Ако коронавирус не си отиде до лятото

Световната икономика е парализирана. Някои дори твърдят, че се задава невиждана криза. Според други, икономиката бързо ще се възстанови през втората половина на годината. Но само ако дотогава епидемията отшуми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре перстанете бе, баси ти и новините, стрес след стрес. Ако, ако, ако...И ванга станаха тея от ДИР...

Да се раздадат по 500 лв помощ на всеки пълнолетен гражданин.Използвайки изборните секции вместо да гласуват всеки един българин да получи помощ от държавата.Само така ще спасим икономиката и потреблението.

Като престанат да пазят, мангустите и спрат да им дават пари, ще има за всички...ама 2 милиона избиратели, така ли се пренебрегват...

Дойче зеле каза... Ясно, няма да се чете.

Верно ли са ниски лихвите на банките? Защото имам кредитна карта с 18.5% лихва,и си мислех,че е висока.Явно не разбирам и трябва да ми я вдигнат.

Ще си отидат банките ...

Много позитивно!)) Давай още!

Нма да е лошо, ако заедно с вирусът, си заминат , правителството и целият парламент. А ние трябва да направим така, че всички тия хрантутници в народното събрание сега, да не стъпят там никога повече !!!

говорим за икономически мерки нали или да изхрачим милиарди за 200 болни

А, ако не беше завалял сняг Перник щеше ли да има вода?

200 болни, от които 150 са на домашно лечение...Друга ми беше мисалта за цветните, но иначе си прав...

Турни си 20 лева на ДЕБИТНА сметка в ПИБ!! И ша разбереш, колко ниски са лихвите.. За два месеца парите ще са 16 лева..

Да, съгласен съм, 200 болни 40 в болница, а останалите на домашно лечение... Съгласен съм, иначе друга ми беше мисълта за цветните...

Не отива никъде!

Още максимум месец, и светът трябва да се отърси психологически. Предвиждам до два месеца животът да потече (почти) по стария начин, е, с някои хигиенни и предпазни мерки, които няма да отпаднат поне до откриването на ваксина.

Избора дали да имаш или нямаш кредитна карта си е твой. Лихвите по потребителските кредити от януари бяха около 5%. По ипотечните малко над 3%. Иначе може да вземеш заем и от някое от дружествата за бързи кредити ако ти е ниска финансовата култура и после да се вайкаш защо те дерат с 50-100% лихва. Има и квартални лихвари, които пък те одират направо жив. Та въпрос на избор и финансова култура.

Изобщо няма да се излезе лесно, а може и да не се излезе. Просто светът трябва да се пренареди и да се премине към друга обществено-икономическа система, а тя според закона на диалектиката е социализъм, обаче с нови характеристики и качество. Алтернативата са мрачните антиутопични варианти от книгите и филмите, световна война или световен пандемичен катаклизъм. В допълнение - вижте колко жалък е ЕС, оставящ всяка държава да се спасява единични, без солидарност, помагат Китай, Русия, Куба????

Забрави за стария начин на живот те затова ти пратиха COVID 19

Всичко е за пари. Всяка една война се води от икономически подбуди. Светът е в криза и за да си скрият далаверите, се прикриха зад този вирус. Олигархията държи едни пари, които не иска да връща и цели да фалира света, защото от това тя печели. За едни сватба, а за други брадва- това е девиза в икономиката. Винаги е ощетен честният и съвестен данъкоплатец. На него се крепи цялата държава. Това е средната класа. Бедните и богатите са само за присъствие. Едните крадат държавите чрез помощи, а другите чрез финансови спекулации. И сега така ще стане. Както и да се развие сценарият ще го отнесе средната класа.

Най лошото е , че никой не знае кога точно ще свърши всичко това. Иначе парите се умножават, едни ги губят, но други ги печелят.

Къде това, и аз да си дръпна за един апартамент, ама не казваш, че могат по всяко време да ти дигнат лихвата и след 2 години от 3% ти е скочила на 8% и така все нагоре...

