Истината е, че през ePay.bg можете да платите и купите почти всичко. Това е българската система за електронни разплащания, чрез която е направена първата покупка в интернет у нас. Е, хайде, ще ви кажем, че това е диск на ФСБ, а годината е 1999.

Днес с ePay.bg можете да плащате битовите си сметки, всякакви административни задължения, вноски по кредити и застраховки, можете да правите преводи и дори - да разменяте пари с приятели без такси. Голяма част от интернет магазините в България имат онлайн плащане благодарение на системата.

Но днес ще говорим конкретно за данъците. Да, вероятно вече ви се струва сложно, както всяко нещо, обвързано с държавни институции. Но с ePay.bg всичко може да стане бързо и сигурно, дори без да имате нужда от партидния си номер.

Ако нямате регистрация

Попълнете своите данни в заявката за нов потребител тук и следвайте стъпките. Въведете метод на плащане. Може да бъде с дебитна или кредитна карта, както и с платежната EasyPay карта.

Вече сте потребител

От меню "Преводи" изберете "Данък сгради, такса смет, МПС и други". Въведете общината и ЕГН-то си, както и партидния номер, ако го имате.

Ако нямате партиден номер

Можете да направите бърза и сигурна онлайн идентификация от меню "Настройки". След като завършите процеса, от меню "Преводи" избирате "Данък сгради, такса смет, МПС и други". Въвеждате само община и ЕГН. В списъка с чакащи плащания ще се покажат всички ваши задължения към съответната община, без да имате нужда от партидния си номер. Платете само с няколко клика.

След като веднъж направите регистрация в сайта, новите задължения ще виждате и в мобилното приложение ePay.bg Mobile.

Можете да платите и задълженията на ваши близки

През профила си можете да платите и данъка на ваши близки. Ще са ви необходими ЕГН и партиден номер.

Напомняме, че до 31 април можете да платите данъците си с 5% отстъпка.