Коментари - 2018: Лихвите по депозити близки до 0, а за жилищни кредити - ниски, колкото никога досега | Бизнес.dir.bg

Коментари - 2018: Лихвите по депозити близки до 0, а за жилищни кредити - ниски, колкото никога досега | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би натрябва да има депозити само кредити ?

А моята банка дава по 20% годишна лихва.

Във Унгария Орбан ги принуди ЕРП--тата и банките да да бачкат както в развитите държави на ЕС , п. т . ниска лихва и надценки ,до като в България парламента покорно слугува на техните лобита за сметка на заспалите бълг. граждани и на емитацията наречена ;икономика;

Познавам разни балъци които твърдят че жилището било супер изгодно и сега бил момента да се купува.Скоро ще се набълбукат.

Те дето ще се набълбукат ами ще повлекат много с тях - историята от преди десет години сега ще се повтори в пет пъти по-лош вариант

Да попитам само защо в статията не се споменава банките с каква печалба са!!! Безумното раздаване на кредити от банките ще е отново за наша сметка / КТБ / сметката е плати народа, а не банките. Извода от статията е и през 2019г. очаквайте грабежа под всякаква форма от банките.

Никога не съм разбирал АНТИлогиката на банките - на висок доход да даваш малка лихва, а на нисък доход - висока?! Ами нали точно на "малкия" доход, като му вдигаш лихвата той със много голяма вероятност няма да изплати заема. Абсурд на абсурдите е високият риск да правиш опит да го "гасиш" ... с още по-висок риск, вкарвайки по-висока лихва! Това за мен е алогично и глупаво! Ако искаш да изобщо да печелиш от "малкият доход" - трябва да му пуснеш малка лихва, която той да може да изплати. Иначе какво излиза - ти го закопаваш и в крайна сметка себе си закопаваш (както показва практиката)? Е къде е логиката? Другият вариант, който е разумен - на "малкият доход" въобще да не му отпускаш никакъв заем - хем го предпазваш него, хем и себе си! И обратно - на "висок" доход да даваш малка лихва, пък също е глупост, защото точно от там, откъдето може да вземеш повече, ти фактически вземаш по-малко, което за мен отново е алогично поведение! Е то точно за тези абсурдни "логики" на банките има и толкова "лоши" заеми!

то така се дават заеми. Срещу нищо... много реклами гледаш.

Банките кредитите ги водят активи.Колкото повече по добре.Що се отнася до това че като е по висок процента е по малко вероятно да ги върнат на никой не му пука.Боноси се взимат за дадени кредити а не за върнати.А като си сложил по висок процент си отчел риска и си вързал гащите.

За какво само дразните матряла? На който му трябва да ги знае тия неща си намира начин да си ги прочете. То пък всъщност каквото и да напишете, все ще има някой да мрънкоти. "ооооо - ниски лихиви, а??? Долу правителсвото, банкерите изедници и пишман бизнесмените! Всичко са маскари, знам си аз. При бай Тошо нямаше такива неща. Всички имаха паратамент и вила да гледат домати. И влогова книжка в ДСК."

- Вие ще бачкате до припадък, но ще живеете в мизерия, ще страдате много и ще умрете в нищета, стар, билен и изоставен от всички... - Ама какви ги говорите?! - Нищо, нищо! Не ми обръщайте внимание! Просто казвам, че искането ви за кредит е одобрено. Ето - разпишете тук и тук...

Нашенските "банкери" са най-големите обирджии на хората.

По обир от всякъкви такси.А сега дано ЕС малко им ,,свие перките,,нс алчните ненаситни банкери.А КАТО УМИШЛЕНО ОГРАБИХА КТБ,НИЕ ИМ ПОКРИХМЕ СМЕТКАТА,да им приседнат тези пари

То само лихвите да бяха... Ами всевъзможните такси и таксички - преглеждане, разглеждане, заглеждане, заглаждане, прошнуроване, внасяне, изнасяне, теглене, преводи, рециклиране, еко-меко... и накрая излиза че си поне на минус 15% (за депозитите), а за т. нар. кредити въобще не ми се говори.

Около 200 млн на месец са печалбите на банките в Тикволандия! Лихвите по депозитите около 0.1 % на година! Имате ли възможност не си депозирайте парите тук! Буркан банк също е вариант! Няма такива наглеци като нашенските банкери!

Още по-големия майтап е при предсрочно погасяване на кредит в ОББ и неправилното калкулиране колко дължиш, след като се разплатиш и ти издадат док, че не дължиш нищо (20 лв е цената му) какво се случва... След 1 г излизаш в черен списък за задължение към ОББ и то какво... 0,01 лв демек 1 ст. Искаш да си го платиш, плащаш си го, но не могат да ти издадат нов документ, че нищо не дължиш... Щото системата не позволявала... Веднъж като разпечатат, втори път няма как. Еми то след 1 г може да дължа и 100лв..кой гарантира. Пък тук лъжат , че лихвитебили ходете им се хванете на въдицата....

voknid

И какво от това? Нали и богатите плачат, когато най-богатите им спретнат номер?

Свободен превод от банкерски : Банки в класическия смисъл на думата при нас няма. Те са забравили предназначението си и не кредитират и развиват реалната икономика. За да се издържат се занимават с кокошкарство и тормоз на клиентите си. От своя страна мутренската държава се грижи клиентите да бъдат накарани силово да ползват "услугите" на т.нар. банки.

Колкото по-далече от бг банките, толкова по-добре!!!! Уникални са!

Продавач на пари- перфектно е. Почти като продавач на надежда...

Тъй ли ще да е? ...Майната им! Откривам Бурканбанк ..в мазето!

Депозитите на бг бизнеса растат в милиарди,а те все реват,че са на загуба и че нямат пари за заплати!!! 80% от народа почти няма пари в банките,15 % имат,но пък ги хвърлят през терасата на разни мошеници,а 5% имат 10 пъти повече пари от целия народ и те най много реват,че са на загуба,че нямат пари,нямат работници,пред фалит били,алчна измет безбожна!!!!

Искам да им kажа, че там ,,където са се запътили,, мястото не е толкова голямо - 2 на 1 на 2 метра !

Колко прост народ има в тази държава...

При 10% данък печалба и 5% корпоративен е така.Държава от 3 свят.В нормалните на големите суми данъка стига до 70% което стимулира и икономиката освен ползите за бюджета.На който не му се дават пари инвестира в оборудване заплати квалификация, дори благотворителност.Икономиката се развива и обществото става по богато.Но в изпадналите африкански държави трябва да има само два бедните господари.Бедните негри българи си внасят стотинките по банки.Тя банките да им ги дадат като кредити та цените на жилищата да се изстрелят в космоса.

Пълни глупости - лихвите по жилищните кредити може да са ниски на хартия, ама я отидете да ви направят сметка колко ще внасяте на месец за периода и ще лъсне голата истина.

а най-гоуемиа майтап е, че за просрочени 32 стотинки в ПИБ ми начеслиха 16% лихва. И таз, на гишето, нагло ми разправя: просрочваш и плащаш-неплащаш, лихвата ти е 16%! СМЪРТ НА БАНКИТЕ -ИЗНУДВАЧИ.

Само дето тази истита е ,,доста добре облечена,, !? A?

банките не са банки..... ама треска ги затресе, че хората почнаха да се оправят и без технитеи "услуги" ак47 всегда в цене.