SDI (ЕсДиАй) се присъединява към глобалния финтех лидер Acrisure ("Акришуър"), съобщиха от най-големия у нас застрахователен брокер.

Сделката със SDI се осъществява чрез полското подразделение на Acrisure - Unilink S.A. ("Унилинк"), която развива бизнеса на групата в Централна и Източна Европа. През януари 2021 г. Unilink S.A. стана мажоритарен собственик на I&G Brokers (Ай енд Джи Иншурънс Брокерс) - един от най-големите застрахователни брокери в България.

След сделката, финализирането на която се очаква до края на септември 2023 г., SDI ще запази мениджърския си екип и стратегията си за развитие, като в същото време се възползва от глобалното присъствие и международен опит на Acrisure.

Acrisure е глобална финтех компания, която свързва клиентите с решения, които им помагат да растат и да защитават това, което е важно за тях. Организацията оперира в 21 държави и реализира годишни приходи от над 4 милиарда щатски долара. Само за последните 8 години Acrisure e пораснала над 100 пъти, като от 2017 година насам осъществява средно на година над 100 сделки по сливания и придобивания.