На дебата за криптовалутите започва да се обръща все по-голямо внимание. Това е поредното доказателство, че криптовалутите са "интернет №2". Това каза Димитър Пенчев, експерт по криптовалути пред телевизия "Блумбърг".

"Вярвам единствено и само в биткойн. От всички други проекти може би ще останат няколко, които ще се справят, но повечето помнят дот-ком балона и се опитват да изкарат едни пари от въздуха, ако трябва да бъдем честни", допълни експертът.

Според него, дори етериумът, като една от главните криптовалути и съперник на биткойн, в началото има едно тъмно минало, каза събеседникът.

"Има едни 70 млн. етериума, продадени преди ICO, което е нелегално, но тъй като в криптосвета все още няма регулации това е минало "между капките", но очаквам това да се промени, че когато регулациите настъпят, а това ще стане със сигурност", заяви Пенчев.

Доверието си към биткойн той обясни с това, че криптовалутата е "единственият децентрализиран койн, единственият сигурен койн".

Той е единственият сигурен койн, който до сега не е бил хакван и държи най-голямата мощ от компютри.

"Хората се притесняват, че квантовият компютър може да хакне биткойна, но когато в бъдеще излязат тези компютри, биткойнът ще е най-малкият проблем", категоричен бе гостът.