Коментари - 400 страници с предложения за реформи за богата България | Бизнес.dir.bg
назад

400 страници с предложения за реформи за богата България

Николай Василев, бивш вицепремиер и министър на икономиката пред бизнес подкаста "Какво могат парите?"

Обратно в новината
| Автор : Стефан Кунчев

Коментари - 400 страници с предложения за реформи за богата България | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както с БДЖ ли ? Продаваш новите вагони а после ги наемаш ? Стига с провалени и измислени " специалисти " ако сте такива запада да ви е прилапал , или копате у нас за тях ????

Ники Маус е доказан нефелник, преминал през властта. Никакви книги, мнения, съвети и предложения на това измислено експертче не ме интересуват.

Абе и мен не ме интересуват глупави коментари като твоя ама.. Интересна е книгата, добри идеи има човека.

аре този мошеник у лево ...конвертираха Българския външен дълг при най-неизгоден курс на долара ....комунистическо отроче !

Първо списъка МАГНИТСКИ!

Той казва кой ще се обогати от България - този, който има думата next в речника си. Не е българинът във всеки случай. Българите ще са бедните, които ще го направят богат.

Ето как България беше богата от бай Тошовите БКП времена един самосвал бетон за почивната станция на държавното предприятие на брега на Черно Море,два самосвала бетон за вилата на партийният секретар,милиционера,съдията,адвоката,че и безплатен труд от войниците на соц армията по това време!Еее,романтика беше,но свърши авторитетът!

Този наглец ще дава насоки. България беше вече богата държава. Преди 34 години. Такива като този я сринаха, изпълнявайки плана Ран- Ът. Това беше план за планираното съсипване на България. И сега се гънем като червеи. Цялата шайка на мадридския мошеник, в която се включваше и това нищожество допринесоха за съсипията. И сега се напъват. Не могат да купят един медицински хеликоптер. А знаят ли, че България имаше санитарна авиация. И седнал акъл да дава. Този и такива като него трябва просто някой да ги гръмне.

А,тези във списъка Магнитски пак ли ще ги избираме,че и ние да забогатеем като тях!То без смяна на съдебна система и хората във нея обезсмисля българската демокрация и изборите на старите познати курви от БКП преходът!НО РОДИНА Е ВСЕ ПАК!

Все в Булгаристан, хора-провали като този запъртък дето фалира три пъти България и я превърна в кочината Булгаристан и продължават да няма срам. Хора като този, би следвало да са благодарни, че не са в затвора, но задължително да си сменят професията! Пълен провал, седнал да дава акъл!

Абе този се прави по велик и от Илон Мъск ,че и от немските мениджъри на ДАЙМЛЕР БЕНЦ,СИМЕНС!

България вече беше богата държава преди 34 години. Сега вече в Булгаристан, едва ли, или по-точно НИКОГА !!! Сега целта вече е постигната, станахме БАНАНОВА ДЪРЖАВА, дори БЕЗ БАНАНИ, така, че няма от къде за черпим опит !!!

Ааа,партизаните и ятаците ,борците против капитализъма и фашизъма назначени от КПСС на Москва бяха богати,че и сега са още по богати със долари,евраци,имоти и кюлчета злата!

да върви Пу.. Ма...

Искаме 6 моста, 5 тунела, завод за батерии, за ел. коли от Албания, не щем и руски газ и нефт! Искаме да ни яхат от ППто!

Тоя бастун заедно с шефа му ("цар"/комунист- каква комбинация само!?) нямаше ли да оправят България само за 800 дни преди повече от 20 години?

АМи оправиха я .. ебаха и майката , дърти мошеници

ДИР, до кога ще давате трибуна на тоя червей!

БТК и Енергото за стотинки?

Това нема как да стане в страната обитавана от биологичните единици наречени българи, където 80% от популацията според един от малкото умни индивиди там е Human Failures...

Имам само един въпрос към нИКОЛАЙ вАСИЛЕВ: Защо, когато бяхте на власт не ги направихте реформите???? -Продадохте БТК почти за без пари; - Превъртяхте външния дълг със съмнителен за България редултат; - Продадохте ЕРП-тата. - Лицето сИМЕОН бОРИСОВ си върна имотите. Това са най-значимите неща икономически неща, които се случиха по времето на вашето управление.

