#10yearchallenge Венецуела – от 2007 до 2018 година

няколко от най-важните икономически и политически епизода през този критичен период

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко ли плащят на тези руски тролове да ни тровят,през кои ли офшорни сметки и банки а руския народ мизерства за да могат мафиотите да живеят като щвейцарски селяни,или израелски търговци,но обикновнно накрая като се изчерпят,идват иги слагат под земята за да не се разпеят случйно,виж Скрипал- даже и семейството му не пожалиха.

Поредното ОЧЕВАДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ТАМ КЪДЕТО Е СТЪПИЛО КОМУНИСТИЧЕСКОТО АНТИЧОВЕШКО влияние дори и трева не расте. На този фон е толкова странно че все още има зомбирани червени кремълски тролчета, които да защитават тази античовешка червено-фашистка мъгла.

BRCK

А преди 2007 какво се случваше във Венецуела? Нещо за преди Чавес кажете , когато управлявали американските пионки. Дали не е било по зле?

Кво да гледат преди, като преди руснаците не са продавали оръжия на Венецуела и не са се месили във вътрешните работи.

BRCK

Именно. Преди това президента е бил американска пионка и е подарил петрола на САЩ. Да видим тогава как е било, щом сегашния е толкова лош. Да не се окаже ,че Мадуро е цвете в сравнение с управлението преди Чавес?

От изнесените данни се вижда, че САЩ са виновни за финансовия крах на Венесуела

Е, САЩ от десетилетие се "грижат" да разсипят Венецуела, за да се докопат еднолично до черното ѝ злато. Успяха. По добре познати сценарий. Сега е на е ред, последната стъпка – колонизирането на Венецуела... Споко, скоро това ще стане и тогава венецуелците ще "цъфнат и вържат" под лъчите на "демокрацията"!... Точно, както другите им събратя, в държавите, които САЩ е "освободила"... За жалост този "филм", се превърна в безкраен сериал, продуциран и ръководен от американо-еврейски "режисьор"...

BRCK

В Сирия не мина номера. Да се надяваме и тук да не мине. Китай има 60милиарда инвестиции и няма да позволи американците да им ги разсипят.

stankow

Значи щатите спират да им преработват петрола и поставят условие да им вземат и рафинериите, и находищата. И венецуелците виновни, че са им са се доверили ? По скоро щатите са ненадежден и коварен партньор.

И всичко това след мъдрите санкции на САЩ и международната общност. Аи как няма да има криза, като им таковаха таковата, че не им харесваха Чавес и Мадуро?

Българин с инициали Ц. Ц. е получил стотици милиони евро от Венецуела. Кой е той?

Налице е как либералната демокрация взема властта с тоталитарни методи!

Обърнете внимание, че след като Русия се настанява във Венецуела всичко тръгва надолу. Така беше и с Куба навремето. Една богата държава беше превърната от брадатия козел Кастро и под диктовката на СССР в една бедна държава със сгради и коли от около 50 години. Искам да кажа, че от 50години там всичко е замряло. Едни мързеливи, бедни хора стоят пред едни ожулени къщи и гледат в нищото. Сега е същото във Венецуела. А онзи педераст, наистина е такъв, Чавес искаше да управлява вовеки веков. Добре, че Господ погледна отгоре и каза стига толкова...

Ембаргото не пречи викаш, а помощта срещу него. Трябва да кандидатстваш за Нобелова награда за икономика!!!!

stankow

Куба е идеалът за цяла Латинска Америка - здравеопазване, спорт, образование, армия, независимост, никакви фавели. Вкл. идеалът на Венецуела. Какво е капитализъм в тези краища - вижте Хаити, съседи са на Куба.

Не, бе цървулане. Просто тези страни платиха скъпо "лукса", да НЕ СА с краварите! Нищо повече. САЩ не прощава на непослушните. Утре това ще се случи и с Европа, ако не слушка и не танцува по свирката на Краваристан! Явно, освен че си доста малък и не помниш изобщо времената, които описваш, си и промит от семплите американските екшънчета мозък... А ако смяташ, че САЩ Е Господ, значи и за теб няма спасение!

...минусчетата за коментарчето ти недвусмислено показват, какво е преобладаващото мнение... за тъпотията ти. Повече не е нужно.

Абе, лошо си е, когато не можеш да събереш 2+2... За да навържеш причинно-следствените връзки се изисква не само известен интелект, но и познания за фактите и събитията... които ти явно нямаш.

Източник - Ню Йорк Таймс!!!! Да беше поне ЦРУ та да не изглежда толкова бездарна манипулация.