651 нарушения е констатирала КЗП при 755 проверки в търговски хранителни вериги

Може би проблемът е бил неглижиран и се е натрупал на пазара, заяви представител на комисията

Обратно в новината

Коментари - 651 нарушения е констатирала КЗП при 755 проверки в търговски хранителни вериги | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-многото нарущения били за несъответствие между цената на етикета и този на касата. Работил съм преди години за ИТ система на магазини от голяма верига (не беше хранителна, но те много неща са еднакви). При 40-50 хил. артикула сигурно във всеки момент има поне един с таквоа несъответствие. Не ги оправдавам, но не е умишлено, а е от мърлявост на персонала. Не е чак толкова голяма драма, а и няма нищо общо с поскъпването на храните.

КЗП и КЗК плачат за високи заплати,следователно на тях не може да се вярва,че ще си свършаг работата както трябва.

И как тези констатации ще се отразят на бедните хора в България, които са повечето от населението?? Какво следва?

Ще им накривите капата....Веднага ще им скръцнат на нашите политици от Германия и ще кротнат с проверките ! Няма оправия за жалост....Замазват ни очите само...

Ей, тез ще вземат да свалят цените накрая! Трябва да се симулира работа, ко да се прави.

И "тези нарушения" ще останат "търговска тайна", както оная гювендия Лайнен отказва да покаже договора с Пфайзер с нашите пари.

За такава статистика в страните дето се гордеят, че развяват...опс развививат слободния базар под флага на тарелката с дванадесет звезди...ще ги разчекнат, разкостят и сглобят наново...после при нужда ..отново и отново...тук само кон...статист..бате.....;).

Само констатация, а народа плаща и гладува !

Не плащам и не гладувам. Чистя малко подкожни мазнини... Не се бъзикам.

Това е най-разумното. Освен това сега са великденски пости.

80% нарушения... Добре е, още може

"Той подчерта, че проверките са фокусирани върху големите хранителни вериги, защото по-голямата част от хората пазаруват от тях." Типично изказване на ученик на Гьобелс (специалиста по манипулациите). Живея в блок. Допреди да дойдат големите немски вериги около нас имаше 7 гаража и една барака да продават хранителни стоки. (смятам ги - около 4-5 блока с по 3-4 входа всеки). Сега остана само бараката и тя е към веригата "нашият магазин" , собственост на Метро. Що не каже тоя търтей - какъв е процента на немските хранителни вериги у нас? Къде си плащат данък печалба? Тука или в Германия?

Така нарушения има въпроса е Ко праим едно голямо НИЩО нали

Искам да информирам за поредната практика на ЛИДЛ. Оказва се, че обявени отстъпки не важат за всички магазини. Също така от дни не им работи приложението за ЛИДЛ карта, т.е. дори уж обявени отстъпки не могат да се ползват. Конкретно - става дума за магазина в Сливен - до автогарата. Преди дни се появи информация, че кашкавала на Ел Би е 15.00 килограма, а в Билла се продава за 30.00 лева

В Англия пазарувах от Лидъл. Касиерките на няколко пъти ми таксуваха повече бройки от артикули, които бях си взел. Политиката им явно навсякъде е Лъжата. Винаги си проверявайте касовите бележки на място!

Глоба, под 500 000, 00 лева, за ВСЯКО отделно нарушение, би било стимул за гавра с потребителите и основание за "корупционни практики". НАП трябва да проверява служителите на тези комисии за разминаване на доходи и начин на живот. Тогава, вече, можем да говорим за защита на потребителите и държавният интерес, който би следвало да е благоденствието на ТРУДЕЩИТЕ СЕ.

Глобата за потребителски нарушения на дребните трябва да е в пари, но с таван. Глобата за нарушения на конкуренцията трябва да са процент от оборота.

Аз ти сложих минус защото: Преди седмица /може и повече/ по дискъвари гледах за ловците на омари. Глобата за 1 омар под разрешеният размер или женски, казаха че е 450 000 долара, отнемане на капитанското свидетелство и конфискация на корабчето. Без предупреждения, поредност на нарушението или каквото и да било друго условие. Ти си правиш сметката. Да, един омар под нормата или 2 женски, няма да променят популацията, но това е наказанието от първия път. Сети се какво ще ти се случи ако излезеш да ловиш без капитански лиценз и/или пак имаш дребен омар ... Глобите трябва СИЛНО да демотивират подобни помисли ...

Само някой да заговори за промяна на тавана на глобите за това и ще бъде привикан за препрограмиране в Брюксел. И ако не му подейства "консултацията", веднага ще бъде изваден компромата, дето се знае още преди да влезе във властта.

За Бога братя, не купувайте!

КЗП до преди тази криза изобщо не са си мърдали пръста! Истинския проблем са косвените разходи и непазарните договори с доставчици и производители. Там само КЗК и НАП могат да свършат някаква работа... за това са и толкова мълчаливи. За да има ефект от работата на КЗП, трябва да си вършат работата постоянно. Иначе с тези мижави глобички даже собствените ди разходи не могат да платят. И не, това не е призив за самоиздръжка! самоиздръжка на репресивен орган е път към рекет!

То да беше само за хранителните стоки...контролът е тотално изтърван във всяка една сфера - имоти, услуги, материали...

Ако висшия орган, отговарящ за ценовата стабилност, т.е. централната банка си вършеше работата, нямаше да искаш дребнав контрол, тъй като пазара щеше да рабити. В среда на системен провал по въпроса за ценовата стабилност и религиозен кредитен консумаризъм, единственото решение е пълен контрол на цялата бизнес верига. За жалост. Това се има предвид, че CBDC щял да намали сивия сектор. Не е това начина. Прекомерен контрол е рекет и робство. Дигитален тоталитаризъм.

Нещо не си много наясно що е централна банка

Мани ме мене. Аз съм тъп коментатор. Виж кво пише в закона за БНБ: Чл. 2. (Изм. – ДВ, бр. 10 от 2005 г.) (1) Основна цел на Българската народна банка е да поддържа ценовата стабилност чрез осигуряване стабилността на националната парична единица и провеждане на парична политика в съот- ветствие с изискванията на този закон. (2) (Изм. – ДВ, бр. 106 от 2018 г.) Българската народна банка действа в съответствие с принципа на отворената пазарна икономика при свобод- на конкуренция, като подкрепя ефективното разпределение на ресурсите. Без да се засяга основната цел за поддържане на ценовата стабилност, Бъл- гарската народна банка подкрепя основните икономически политики на Ев- ропейския съюз, за да допринесе за постигането на неговите цели, както са посочени в чл. 3 от Договора за Европейския съюз.

.......откритие само след 30 години на пазара...... само хабите пари за заплати и плюскате във веригите на корем+"подаръци"......

Kalin

Що ги лъжете хората че нещо правите или че нещо ще се промени!!!Гези неща на са от вчера а от доста години да не кажа от 10 ноември 89!С лъжи няма да се оправи нищо само прах во очите на народа преди изборите.