснкото е забранено!!! Нали ще ставате правоверни!!!

Действително свинско не ядем ! За 500 години Османците не можаха да ни направят Мюсюлмани Борисов за 10 години ни направи Турски поданици , няма Християнски празници , няма 3-ти Март , винаги по това време е в Анадола при Султана -повръща ми се от това което прави Премиера !

Българските феодали веднага орязаха хората за да не пипат милионите си натрупани в банките,е това се получи! Затова след няколко месеца отново ще реват за роби,ама вече няма да намерят!

За това над 250 000 "роби" скоропостижно се върнаха тук след като ги изхвърлиха от работа но за пенциите нищо не се е променило-дават им пари и те продължават да храчат тук-ХРАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ

Върнаха се 250 000 цигани сезонни работници,които сега пак ще отидат да работят в чужбина,тук нормални хора не са се върнали!

Правилно. Само, че не знам защо плюват държавата, а не работодателите си. Последните се скатаха с милионите по вилите. Даже лишиха някои хора от възможност да получат пари от борсата. За второто не си прав. Калъфите пак ще отидат при същите работодатели. Други просто няма. В чужбина не мисля, че е по-различно. видях каква тълпа се върна /вярно това са нискоквалифицираните, но все пак те са и тези, които и сега са без работа/.

Лекари, медсестри,полицаи, фармацевти, хранителни магазини - продавачи и персонал, таксита - курсове до Хасково и подобни, банките, Топлофикация, ЧЕЗ, Софийска вода и т.н., които събират пари по старите правила и цени и т.н. и т.н. Но рисърчът сумообразува по средна оценка на доходите.

шивачките и най-вече техните началници

и на агенциите

журналисти, мобилни оператори

Обективната безработица по сметките на едно дете: Мама работи и Тате работи : безработица = 0% Само единия от тях работи : безработица = 50% И двамата нямат работа : безработица = 100% Всички други проценти са прах в очите на електората.

Я вървете на майната си с глупостите си. Кризата тепърва предстои .

Кризата и лично ББ увеличиха драстично заплатата и портфейла ми. Много ми тежи, скъса ми левия вътрешен джоб на сакото. Едвам ходя с такъв товар от пари, на касата като си отворя портфейла и левовете изскачат на половин метър нагоре, всеки път се извинявам на касиерката, като събираме парите от пода....Дарявам повече от Пеевски и пак брате тия левове са ми твърде много.

Поръчкова нескопосана анкета. Кого лъжете?

големия член ще го ядете след няколко месеца и няма да е заради вирус, а заради спукване на кредитния балон - икономика крепяща се на кредити не може да съществува дълго, след като хората са взели кредити сега не само, че не могат да взимат още ами и трябва да връщат.

За пръв път чувам, че може едновременно да си от заетите, но да си без работа - може би се има предвид вместо заетите - трудоспособните - само, че това са различни неща

Кой ще хапва фурми в панделата

вАС ВИ НАУЧИХА,ЧЕ БАНАНИ ИМА САМО ПО КОЛЕДА А ЗА ФУРМИ ДОРИ НЕ БЯХТЕ ЧУВАЛИ

Не разбрах, некой е изтрескал Ото Скърц ени!

Там няаа да пипаш ей!!

Алфа рисърч на Шменда Стоянова ли е?

Изтресках комшийката преди малко и е време да полегна.

Гледайте положително!

Още некои идеи за заглавия да ви дам? "Голям процент от българите с повишени доходи!" (1% - един ама голям!) "На една трета от българите доходите няма да падат, а ще се увеличават!" (все някога... то от нула по надолу нема) Оптимизъм и Стабилност му е майката.

27% пенсионери и 20% държавни и общински служители, правят 47%, а не 45%.Като знам студнтите по икономика как се справят с аритметиката и как взимат изпита по статистика, грешката е нормална.

И на 100% от ПОМОЩИТЕ на циганите!!!

Хехех, почакайте малко, тя кразата сега започва....

да видиш как ще се хвърлят на кафетата и ресторантите сега, после на почивките и накрая на МОЛ-те. Това криза ли е? Който е нямал, пак няма да има. Той и без друго не е потребител. Който има, пак има. Той е потребител. Икономиката се интересува от вторите.

Това ще е първите две седмици. След това като почнат от ден на ден да се влошават нещата и икономически и покрай короната (щото са разхлабени мерките) ще се снишат и ще чакат сговняването.