Принадлежащата на Уорън Бъфет компания Berkshire Hathaway внесе корекции в инвестициите и притежаваните активи в последните три месеца на миналата година. Това става ясно от неин отчет пред Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC).

Ето кои са петте най-големи активи на компанията малко преди настъпването на новата 2018 година.

5. American Express

Бъфет има акции на тази компания от 60-те години на миналия век. В момента той е собственик на 151.6 милиона акции на обща сучма 15 милиарда долара. В последно време акциите на American Express преживяха трусове и в началото на 2016 година достигнаха най-ниското си ниво от 50 долара за брой. Но Бъфет не продава.

4.  Bank of America

Това не е единствената банка в портфолиото на Berkshire Hathaway. В края на 2017 година компанията притежава 679 милиона акции, които се оценяват на 20.4 милиарда долара. Експерти разглеждат този факт като потвърждение на това ,че Бъфет не се притеснява от финансов колапс при управлението на Тръмп.

3. Kraft Heinz

Тази компания фигурира в активите на Бъфет от две години. Наскоро Kraft Heinz уволни хиляди служители, за да съкрати разходите си и консолидира производството. Инвеститорът държи 325.6 милиона акции от нея, като оценката им е 25.3 милиарда долара.

2. Wells Fargo

Berkshire Hathaway  притежава 452.8 милиона акции от тази компания. Въпреки че малко намали броя на притежаваните акции, сотйността им се увеличи до 27.8 милиарда долара в края на 2017 година. Интересното е,че Бъфет запази акциите си, въпреки доста натрупани напоследък проблеми, след като дори генералният директор на Wells Fargo подаде оставка след като бе обвинен във финансови злоупотреби.

1.Apple

Уорън Бъфет увеличава акциите си в тази компания. В момента той владее 165.3 милиона акции на стойност 27.9 милиарда долара. И неслучайно това е най-големият актив на инвеститора. Именно оттук той прибира и най-сериозен дивидент, а притежаваните акции не губят от стойността си.