Дайте да си седнем на задниците за един месец и да се преборим със заразата ! Не ги слушайте рубладжиите че после ще се влачим с години от карантина в карантина !

https://www.focus.de/finanzen/boerse/experten/was-die-weltwirtschaft-noch-erwartet-corona-krise-wir-sind-erst-in-phase-2-von-4-am-ende-steht-die-systemfrageid11775960.html?x-fol-utm=true. Статичта и аналиъа са мнофо точни, Ако през 2008 бяха декапитализирани сомо банките, сега това се отнася за цялата икономика и ще струва много повече като средства и време.

И като не се знае кога ще се оправи защо в Китай и Южна Корея се оправят? Разни смехотворни паникьори как дразнят само... и каква е разликата между 2008-2009-2010 когато пак с хиляди умираха от поредния грип?

Не приятел, масата на парите не се умножава, ако не се смята с 4-5% инфлация, но за другото си прав, печалбата за едни е загуба за други !!

Така като пишеш ясновидски дай обяснение?

А бе, "умнико" ти освен за злобееш срещу Русия, нещо друго можеш ли да правиш, или може би това е "хляба" ти, нещастник !

нека да намареят авиокампаниите какво е това безконтролно пътуване на всички нанякъде това пори атмосферата вжди до глобално замэрсьване и пластмасови отпасъзи да се спре малко тоя народ дето се е юрнал да пътува важно е да гцелеят произвадителите на чиста храна и да запазим природата чиста а с по малко пътуване може виж как европарламента заседава он лайн дистанционно значи можело

Световните лидери няма да допуснат икономиките да се сринат. Добре разбират, че може да се случи, за да спасят болното дете да убият здравото тоест икономиката. През 2016 в Италия от грипната вълна са починали 25 000 души, сега са 15 000, от свински грип у нас преди години са умрели 4000 човека повечето млади, сега от коронавируса 3-ма и то са щели да си отидат при който и да е респираторен вирус. А познайте каква трагедия ще е хората да не могат да си платят кредити, ипотеките, наемите, нямат работа и т.н. Тази криза за мен ще е до края на април и началото на май. Но при всички случаи ще има икономически последствия, не толкова страшни, няма как, което може и да е здравословно в дългосрочен план!

Сега ще кажа нещо за което всички либерални "граждани на света" ще искат да ми изкълват очите:НАШАТА ПРЕХВАЛЕНА ХАЙТЕК ЛИБЕРАЛНА "СВОБОДНА И ОТВОРЕНА" ЦИВИЛИЗАЦИЯ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО УЯЗВИМА НА СЛУЧАЙНИ И ПРЕДИЗВИКАНИ КАТАКЛИЗМИ!!!Много по уязвима от всички досегашни обществени строеве,дори от толкова проклинания социализъм.И нищо че преди сме НЯМАЛИ БАНАНИ ПО КОЛЕДА И НЕ СМЕ СИ СМЕНЯЛИ КОЛИТЕ ПРЕЗ 3 ГОДИНИ!Сега просто катастрофата може да е фатална за ВСИЧКИ И НАВСЯКЪДЕ.Корона вируса ли...АМИ АКО ИЗВЕДНЪЖ СПРЕ ТОКА????

Аз срещу Русия и Путин не злобея . Те си гледат собствения интерес . Злобея срещу вас продажните им български слуги !

Αмeрiκансkoтο вирусче е удобно прикритие за фалита на либерализма както и начин да се спре Китай. Либералите нема как да го догонят освен ако не го препънат.

Късно е - духът излезе от бутилката. Който лидер премахне изолацията ще бъде сочен за виновен за всяка жертва след това.

Не до лятото, а до месец ако не си отиде, отиват си правителството, парламентът, държавата, демокрацията и всички останали излишни структури, които уж вземат решения.

сега се видя без какво може и без какво не може сега се виждат стойностните професии вечните професии на лекари полицаи производители на храни и консумативи а без ненужни пътешестния и плеймейтки може да не се фукат от постоянни екзотични дестинации сега всшчки да си седнат на съто и да се приразгледа кое е важно и кое не

Доста крайни и пумпозни изказвания! Хайде стига!

