На 26 септември се състоя среща-посещение на производственото предприятие и лозята на Marie Brizard Wine&Spirits Bulgaria ("Домейн Менада" ЕООД) в Стара Загора, с което предприятието отбеляза разширяване с над 50% на своя производствен капацитет.

MBWS Bulgaria ("Домейн Менада "ЕООД) претърпя истински ренесанс през последните четири години. Компанията повиши производството си двойно и се настани трайно като един от топ винопроизводителите в България.

Фирмата е и най-бързо развиващият се играч в категории като водка, ракия, уиски, мастика и мента. Този сериозен прогрес е съпътстван с постоянни инвестиции в производствените мощности и капацитети, реализирани основно чрез спечелени европроекти.

През последните две години MBWS България увеличи възможностите си да преработва грозде и да съхранява вино с над 50%, след като изгради нова преса, флотационни танкове, винени ферментатори и колектори.

Посещението беше предшествано от благотворителeн гроздобер в лозята на MBWS в село Елхово. В инициативата се включиха Н.П. г-жа Флоранс Робин, посланик на Франция в България, господин Стефан Делайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, заедно със служители на MBWS и партньори от цялата страна.

Чрез набраните средства ще бъде закупена специализирана медицинска апаратура за УМБАЛ "Професор Доктор Стоян Киркович", Дом за медико-социални грижи и Дневен център за деца с увреждания в Стара Загора.

Официални гости присъствали на събитието:

  • - Н. Пр. госпожа Флоранс Робин, Посланик на Франция в България;
  • - г-н Стефан Делайе, Председател на Френско-българска търговска и индустриална камара;
  • - г-н Радослав Вълчев, Генерален директор на Marie Brizard Wine&Spirits;
  • - г-жа Иванка Сотирова, Заместник-кмет на Стара Загора;
  • - г-н Георги Симеонов, Директор на Дирекция "Устойчиво развитие и Евроинтеграция", Ст. Загора

Събитието "Благотворителен гроздобер" се провежда ежегодно от екипа на MBWS Bulgaria с цел подкрепа на местни каузи в полза на общността на Стара Загора. Тазгодишното издание на инициативата бе насочено към следните каузи:

  1. MBWS Bulgaria се кооперира с благотворителната кампания "Голямото Сърце на Стара Загора ", които събират капачки за кувьоз за недоносени бебета за УМБАЛ "Професор Доктор Стоян Киркович, Стара Загора. Събрани са капачки за около 6000 лв, кувьозът струва 10000 лв. и MBWS Bulgaria ще добавят останалата сума, необходима за закупуването му.
  1. Дом за медико-социални грижи в Стара Загора (https://www.dmsgd-sz.com/) има нужда от стерилизатор за болнична употреба за стерилизиране на инструменти за медицински нужди, уреди, шишета и бебешки аксесоари и фризер- ракла, за да могат за замразяват хранителни продукти за децата
  1. Дневен център за деца и младежи с увреждания имат нужда от специализирана проходилка за деца и възрастни. Проходилката се използва за интензивна терапия за деца и възрастни с пареза на долните крайници. Обикновено това е при болести от рода на детска церебрална парализа, парапареза, травми в гръбнака, напреднал ревматизъм и други.

 

* материалът е предоставен от MBWS Bulgaria