АЕЦ "Белене" отново под въпрос

"Говорим за въвеждане в експлоатация на нова ядрена мощност от 2000 мегавата след 2030 година, но не е казано къде", заяви министър Петкова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се кога престьпникьт Бойко най после ще си обуе гащите и няма да седи като пале пред американците!Тези реактори са купени с дьржавни пари трябва най после да се построи и да работи!Стига с тия стратегии!!!Стратегии спрягат стратези а не недоучени министри и техните подлоги.

Живея в САЩ,Лас Вегас и прочетох за натрупаните 4 млрд на енергетиката. Видях, че средната цена на тока е 13-15 ст/квтч. Тука в Лас Вегас е 10,5 цента/квтч. Демек особена разлика няма, особено ако съпоставим заплатите на работещите в местното енерго ( под 10 000 дол няма заплата, може би само на чистачката ) и тея в България . И енергото в Лас Вегас е супер печелившо !!! Абе аджеба, как така се получава тая разлика ??? Некой мое ли да ми обьЕсни тоа парадокс ???

Само да вметна - 7 години живея тук И НИТО ЕДИН ПЪТ не е спирал тока ! Питах бившата ( тя е родена тук и цял живот тук живее) дали помни да е спирал тока, тя се изцъкли и само смотолеви " Ама как така ще спре тока, не може..."

АЕЦ Белене никога няма да се построи докато България е под фашиско-колониалния режим на Европейския Съюз. Пример: В Украйна след фашиско-колониалния превратр марионетното правителство на Порошенко спря тока в бедните райони. Сега нямат ток в 30% от селските райони и Херцонска област. Това ще стане и с България за да се унищожи всякаква възможност за конкуренция от нашата едва кретаща индустрия на Германската индустрия.

След 2030 година щели сме да изграждаме ядрени мощности. Въпроси: Колко години предвиждат да минат след 2030? - 10?, 100?, 200? Толкова ли дълго смятат да стоят на власт /и да се "хранят"/?! Защо нова площадка? Или на принципа "хайде всичко /и храненето, разбира се/ от начало" ? Къде ще е новата площадка? В БГ или извън страната? - Може би на територията на Големия ни брат. И много други въпроси, които статията поражда. Май цялата работа с нова АЕЦ е "трай коньо за зелена морава". Истината е следната: Не смеят предизборно да кажат, че са послушни на когото трябва и нова централа няма да има! Народа кучета го яли.

Още един въпрос: "Новата" централа с нови реактори ли ще бъде?

"...всяко решение се оказва, че струва милиарди левове не само на правителството, но и на обществото" Че откога правителствата харчат СВОИ собствени средства (от чекмеджето на нощното шкафче), а не обществени??? Всички пари в бюджета са на обществото - за сведение на синдикалния т.нар. лидер. И средствата от европейските фондове са пак обществени - от бюджетите, т.е. от гражданите на страните-членки. Ама неграмотни люде на всички постове и нива в тази държава!!!

Благодаря ви , че сте ме баннали и на всеки втори коментар ми е блокиран. Нито пиша нецензорни думи, нито нищо . Та хората да си преценят колко са свободни медиите

Това за такива като Теменужка не е важно. Те печелят както от строенето, така и от нестроенето на Белене.

Само глупости говорят пак и нищо няма да направят, както предните 30 ГОДИНИ, до сега да бяха направили 3 централи ама не ще протакат още 10 ГОДИНИ !!! Най-накрая ще изчакаме централата на турците и ще им купуваме тока, но той едва ли ще е по скъп от този на американците в Марица !!!

КОЛКОТО И ДА НЕ МИЕ ПРИЯТНО ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЯ ЧЕ ВЕЧЕ РАЗБИРАМ ЗА ТОВА ЧЕ ПОСТОЯННО НЯКОЙ НИ ЛЪЖЕ ЗА ТАЗИ ЦЕНТРАЛА . ОНЯ ДЕН ГЛЕДАХ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА КОМИСИЯТА ПО ЕНЕРГЕТИКА КОЙТО МНОГО УТВЪРДИТЕЛНО ЗАЯВИ ЧЕ ПО ПРОЕКТА БЕЛЕНЕ СЕ РАБОТИ МНОГО ИНТЕНЗИВНО И ЧЕ ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОСЪЩЕСТВЕН СЕГА ДРУГО ДВАДЕСЕТ - МОЖЕ И ДА НЕ СЕ ОСЪЩЕСТВИ . Е НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ШИЗОФРЕНИЯ . САМО ЛЪЖИ ЛЪЖИ . АКО НЕ ГО ПРАВИТЕ СПРЕТЕ ГО И СПРЕТЕ ДА ГОВОРИТЕ ЗА НЕГО . А БЕ ВИЕ НИ ПРАВИТЕ НА МАЛОУМНИ. ТАМ ИМА ХОРА КОИТО ДЕСЕТКИ ГОДИНИ ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ ПО ТОЗИ ПРОЕКТ - ВИЕ СЕГА - ВЪЗМОЖНО Е ТЕЗИ 2000 МЕГАВАТА МОЖЕ ДА СА И НА ДРУГА ПЛОЩАТКА .