Не съм съгласен. Писах го и в друга тема и ще се повторя - заради подобни кризи в демократичните държави има недемократични структури - армия, полиция и т.н. В сегашната ситуация те не бяха пуснати в действие или поне не навреме. Идеята ми е, че това не е проблем на демокрацията като идея, а на конкретните действия на политиците

Много по-умни хора от теб са доказали, че няма по-добра и СПРАВЕДЛИВА система за гражданите на една държава от демократичната. Защото социализмът ти до нищо добро не води нито в икономически, нито в социален аспект. Една държава, за да бъде социална трябва да е икономически силна, а при социалистическия строй това не може да стане. Ние от 45 години социализъм сме сега на това положение и с най-ниска производителност. Не може двама умни и кадърни да работят за един мързелив и той да им е шеф. Това няма как да стане!

Oстанах с убеждението,че тази криза ще е китка спрямо 08-09. Дано имат късмет по-младите. Аз видях и социализъм и демокрация. Няма как да ги поставя на кантар. Повече добрини има в първия строй. По малко крадяха властимащите.

Господарите на Ситито и Уолстрийт ще решат кога и как ще си отиде чкоронавирусът!

Анти

Поредния пасквил на DW.То това МВФ,Световната банка ряпа да яде.

"Ако коронавирус не си отиде до лятото" ще си отидем ние. А банките няма какво да ги мислим - те ще са (най) добре.

Статия, изсмукана от пръстите, съшите с бели конци, събрана от тук - от там, един журналистически Франкенщайн, всяващ страх върху изкрейзилите си читатели... бляк!

Под недемократични структури имам предвид, че се управляват пирамидално, а не чрез консенсус

Врели некипели! Всичко е толкова очевадно! Защо световни лидери ще мълчат, виждайки какво става в Китай и изведнъж да парализират страните си! Според мой познати в Германия там са имали болни в училищата дори и никой нищо не е правил! Същото е във всяка друга европейска страна! Да имаше ИЗЛИШНА паника, НО от страна на държавността нямаше действия! В същото време в Русия която граничи с Китай, наложиха бързи и стргнати мерки! Издириха хората по апартаментите и ги вкарваха в изолатори, спряха ВСИЧКИ полети с Китай, затвориха границата и всичките 8 болни ОЗДРАВЯХА! Така се действа! А в Европа нищо не правиха и изведнъж явно след като "прозряха" наложиха мерки. Изводът е че има създадена умишлена криза!

Ето Тръмп днес намекна, че ще направи точно това. И други ще го последват. Китай от вчера започна да бълва отново продукция и да изпраща закъснелите доставки, части и т.н за заводите по света. Скоро всичко ще си дойде на мястото!

Знаете ли? Икономическа смърт за задава единствено за Ес и Америка и някои други части в света, обаче ХУБАВАТА НОВИНА ЗА БЪЛГАРИЯ,е че ние няма как да умрем икономически, защото от 30 години ние вече сме Мъртви икономически----Тоест Живота в България няма да се промени с нищо, освен новите забрани за излизане, ама това си е Бкп диктатурата на "Уж демократите" , като Бойко, Корнелия и всички 240 родоотстъпници ! Е сега вече е сигурно че ще стартираме в нов свят с нов световен ред всички от 0 лата !

Пеца, ти вече си заразен с простотия...

Престанете с лъжите НЯМА пандемия НЯМА ... колко са починалите към момента в България ... ЧЕТИРИМА!!! ... за 2019г. от автомобилни катастрофи в България са загинали 678 човека ... е??? ... това АВТОМОБИЛНА ПАНДЕМИЯ ли е???

Ако има правилно изградена стратегия за икономическо развитие ,в която дае предвидено управление при кризи няма нищо страшно.. Но ламтежа за печалби води до сегсшната ситуация. И все пак има бърз изход. Който се интересува да пита подготвените хора.