За трета поредна година "Инвестбанк" АД е генерален партньор на конкурса за съвременно изкуство MOST. Целта на инициативата е да насърчи новаторството и да подпомогне български артисти от страната и чужбина да покажат творчеството си и да получат професионална реализация на локално и международно ниво.

Проектът се реализира съвместно с галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, където на 11 юни бе открита заключителна изложба на петимата финалисти, един от които бе избран от Инвестбанк - Габриела Йорданова впечатли финансовата институция със своите творби с акрил в комбинация с български монети.

"Щастлива съм, че съм тук за поредна година. Великите умове и хора на изкуството винаги са били вдъхновение за нас, банкерите. Конкурсът МОСТ се превърна в неразривна част от ангажимента на Инвестбанк към обществено значими каузи от сферата на изкуството. Ще си позволя да цитирам великата Фрида Кало, която казва, че обича да рисува цветя, защото в картините те никога не увяхват. Това важи и за посланията. Не ни ли трябва на всички именно повече цвят и повече изкуство в ежедневието! Аз дълбоко вярвам в потенциала на талантливите хора, а тук тази вечер сме обградени от толкова много талант! Поздравявам всички финалисти, както и всички участници в конкурса и им пожелавам да бъдат винаги целеустремени и вдъхновени", каза по време на откриването Мая Станчева, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Инвестбанк.

Тя добави още, че банката ще продължи сътрудничеството си с Габриела Йорданова по различни проекти и инициативи.

Изложбата на авторите финалисти може да бъде видяна в периода 11.06.2024 г. - 13.07.2024 г. във Vivacom Art Hall Oborishte 5 в работното време на галерията. Входът е свободен. Всички творби могат да бъдат закупени на място.

Източник: ibank

Съдържание на: ibank