От 24 януари 2022 г. Българската народна банка ще пусне в обращение медна възпоменателна монета на тема "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" от серията "Български творци", съобщава Централната банка.

Цената на монетата е 30  лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка - на две каси на пл. "Княз Александър I" № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. "Михаил Тенев" № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД и Тексим Банк АД.

В периода от 24 до 26 януари 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка до 2 броя монети, след което възпоменателната монета "100 години от рождението на Стоянка Мутафова" ще се продава без ограничения.

Автори на художествения проект са Елена Тодорова и Тодор Тодоров.

Припомняме, че първата монета, която БНБ пусна тази година - сребърната възпоменателна монета "150 години от рождението на Гоце Делчев" предизвика голям интерес. На 17 януари пред сградата на БНБ се изви огромна опашка от желещи да се сдобият с нея.