Форумът за съвременно изкуство, дизайн, илюстрация и анимация Пиктоплазма ще гостува в УниКредит Студио до 13-и октомври. Пиктоплазма България представя изложбата "Герои", която ни потапя в техния свят, как и къде се раждат те.

"За нас е удоволствие да посрещнем Пиктоплазма България в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио. Радваме се да приветстваме героите на съвременния дизайн, които ще ни разкажат чрез изкуство за фокуса и тенденциите във визуалното изкуство", коментира Ивайло Христов, член на журито, което селектира творбите за изложбата и старши графичен дизайнер в УниКредит Булбанк.

В изложбата участват водещи артисти в сферата на дизайна, илюстрацията, анимацията, сценографията и уличното изкуство, сред които Никола Радулович, Алина Папазова, Рин Ямамура, Калоян Илиев - Кокимото, Иван Попов - Заека, Ина Валентинова, Цветана Недева - Kinderlist и Виктория Георгиева - MOUSE и др.

"Благодарим на УниКредит Студио, за възможността да покажем как героите в съвременното изкуство увличат и вдъхновяват. Всеки от нас в живота си е бил вдъхновен от герой, на когото сме искали да приличаме. Радваме, че най-влиятелният световен фестивал за дизайн на герои и персонажи имаше възможност да се представи и пред българска публика", коментира Лусина Терзиян, творчески шеф и управител на Pictoplasma x Bulgaria.

Снимка: УниКредит Булбанк

PICTOPLASMA x Bulgaria стартира с лекции, работилници, прожекции и изложба. Платформата е основана още през 1999 година в Германия и включва ежегоден фестивал в Берлин и конференции в Берлин и Ню Йорк, Академия и лятно училище за дизайн на персонажи и множество изложби. За пръв път фестивалът пристига и у нас, а българското издание се осъществява с подкрепа на УниКредит Булбанк.

Изложбата "Герои" може да бъде разгледана в УниКредит Студио на пл. Света Неделя № 7, всеки делничен ден в периода от 6.10 до 13.10 между 10:00 - 18:00 часа, като достъпът до галерията е свободен.


Материалът е предоставен от УниКредит Булбанк.