Двамата синдиците на КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова стартираха нова процедура за отдаване под наем на част от административната сграда на обявената в несъстоятелност банка в центъра на София.

Сградата се намира на ул. "Граф Игнатиев" №10 (пл. "Джузепе Гарибалди"). Синдиците отдават сутерен, първи (партерен) етаж и втори етаж от сградата.

Сутеренът, находящ се на етаж -1 (минус едно), се състои от: банков трезор и преддверие към него, трезор - касети и преддверие към него, както и други спомагателни и санитарни помещения.

Първи (партерен) етаж се състои от: салон за клиенти, салон за служители, касов възел с три броя каси и преддверие, два офиса, помещение за деловодство, две приемни за обслужване на клиенти, преброително помещение, централно входно помещение от ул. "Иван Н. Денкоглу", помещения за охрана, както и други спомагателни и санитарни помещения. Етажът разполага с вход от ул. "Граф Игнатиев", както и вход от ул. "Ангел Кънчев".

Втори етаж се състои от: вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за почивка, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни помещения.

При необходимост от допълнителна информация или желание за извършване на огледи синдиците посочват телефон и електронен адрес за връзка.

Междувременно днес делото "КТБ" влиза в нова фаза. Адвокатите на 18-те подсъдими започват да задават въпроси на основния свидетел - Бисер Лазов.

След като близо месец и половина той дава уточнения по питания на обвинението, сега защитата има право да иска допълнителни подробности.

Лазов повече от три месеца говори за създаването на банката, развитието й през годините, както и причините за фалита й. Адвокатите често го репликираха, че явно си е водил подробни бележки, тъй като показанията му са изключително детайлни.

Банкерът Цветан Василев индиректно влезе в делото "КТБ". Чрез декларация, изчетена в съдебната зала от адвоката му Константин Симеонов, собственикът на фалиралия трезор попита основния свидетел защо не споменава нищо за активите на дружеството?

След като Бисер Лазов подробно говори за отделни фирми и кредитите, които са получавали, защо не е казал за задълженията на един депутат, пита още банкерът от Белград? В декларацията на Василев се твърди още, че самият Бисер Лазов се е облагодетелствал след фалита на "КТБ".

По първоначални данни Бисер Лазов ще отговаря на адвокатските въпроси поне до пролетта.