както винаги не знаят нищо за ставащото в територията????? Бездарие и тъпотия???

...е нема има Белене, но ще има АЕЦ в Турция, построена от руснаците...кой ще остави мижава България да диктува цените на тока на Балканският полуостров...

Бавят, понеже реактора купен за белене беше измама и държавата ни плати 1 милиард!

Да се построят модерни американски или френски централи. Втори Чернобил не ни трябва!

най добре е северно корейски

Умират и пак крадат ГЕРБ до последно Ресурсите на ГЕРБ са изчерпани ОСТАВКА И ЗАТВОР

Шумкарино млъкни. Като вас никой не е крал и няма да краде вече.

Ама дебелото джудже как умело играе да лъже и никога досега нито се е усмихнала нито дала ей така поне половин уста за нещо положително. Тотална деградация

С некадърно и крадливо управление вече повече от 10 години до там я докарахте.

До сега АЕЦ4Белене" трябваше да бъде построена и да се е изплатила 100 пъти. Стига с тези политически глупости. Да я строят руснаци, китайци и който иска но да е готова и да работи. Тук трябва да се намеси прокуратурата. Да има всичко в това число и реактори и да не ги монтираш е просто престъпление.

Относно изказването: " струва милиарди левове не само на правителството, но и на обществото". Парите на правителството всъщност не са ли на обществото? Правителството е избрано само да се разпорежда с тях, но не им е притежател. Парите НЕ са на правителството ! Правителството всъщност НЯМА собствени пари.

Какво ви разбират кухите лейки от енергетика. Проблема на тази държава е, простия народ.

2350 година: Българите поетапно въвеждат АЕЦ Белене. Дясната труба на тунел Витиня е все още в ремонт.

Един мангал го беше казал преди време-Кражба, колкото може и тва е.

Хем не могат хем не сдават властта. Махнете се бе, други ще го направят.

Оставка за Теменужка и цялото правителство, които окрадоха милиарди за гьол в Белене и нямат никакво намерение да строят нещо реално, а само да продължат да източват бюджета!

в Козлодуй с вече купения реактор би бил стимул за индустрията, образованието и региона. Защото ще изисква квалифицирани строители, заварчици и монтажници, квалифициран персонал и друга работна ръка. Но само ако са БЪЛГАРИ - от български фирми, университети и от региона. Крадливите Теменужка и Сие са готови да продадат проекта на китайци, които да си докарат китайски работници и за строителството и след това експлоатацията. Каква ни е ползата тогава?! Затова, първо ОСТАВКА на правителството, а после решения за нова ядрена мощност!

А е стига с тея глупости бе! Първо трябва да се гледа към енергийни източници от нов тип - слънце и вятър и второ това с оставката и изваждане на ядрената мощност е същия комунистически лозунг дето го вадите всеки път когато БСП се кани да прилапа баницата. Нищо няма да стане - само ще потънат пак едни милиони, да не кажа милиарди по червените сметки ...

вървят задължително с базови мощности, които да ги заместят когато не грее слънце и не духа :)

Ако се впрегне вятъра който е в глава ти, може и да стигне електроенергията.

Високотехнологичен бизнес, основава се на култура на безопасност, не може да се развива от мутри. Нова ядрена мощност с Теменужки и Пламеновци не става. Затова, мутри вън!

има смисъл в Козлодуй, където има развита инструктира за това, включително площадка за 7-блок, както и персонал. Навсякъде по света нови мощности се изграждат на места на спрени такива, а не на нови зелени площадки. Да извеждащ 4 блока от експлоатация на площадката в Козлодуй, а в същото време да строиш на нова площадка в Белене няма никаква логика и е нерантабилно, да не говорим за околна среда. Затова Белене няма бъдеще, но беше и продължава да се използва за крадене на милиарди от парите ни. Затова БелеНЕ! Нова ядрена мощност в Козлодуй!

Аман от всезнайковци, които ръсят само глупости. Цял свят строи, само ние говорим.

.........поредната измама, всичко става кьор фишек.....ще има -няма да има, оставка-няма оставка. Тия са направо ликвидатори..... на нация и държава..... какво да каже една неука енергетичка-счетоводителка..... Пълен резил.......

