На 20 септември, в сърцето на София, Ottobock - световен гигант в производството на протези, отвори вратите на своя нов производствен комплекс и офис за споделени услуги. С това действие, компанията, която е с над 100 годишна история, подчертава амбицията си да разшири своето присъствие на българския пазар и да инвестира в местния бизнес потенциал.

В празничната атмосфера на откриването бяха забелязани едни от най-престижните имена от бизнеса и политиката, сред които заместник министърът на икономиката, Ивайло Шотев, и Мориц Зайлер от дипломатическата мисия на Германия в България. Тяхното участие заявява силната връзка между двете страни и стремеж към икономическо сътрудничество на високо ниво.

Oт ляво на дясно : 1. Заместник-министъра на икономиката и индустрията Ивайло Шотев; 2. Арне Крайц (CFO (Chief Financial Officer)); 3. Стоян Стоянов, Управител на Ottobock SA; 4. Арне Йорн COO (Chief Operation Officer)

Източник: Ottobock SA

Присъствието на Ottobock SA в България започна в края на 2019 г., когато компанията инвестира в закупуване на земя и строеж на модерен завод на площ от 44 х. кв. метра в гр. Благоевград. Заводът вече предоставя работа на над 310 човека, а общата инвестиция надхвърля 21 млн. евро. Новият офис в София е поредна стъпка към амбициозните планове за изграждане на глобален център за услуги и създаване на още 100 работни места до края на 2024 г.

Г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SA, обясни визията на компанията за разширяване на българския пазар: "В България ние имаме уникалната комбинация от нашите високотехнологични ресурси и висококвалифицираните местни специалисти. Виждаме тази страна като ключов партньор в нашите стратегически планове за бъдещето."

Ottobock SA вярва в потенциала на България като стратегически партньор. Техният ангажимент към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират в българския бизнес ландшафт.

Източник: Ottobock SA


Материалът е предоставен от Ottobock SA.