Е това не са ли реформи? Приватизираха ги тези предприятия, прехвърлиха ги в дългата и справедлива ръка на пазара. Логично, цените на услугите им растат, но не стареят, а некои хора не спряха да богатеят.

Те не казаха България, а българите.. просто не уточниха за кои точно българи иде реч. Всичко е точно. Просто никито е поредния инфлуенсър оправяч, който ще си остане само с тая парцалена книжка. Чист неудачник.

За да си богат, трябва да има добре възпитано, културно, дисциплинирано и високо квалифицирано населени. А на нас най-гадно ни е да ни карат да учим и да спазвами ред. За какво трябва да сме богати, ако не можем да паркираме къдео има и където ни е удобно. И защо тоя еврогейски съюз иска да ни забрани шкембе чорбата и чалгата, слег като цели народ с това е закърмен и отгледан? На кой му трябва такова "богатсво", да се откаже от корените си и да стани геи!

Умен мъж, но злопаметен. Цяла книга написал, за да обясни колко са лоши управниците от последните две години!!. И всичко това, защото не сбъднаха мечтата му да стане министър- председател с мандата на ИТН.

Ние, не злопаметните ще оперем пешкира на Киро и Асан!

Този лобиски дрисльо от близкото минало е поредния,който трябва да бъде затворен,наред с Борисов,Кирчо,кокорчо,Костовци и цялата плеада "демократчета" и синовете на бившите комунисти.И ако някой си въобразява,че тези,изброените и останалите мръсни лекета са мислили доброто на България е или малоумен или със сериозна деменция,защото всичките тези съсипаха държавата,но сега искат и да я унищожат напълно,вкарвайки ни измисленото евро и безотчетни заеми,които естествено ще доведат страната ни до окончателен фалит....Мислете ей.....

Схванахме мисълта ти - да лижеш на дпс,бсп и поредният псевопатриот - продажният варненски мангал

Ники Василев е на една Астрономична единица преднина, от шмекерите Асен, Киро, Лена и Лорен. И на две, от калинките и бръмбарите в ГЕРБ. ИТН, според мен, трябваше да го предложат, за Премиер, но се уплашиха, от сравнението с НДСВ. Всеки прави грешки, но живота ни учи и не е късно да прочетем, какво все пак пише в тази книга!

Наистина тоя е рядка астрономическа единица, щом за близо 10г в управлението не направи абсолютно нищо. Иначе може да му изкупиш и тиража щом си толкова тъп.

Предполагам има цяла глава, как да се инвестира в Меком Силистра, тя ше е безценна! Малък Мук!

Разбира се, че България е най-богатата държава в цялата планета Земя - 34 години след появата на сияйната "демокрация" все още има извънредно много за крадене и ограбване. Вече 34 години пладнешки грабеж и още има какво да се краде. Ах, че лоши и гадни били тия предишните комунисти - това, което построили преди 1989г още се ограбва и краде и няма свършване. Дори и Малкият Мук - Николайчо и той ударно крадеше и си гепваше на воля заедно с дедо си цар. Другото забележително в Мутрокочината-колония е как един скъсан, прост цървул може да стане супербогаташ- милиардер. Примерите са много и безбройни: Боко Тиквата, Владито Горанов, Цв.Цв.(горд възпитаник на помощното училище във Вършец), Цецка, Мецка, Бъчварка, Деса Тъпото Дуловската, Киро Идиота, Кокора, Лорела, Спецото, на Спецото Асенката, Гнома, Мравояда, Корнелата, Гуцито, Муцито, Данчо Ментата(ДПС), Сопола от Сараите и така нататък крадци и шушумиги от "прехода". Освен това, както и да го погледнеш България е една супер-богата държава: 1% супер-богата и 99% супербедняци като този 1% живее за сметка и на гърба на останалите 99%. Прекрасно! Това е толкова прекрасно, по евроатлантически и демократично. Почти по американски!

Забравил си да споменеш и всички псевдопатриотите цицащи през годините, както и поредният новопръкнал се копейкин.

Този гол охлюв ме отвращава, дори и да ме затрупа с пари, не мога да легна с него, защото ще драйфам

Тоя зомбиран дърдорко, кога ще върне парите, които загроби по границите, с неговия електронен фиш?

Защо не приложи идеите си преди 20 години, бе, Уй сплескан, а сега се силиш. Заври бълвоча, който си написал в лакомия си задник, също така по един в задника на братя Велчеви и симе саксофона. Мръсни лекета.

