Schwarz IT България премина успешно сертификацията на Top Employers Institute и така получи признание за изключително високо качество на своята политика и практика в областта на човешките ресурси.

В България като водещи работодатели за 2023 г. са сертифицирани общо 15 компании, след като са покрили критериите на института за най-добри практики в областта на човешките ресурси. Критериите обхващат шест области и 20 теми включително стратегия за хората, работна среда, наемане на таланти, обучение, многообразие, равенство и включване, благосъстояние и други.

Михаил Петров, изпълнителен директор на Schwarz IT България, отбеляза: "Горди сме да бъдем част от елитната група на Top Employers Institute. Това признание е резултат от постоянните усилия на компанията да създава вдъхновяваща работна среда, в която се цени и подкрепя индивидуалният и професионален растеж на всеки служител. Ще продължим да работим за по-доброто бъдеще на своите служители и за обществото като цяло."

Източник: Schwarz

Дейвид Плинк, главен изпълнителен директор на Top Employers Institute, сподели: "В изключителни времена се проявява най-доброто у хората и компаниите. Тази година в програмата на Top Employers Institute отбелязваме забележителни резултати при сертифицираните водещи работодатели за 2023 г. Те винаги са проявявали грижа за развитието и благосъстоянието на своите хора и така правят своя значим принос към света на труда."

През тази година програмата на Top Employers Institute сертифицира 2053 топ работодатели в 121 държави и региони от пет континента.


Материалът е предоставен от Schwarz IT България.