Първо снимката на Белене е от 2005 г. Второ как Петкова си представя лицензирането на нова площадка? Трето кой ще строи АЕЦ - гооря за физически строители? Обещанието за не затваряне на ТЕЦ Марица е предизборен трик. С една дума министърката ги приказва напред - назад, както между впрочем и всички останали. Най-важното е КОКАЛА....

Ей голяма дъвка е този АЕЦ. Дъвчакт го -20 г. явно още 20 г. ще го правят без нищо конкретно да се свърши До сега да бяха го направили и забравили .

На тая не и стана ясно, че АЕЦ Белене няма да я бъде. Реакторите трябва да се монтират на АЕЦ Козлодуй. Това и го каза отдавна академик Александър Садовски.

Този академик да си навре дипломата някъде.

Така руската олигархия няма да има възможност да ни ограбва на едро в продължение на десетилетия.И да заплашва сигурноста ни с нова потенциална атомна бомба в региона.С рарите дадени от България за безмисленият и свръхкорупционен проект можеше да построим много нови пътища.Да санираме безплатно стотици хиляди нови жилища.Да превъоражим армията със съвременно антиракетно и антисамолетно ПВО като Румъния.Или да повишим пенсиите на пенсионерите за дълго влеме напред!

рестарт на Белене!!! нушито ще го мести до нейния блок, за да може лесно да зарежда атомите... слиза вечер 'фърга 2-3 атома, да изкара до субахлен

АЕЦ Белене е механизъм за източване на държавния бюджет. Първи го започнаха комунистите, после го засмука царя, сега лапат гебретата.

Който няма пари за централа ще купува ток от чужбина.

Теменужке, на референдума, вашият работодател, народа, разреши ли ви да строите?

Разреши, но не можа да ги задължи.

Въглищата свършват,ТЕЦ Марица е на колосална загуба. Само АЕЦ са на огромна печалба. 3 стотинки е 1 киловат от АЕЦ Козлодуй,но тока се продава за валута в чужбина. За робите е скъпия ток на ТЕЦ Марица Изток 1 и 2,ВЕИ.

Ханибале, толкова не си прав, че и цялата ти рода до 9-то коляно не е права. Кюмюр има още за 50 години, а тока от АЕЦ не е 3 стотинки. Лошото е, следващата АЕЦ която построят, ще продава по скъпо тока от ТЕЦ-овете...

АЕЦ Белене ще се строи в Румъния , защото Тиквата искал 1 милиард долара комисионна.

Ще купувате от Румъния и Турция електричество.

4млрд. лева дългове в държавната енергетика!!!Че тия дето управляват енергетиката са за разстрел без съд и присъда бе.

Споко!Не са дългове,а са прилежно откраднати.С американско участие дори!Чувствай се горд атлантик....

Не мога да разбера какъв е този мазохизъм ежегодно да ръсим милиарди на руснаците с тяхните патоци и аецове

Моделът Калинка 2 е един от най-успешните модели при управлението на Борисов. Това е толкова глупав, нискостеблен и нискочелен индивид, че средният човек може да забрави полът. Калинка 2 няма нужда от ЯЕЦ или АЕЦ. Тя има нужда от суджук. Горивото на ГЕРБ. Може и малко зелена енергия - понеже е чиста, ако не проста... Този парцало-робот трябва да бъде затворен в дълбока маза, без ток и вода. След няколко мандата трябва да проверим дали и трябва още нещо...

поредната доза прах в очите на народа български.....

Можем и без 6 самолета при това стари, но без ток не можем. Не забравяйте че Козлидуй е стара и не може да работи вечно. С парите за самолетите и тъпите ветрогенератори край Шабла можехме да имаме нова централа. Можехме да имаме построени поне 10 язовора и пуснати тръби из страната. А ние след 10 г няма да имаме нито тпк нито вода.

Абе нали имаме подпорни стени на морето да го подпираме за да не прелее. За какво ни е ток и вода...

Мястото не се знае, понеже от американското посолство още не са го избрали.

Крайно некадърни... Отивайте си...

АЕЦ "Белене" отново е под въпрос, защото тъпия булгаристански цървул, отново се чуди накъде да си обърне пърлялника.

Е как така сектора е натрупал 4 000 000 000 дългове, а АЕЦ и Марицата имат средна заплата 4-5 хиляди и минимална 2500.....

защо бай Тошо построи Козлодуй? колко години се топлим и си светим ,инякои крадат яко.....

Цялата герберска шайка бандити начело с РазБойко са за народен съд. Милиарди загробиха в Белене.

вэривете таэи чирнобилска бомба в бъдеще с теэи радиатори отлежали вече 40 години эатрийте ги теэи шупли стари иэгнили демоде

Радиаторите ги купихме миналата година.