Ако планирате покупка на двустаен апартамент в Бургас, може да се каже, че сте на крачка от доста добра инвестиция. Причината е, че цените на имотите в града все още са изключително ниски за средно голям европейски град, какъвто е Бургас.

Защо точно двустаен апартамент

Макар на пазара да се предлагат всякакъв тип имоти, вариращи от студия до многостайни мезонети и вили, двустайните апартаменти все пак са считани за един от най-примамливите типове имоти по две основни причини:

Първо, този тип жилища без съмнение поддържат една от най-високите цени на имоти когато говорим за цена на квадратен метър жилищна площ. В това отношение, разликата с по-големите имоти може да е значителна.

Второ, жилищата с две стаи се считат за един от най-бързооборотните типове имоти. Това означава, че те не се задържат дълго на пазара, а обикновено се продават съвсем скоро след като бъдат обявени за продан.

С каква цел се търсят двустайните апартаменти в Бургас

Двустайните апартаменти в Бургас някога се търсеха основно от хора, които искаха да отдават имота си под наем, независимо дали краткосрочно или дългосрочно, както и от хора, които разполагат с пари и желаят да ги инвестират.

В наши дни, обаче, все повече се увеличава броя на семействата, дори и тези с едно, две и дори три деца, които живеят в двустайни жилища, просто защото имотите поскъпнаха много и те не могат да си позволят по-голям апартамент.

Добра идея ли е да инвестираме в двустаен апартамент в Бургас

Бургас е популярен туристически град, който освен това е заобиколен и от голям брой малки, но много привлекателни туристически градчета. По тази причина районът привлича голям брой посетители всяка година. Бургас разполага с много предимства:

  • Красиви плажове;
  • Множество атракциони;
  • Барове и ресторанти;
  • Един от най-големите паркове в страната;
  • Богата култура;
  • Историческа наследство.

Всичко това означава, че инвестицията в жилище в Бургас има потенциал не само като място, на което да живеете постоянно, но и като начин да генерирате доход, при това не малък.

Най-добрите квартали за покупка на двустаен апартамент в Бургас

Като цяло може да се каже, че най-атрактивните райони в Бургас са "Център" и "Лазур". Това са районите, които са непосредствено до плажа и морето, което е и основната причина за тяхната привлекателност. Разбира се, инфраструктурата в района също е на високо ниво.

Друг интересен район е "Сарафово". Мястото е известно като една от най-добрите възможности да закупите апартамент до плажа на добра цена по българското Черноморие (можете да се уверите само на Oikia.com).


Рекламен материал.