В Индия основният борсов индекс на Мумбайската борса се срина с невероятните 10,9 процента в следобедната търговия днес, предаде БТА. Водещият индекс на Хонконгската борса Хан Сън (това е един от индексите, към който БФБ изглежда най-привързана през последните месеци) се понижи с 5,5 процента, което бе най-големият му спад от 11 септември 2001 година. При закриването на търговията днес индексът на Шанхайската борса се понижи с 5,14 на сто, а показателят на борсата в Сеул - с 6,03 процента, отбелязват световните агенции.
Много експерти се опасяват, че пакетът на стойност 145 млрд. долара, обявен в петък от американския президент Джордж Буш, не е адекватен и вероятно няма да предотврати криза в САЩ, отбелязва ДПА. Според експерти европейските инвеститори се съмняват, че Буш ще успее да получи одобрение от Конгреса по предложения пакет, тъй като демократите имат различни от Белия дом възгледи за мерките за стабилизиране на икономиката и финансите на страната.
Силният спад в Азия се отрази и на европейските борси днес. Индексът на Парижката борса САС-40 и франкфуртският индекс DAX тази сутрин се сринаха с над 3 процента, предаде Франс прес. Водещият индекс на Лондонската фондова борса FTSE-100 се понижи с 2,3 процента, допълва БТА.
Спадът на БФБ, измерен чрез най-стария индекс СОФИКС, към 13 часа днес е малко над 5%.