450 000 души ще работят по празниците

Работа в ден, който е обявен за официален празник, се плаща двойно. Ако работникът (служителят) не е включен в графика и работодателят го извика на работа, трябва да му се плати четворно

Обратно в новината

Коментари - 450 000 души ще работят по празниците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ТИ ПИКАМ НА КАПЧАТА

толку ногу народ ша работи!?! а короната бе? а мерките, а изолацията? сичко ша иде по дявола бе! или май целта е пак цифрите да фръкнат до тавана та по-бързо да се чип... таквоз... ваксинираме де

Някои ще работят, други ще прекарат празниците в лукса на планинските ни курорти.. Какво да се прави, съдба!

делниците.

ги преброихте?Това са всичките работешти хора.Значи никой няма да почива.Безмислена статистика!!

Кой се пре...., пре.... се!

Аз никога не почивам, винаги работя и резултатът е на лице. Ако се питате, какво имам предвид, ами няма да разберете.

Винаги има кой да тегли каиша.

Всички трябва да работим по празниците! Празници просто не трябва да има.

За зло е дошъл Великден, Великден празна неделя. Хоро да вият момите, камък да мятат момците. Клето ратайче Никола през плета гледа хорото. Чичо му Стоян говори: - Чичово момче, Никола, не те е цанил чичо ти, хоро да тропаш с момите, камък да мяташ с момците. Я впрегни брези биволи, изори черни угари. Не стой, Никола, не чакай, ратай почивка не знае! Жално заплака Никола, сълзи му въглен станали. Където сълзи паднали у чичови му дворове, пламък се дигна до небо. Чичо имоти изгори.

Браво,браво,браво

Ама не , аз ги преброих 499 999 са. Аз се отказах да работя в последния момент. Запишете го , за да не ви се смеят за следващата статия.

Тая работа закопа Мама и Тати, ще закопае и мен а и всички тези 450 хиляди дето ще работят по празниците! Хора, радвайте се на живота защото е много кратък!

Звучи хубаво, но родния работодател масово не спазва трудовото законодателство.

Четворна надница е пълна идиотия и вероятно се дава само на държавни и някои общински служители, които и без това са безполезни търтеи! Това е като високият данък печалба - проценти много, приходи малко! Много по-правилно е да се дава 50% надбавка за извънреден труд в почивни дни и 100% - по време на официални празници. Тогава и частните фирми ще бъдат изрядни, а които се скатават с основание трябва да бъдат яко глобявани!

А, най-добре заплатите да си останат едни и същи, часовете да станат 14 на ден и работните дни 6 в седмицата. Неделя за черква и така.

Ами щом е така аз мисля да си остана на празника вкъщи. Пък ти, шефе, знаеш кое къде стои, запретвай ръкави и действай.

Работят за работодател, като и другите, които са "редовна" смяна. Всеки сам избира с какво да се занимава и на кого да вади парите.

Е и, ами да не работят. Да затворим енергетиката, болниците, магазините, съобщенията, заведенията, моловете, КАТ, вас, писачите с глупавите новини, и т.н. Тогава никой няма да работи. Ще бъде чудесно, нали?

Като няма новини ,то трябва да се създадат такива, колкото и да са незначителни. Може да сметнат за интересно да съобщат деня на месечният цикъл на някоя ВИП-персона или пък ,кой номер гащи носи друга.Все такива новини ,нещо изпод юргана

А защо трябва да работят магазини, съобщения, моловете и т.н. как в някои страни в събота и неделя не се работи? А в петък имаме ограничение до 5 часа. И хората се съобразяват с това и няма проблеми. Нима точно на празник трябва да си купиш гащи или да си платиш телефона? Ако се спазва желязно по-високо то заплащане дали ще има нужната ефективност?

Не виждам никаква новина. Винаги, във всички общества , при всички управления, при всички партии на празниците има хора, които работят. Стига сте писали глупости .

Как се спазва това нещо от работодателите?

Ще работи гръбнака на нацията - герберите,които хрантутят джендърските ,чалгарските и мутренските паразити на Славуца,Фатмака ,Маджо и Галевица,ама и това е до време,догодина като опоскат държавата - кой ще ги хрантути?

"Ще работи гръбнака на нацията - герберите,които хрантутят ... " Точно тези няма да работят. Макар че те по принцип и не работят, само крадат. Държавните служители са в почивка до 10 май. И ще работят всички други които ги издържат.

Ама вие герберастите верно сте много работни. Пишете политическите си коментари под всяка новина която видите. Просто не се сдържа нали? Трябваше да сереш и тука нали?

хората в културния сектор, журанлистите, забавленията? Пак тоя.

Герберизми, кой идиот измисли цифрата ? В Герберстан няма синдикати !