Времето да черпим енергия от слънцето безвъзвратно настъпи. Когато сте взели решение да се възползвате от безплатната слънчева енергия и да дадете глътка свеж въздух на бизнеса си, на дневен ред идват много въпроси относно изграждането на инсталация и избора на подходящо оборудване. Именно то е ключът към реализирането на успешен фотоволтаичен проект и постигането на печалби от направената инвестиция. И докато добивите зависят от конкретното разположение на мястото, където ще бъде монтирана инсталацията, то има параметри, които веднага можете да оптимизирате още във фазата на проектиране.

Обърнахме се за препоръки към фирма КП Имобилиен - премиум бранд и най-голям дистрибутор на компоненти за соларни системи и паркове в България с над 50% пазарен дял за 2022г. Решенията, които предлагат от КП Имобилиен, осигуряват бърза възвръщаемост на инвестициите, което им помогна да се откроят и да спечелят репутацията си на лидер и надежден партньор в областта на производството на слънчева енергия.

КП Имобилиен е официален дистрибутор на световните марки Huawei Fusion Solar (инвертори и батерии), Astronergy (соларни модули) и Aerocompact (покривна конструкция). Само за последните 2 години с доставеното оборудване бяха изградени над 300Мв фотоволтаични паркове, което наложи бранда КП Имобилиен и го направи разпознаваем на българския пазар.

Основните компоненти на всяка фотоволтаична инсталация са инверторите и соларните модули. Както във всяка система, в която не е предвидена човешка намеса, при фотоволтаичните инсталации се цели максимално дълъг период на експлоатация при възможно най-висок добив. Скрито перо, което често може да бъде пренебрегнато при проектирането, са разходите за поддръжка и ремонт на място. Те могат да бъдат сведени до минимум, ако се използват модерни и интелигентни инвертори, които могат да се самодиагностицират и управляват дистанционно (например през мобилно приложение на смартфона). Точно затова инверторите на Huawei се радват на голяма популярност в България и са сред най-търсените такива продукти в световен мащаб.

Макар да изглеждат като съвсем обикновени пасивни устройства, соларните модули крият в себе си съществено ноу-хау. С други думи, те могат да ви изглеждат еднакво, но има сериозни разлики между отделните марки, особено в дългосрочен план. При този тип системи се цели експлоатационен срок от 25 години, а по възможност и повече. Това означава, че тяхната ефективност не трябва да намалява значително за този наистина дълъг период. Последното зависи от качеството на използваните материали и от инженерните решения за гарантиране на якостта на модула и неговата защита от външни въздействия.

КП Имобилиен залага на модулите Astronergy в своето портфолио и това не е случайно. Те са произведени от един от лидерите на пазара на фотоволтаични компоненти с педантично внимание върху качеството на проектиране и изпълнение. Доказателство за това е изключителни ниският процент на гаранционни рекламации - под 0,0045%.

Снимка: КП ИМОБИЛИЕН

Самите модули отговарят на стандарта за водо и прахозащитеност IP67 и са напълно капсуловани. Специалните технологии на рязане при производството значително намаляват риска от най-сериозната "болест" при соларните панели - появата на микропукнатини. Здравата им рамка им позволява да издържат натоварване от над 610 кг/м2, което е важно в местата с обилни снеговалежи.

Astronergy дава 12 години гаранция за продуктите и 25 години гаранция за линейната мощност като производителят предоставя и официална информация за деградацията на ефективността на модулите - те запазват над 84% от производителността си след 25 години работа.

КП Имобилиен разполага на склад със соларни модули Astronergy подходящи за покрив с мощност 375W и 400/405W, със соларни модули подходящи за наземни инсталации с мощност 450W, 545/550W, както и и двулицеви наземни модули 530-545W. Последните са много интересен продукт, защото разполагат с фотоволтаични елементи и на гърба, което им позволява да постигнат по-висока производителност, улавяйки и отразената слънчева светлина. Цената им не е много по-висока от тази на еднолицевите, но в зависимост от настилката те могат да повишат добивите на електричество до 18%.

Снимка: КП ИМОБИЛИЕН

Сложният, непрестанно променящ се и изискващ вземането на експресни решения пазар, на практика поставя бизнеса пред немалко трудности. Съществена част от тях е закупуването на техника за фотоволтаичната инвестиция в последния възможен момент или чак, когато правните и финансови аспекти на проекта бъдат изчистени. Какво се случва тогава? Инвеститорът се налага, при готова документация, да чака месеци за доставка на соларно оборудване. Именно този съществен елемент е в основата на успеха на КП Имобилиен. Тоест освен предлагането на премиум брандове като официален дистрибутор, категорично работещ подход, възприет от КП Имобилиен, е приоритетно поддържане на големи количества техника на склад. Тази немалка инвестиция в складови наличности е това, което регламентира КП Имобилиен като фирмата в България, която може да откликне на нуждите на клиента в максимално кратък срок и на практика я превръща в лидер, без конкуренция.

За да получите повече информация за компонентите за фотоволтаични системи, предлагани от КП Имобилиен, можете да посетите сайта на компанията - kpim.eu или да се обърнете към някои от нейните над 200 партньори-инсталатори в цялата страна.

Снимка: КП ИМОБИЛИЕН


Материалът е предоставен от КП ИМОБИЛИЕН.