Вярно е, че бързите заеми са за спешни нужди, но почивката не е ли спешна нужда? Често работим по 12 часа, бързаме да наваксаме със сметките, да инвестираме в някоя нова бизнес идея, да си купим нещо ново и чак тогава, ако останат средства да спестим по някой лев за почивка. По закона на Мърфи обаче, тъкмо когато сме харесали почивка или ваканция на хубаво място, в хубав хотел и някой неочакван разход излиза. Ако се откажем от почивката и покрием разхода, оставаме с чувството за неудовлетвореност, в противен случай пък не можем да покрием спешния разход, а най-често той наистина е спешен. Тогава пред нас остава едно единствено решение - да вземем пари на заем.

Заемите от близки и приятели дават възможност за клюки, напътствия и съвети, от които всъщност нямаме нужда и всъщност не искаме да слушаме. За това пък заемите от фирмите за бързи кредити, като MicroCredit предоставят най-различни варианти за спешно финансиране, дори и на почивки. Ако сме им нови клиенти или върнем заема преди да е изтекъл един месец има различни финансови преференции и при някои от тях дори не плащаме лихва. Какво по-добро решение от това? Има обаче, някои неща, които трябва да се имат предвид преди да се скочи веднага към кандидатстване за бърз заем за почивка. Сега ще ги разгледаме подробно, за да може, ако ви е нужен такъв заем, да сте сигурни, че всичко ще е под контрол.

Планирайте разходите по време на почивката, дори и неочакваните

Екскурзиите и ваканциите не включват само разходи за хотел и транспорт, в това число влизат пари за храна и коктейли, подаръци, входни такси за забележителности. Всички тези неща трябва да ги прибавите към цената за нощувките и да добавите и още малко, за да сте подготвени, ако се случи и нещо непредвидено. Ако не знаете какво да очаквате, като цени в ресторантите и за забележителностите, можете да ги проверите онлайн. Освен това, ако сте с агенция можете да помолите да ви предоставят входните такси на забележителностите. Вижте дали не можете да си вземете туристическа карта за всички забележителности, обикновено те са на по-ниски цени, отколкото, ако плащате всяка една по отделно. Не забравяйте да си направите и застраховка за пътуване.

Изобщо, ако си планирате почивката или ваканцията подробно и от рано, ще можете да контролирате и разходите. Не се съдете прекалено строго, че нямате спестени пари или са отишли за някакъв неочакван разход. Много хора, поставят почивките в графата задължителни неща и погледнато от този ъгъл, вземането на кредит за почивка е нещо съвсем в реда на нещата.

Има редица проучвания, които доказват, че за да може човек да е високопродуктивен и спокоен трябва да почива. Независимо дали отдъхва на морския бряг или покорява някой планински връх, почивката и смяната на обстановката са от съществено значение, ако искате да сте в кондиция и да работите продуктивно. Фирмите за заеми до заплата предлагат достатъчно добри и разнообразни кредитни продукти, които да не ви натоварят финансово след края на почивката и да успеете да върнете взетата сума без да се отрази пагубно на бюджета на домакинството.

Отделете време да разгледате най-добрата оферта

Това се отнася, както за самата почивка, така и за избора на бърз кредит. Различните компании предоставят различни условия. Можете да сравните лихвите, таксите за кандидатстване, таксите за предсрочно кандидатстване и останалите условия. Помислете кога ще успеете да върнете кредита и ако това ще е по-рано от месец, можете спокойно да търсите бърз кредит, който първите 30-45 дни няма лихва. Така ще върнете точно сумата, която сте взели. Ако пък не мислите, че ще успеете още първия месец, но пък сте сигурни, че ще го погасите предсрочно, то задължително търсете кредит, който няма такса за предсрочно погасяване.

Вземайки бърз заем за почивка, вие трябва да прецените възможностите си и да не се отпускате в твърде много харчене. Не забравяйте, че тези пари ще трябва да ги върнете и колкото по-голяма сума изхарчите, толкова по-голяма ще трябва и да възстановите. Изобщо на финансовите решения трябва да се гледа сериозно, независимо за какво точно отиват средствата.