Всяка година стотици ученици и студенти от цялата страна имат уникалната възможност да се докоснат до високотехнологичния свят на телекомуникации чрез трите младежки програми на Vivacom. Благодарение на Vivacom Техническа Академия, Практикантска програма и Лятна стажантска програма, младите хора получават страхотно ноухау и знания в един от най-динамичните технологични сектори. Най-големият телеком в България според класацията на Forbes¹, непрестанно инвестира ресурси и развива своите програми като дава възможност на младите хора не само да се докоснат до един изключително иновативен бранш, но и да започнат първата си работа, още докато учат. Благодарение на това, младежите трупат безценни знания и умения за света на технологиите, което им помага да разгърнат потенциала си и да се изградят като бъдещи специалисти.

Основният коз на Vivacom се крие в перфектното съотношение от ресурси и възможности. Ресурси - с огромното ноухау, с което разполагат посредством едни от най-подготвените експерти, готови да предават знанието на следващите поколения. Възможности - всяка една младежка програма на Vivacom дава реален шанс за кариерно развитие в компанията - 20% от всички служители в компанията са започнали своя професионален път като стажанти.

Компанията развива успешно уникална програма за пазара вече 14 издания - Vivacom Техническа академия - съвместен проект на Vivacom с Техническия Университет София. Пряката връзка между образованието и бизнеса е доказано най-добрата формула за успешна реализация на студентите. "До момента във Vivacom Техническа Академията сме обучили над 200 студенти, като всяка година 30% от тях назначаваме на работа", обясни Малина Чавдарова, директор "Човешки ресурси" във Vivacom, в интервю пред economic.bg

Снимка: Vivacom

Успешен проект за компанията е и Практикантска програма, която е насочена към ученици от 10, 11 и 12 клас от технически училища в цялата страна. Всяка година в рамките на 2 седмици ученици с афинитет към високите технологии могат не само да се обучават за тънкостите на телекомуникационната сфера при едни от най-добрите специалисти, но и да добият полезни работни навици. А най-отличилите се в края на практиката започват работа във Vivacom на половин или пълен работен ден.

Най-дългогодишната програма на Vivacom e Лятната стажантска програма. До 30 април е отворено кандидатстването за 21-ото издание под мотото "Стани VivaSuper герой". Телекомът търси 52 стажанти за платен тримесечен стаж във всички ключови дирекции в компанията. Повече информация може да видите тук.

Снимка: Vivacom

"Едно от най-големите предимства на Лятната ни стажантска програма е реалният шанс за постоянна работа и кариерно израстване във Vivacom. През нея са преминали над 1650 стажанти, а всяка година близо половината стажанти остават на работа при нас. Признание за отличните резултати, които постигаме с програмата, е и наградата "Инвеститор в човешкия капитал", която получихме от Българския форум на бизнес лидерите само преди дни. Тя е доказателство за успешните ни практики за развитие и надграждане на програмата, която вече 20 години дава възможност на млади хора да трупат ценни умения и опит в света на телекомуникациите", коментира Малина Чавдарова, директор "Човешки ресурси" във Vivacom.

Снимка: Vivacom


¹ Класацията е изготвена на база данни, предоставени от Ciela. В класацията участват само компании, които имат над 1000 служители и които не са държавни. Данните за броя на служителите са актуални към август 2023. Повече информация тук.

Съдържание на: Vivacom