Днес в един от сутрешните блокове на някоя от телевизиите две лица - мъжко с обща професионална насоченост и женско с юридическа (мисля, че бе по БНТ), обсъждаха полупрофесионално идеята да се повишат здравноосигурителните вноски за всички граждани, които работят. Изненадаха ме неприятно с неразбирането на основния проблем в България. Ще се изразя евротолерантно - Не може да имаш неработещо и неосигуряващо се население от малцинствата, което към момента е над 30% от популацията, както и нашите бащи и майки на пенсионна възраст, които са около 20% от популацията, както и поне още 10% деца на възраст до 18 години и да си мислиш, че здравните вноски ще стигнат за всички 100% от населението, като само 40% от него се осигуряват, а от тези 40% имаме и армия от държавни служители, които не плащат и грош в бюджета, т.е. реално вносители са не повече от 30%, като част от тях са на минималните доходи за работещи. Та, искането за социални придобивки, преминава през драстично увеличение на налозите и на практика около милион души ще носят на гърба си здравната система в България, която генерира доход за отрасъла над 15 000 000 000 лева в едно с лекарствата, т.е. един работещ дава на тунеядците по не 1000 лева годишно, без да получи качество, което е само 2 милиарда от тези 15, останалите се набират по разни начини. Сметките не излизат и никога не са излизали, ако хора като това умно момче, вече плешиво , продължават да леят лъкардии на "книга".

Мангалите може би биха започнали да работят, но страната ни е деиндустриялизирана, т.нар. бизнес им плаща под масата.

Като министър на Дедо Симо, Мики Маус открадна милиони, построи имение в Бояна, ожени се като милионер, но се провали като мъж, жена му го изрита, имението в Бояна е дадено под наем на арабско посолство, а мики маус прави пари с лъжи и демагогии

Никито е шарлатан-финансист от магурската школа, който смята, че чрез смяна на валутата ще забогатеем. Магурската школа много се доближава по идеология до школата на (ал)химиците, като Левон Хампарцумян - те също богатеят от смяната на националната валута.

Днес много хубаво ме разсмяхте :) Благодаря ви!

ГАти крадеца е тоя заедно с братя веччиве и крадлив дедо, дето уж нямаше претенции към БГ за някакви ивоти. Последния съди страната ни в Страсбург. Лакоми и алчни копелета, като че ще се вземат парите в зъби, за да ги отнесат но оня свет.

Ало Ники - Инч Хай, ти като беше на власт що дрема бе леке мръсно, сега акъл даваш, благодари на господ че не сме в една стая с теб, сами... Тогава ще те науча аз на 500 начина да вадиш предмети от задника си!

На този умник пари за баничка от отсрещния тротоар не бих му дал да ми купи. Интересно как баналното говорене на хора като него в наши дни минава вече като "експертно".

Мръсен плужек пак изпълзя

NEXO.BG КА БОГАТИ, ДА..................

Колко жалка партия??????

И защо така, ники не я направихте богата Бг , докато бяхте на власт?

А вие де бяхте, га даваха парите? Той Никито иска да ни направи още по-по-богати. хо хо.

На вързано куче хляб неможе да даде,какво свърши като толкова години яде хляба на народа бе шут такъв?

може би и станишко, са ми идеалите за съвремения джендър-либераст-всичкознайковец..

Ники Маус

Малкият Мук- един от радетелите при преструктурирането марка/евро. Прибрал милиони в комисионни, заради което. Цървул крадлив

Точно ти ли бе блук ще даваш съвети за богата България, където продаде БТК за жълти стотинки

рИформътъ почва със затвор на тоя на снимката и ВСИЧКИ били на власт за последните 33 години и национализация на актовите им.

Този Василев, измислен икономист с диплома и политически примат раздава предложения за реформи в България.Мерси .

Туй недоносено крадле да спре да дава акъл.

Стига бе, човек ! Не разбра ли, че не ставаш !

400 страници за реформи за 800 дни!

Само си предствете 20к за новородено дете ... Тогава ще сме първи във вселената по циганизация . СРАМ !!!

най-големия малък крадец на прехода Подари БТК заедно с кабелните канали ...това е все едно да подариш улиците на частна фирма ...

Книгата "Как да станем богати" би могла да донесе огромни печалби... на този, който я продава.